Budúcnosť geografie
E-kniha

Vesmír: nová hranica, divoké miesto bez zákonov. Už teraz je kľúčový pre komunikáciu, ekonomiku, vojenskú stratégiu a medzinárodné vzťahy na Zemi. Stáva sa najnovšou arénou,... Čítať viac

Vydavateľstvo
Premedia, 2023
Počet strán
232

Vesmír: nová hranica, divoké miesto bez zákonov. Už teraz je kľúčový pre komunikáciu, ekonomiku, vojenskú stratégiu a medzinárodné vzťahy na Zemi. Stáva sa najnovšou arénou, ktorú ľudia preskúmajú, využijú – a možno dobyjú... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

10,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Vesmír: nová hranica, divoké miesto bez zákonov. Už teraz je kľúčový pre komunikáciu, ekonomiku, vojenskú stratégiu a medzinárodné vzťahy na Zemi. Stáva sa najnovšou arénou, ktorú ľudia preskúmajú, využijú – a možno dobyjú. Smerujeme do výšin a svoje mocenské súboje berieme so sebou. Tempo udávajú Čína, USA a Rusko.

Špionážne satelity obiehajúce okolo Mesiaca, kovy z vesmíru v miliardovej hodnote, ľudia na Marse ešte za nášho života. To nie je sci-fi, je to astropolitika. Púšťame sa do nových vesmírnych pretekov – a môžu spôsobiť prevrat v živote na Zemi.
Od územia a zdrojov po satelity, zbrane a strategické oblasti je geopolitika hore na oblohe rovnako dôležitá ako tu dole na zemi. Ak ste niekedy uvažovali, či sa ľudia vrátia na Mesiac, kto bude profitovať z jeho využívania alebo ako môžu vyzerať vesmírne vojny, tu nájdete odpovede.

Táto pútavá kniha so všetkou hĺbkou a dôvtipom, ktoré urobili z Tima Marshalla najobľúbenejšieho britského autora o geopolitike, ukazuje, ako sme sa sem dostali a kam smerujme. Pokrýva rivalitu veľmocí, technológie, obchod, súboje vo vesmíre a čo to znamená pre nás všetkých na Zemi. Je to zásadný text o moci, politike a budúcnosti ľudstva.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

10 hodnotení

7
3
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

22
Overený zákazník
21.12.2023
Starý (takmer) dobrý Tim Marshall, povedal by som. Už to nie je V zajatí geografie, či Sila geografie v 21.storočí, alebo aj Tieňohra.
Ale stále vynikajúca kniha, ktorá je doslova nabitá informáciami a faktami, politika vo vesmíre, astronómia a astronautika, preteky USA - ZSSR, vesmírny odpad, či ako vesmír (osídľovanie) môže vplývať na geopolitiku.
Typický marshallovský pohľad, zrozumiteľný, jasný, vecný a pútavý.
Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
20.11.2023
Výborné
Keď som si prečítala anotáciu tejto knihy, pomyslela som si, že by sa mi mohla páčiť. Ale Budúcnosť geografie ma priam uchvátila. Kniha prináša poznatky a rôzne informácie od prvopočiatkov vesmírneho bádania a najviac sa venuje pretekom z neďalekej minulosti medzi USA a ZSSR, popisuje aktuálnu situáciu, nevynímajúc vesmírny odpad, satelity, možnosti osídľovania vesmíru, geopolitiku cez vojenskú stratégiu, atď. Autor to všetko podáva s nadhľadom, vecne, zrozumiteľne a miestami humorne a sarkasticky.
Juj, ale mňa táto kniha veľmi bavila, ja som maximálne spokojná a prijala by som aj strany navyše. Čítanie som si vychutnala a užila. Len škoda, že žijeme tak krátko a nebudeme mať možnosť zistiť, čo všetko sa vo vesmíre udeje o niekoľko desiatok rokov. Aká bude budúcnosť? My sa to už nedozvieme. Ale aspoň si vieme prečítať o tej blízkej (o predpokladoch), súčasnosti i minulosti. Ak ste vesmírnym fandom ako ja, túto knihu si nenechajte ujsť.
Čítať viac

Vydavateľstvo Premedia

Čítať viac

„Raj som si vždy predstavoval ako knižnicu, nikdy ako záhradu.“

Vražedné pohádky - Andreas Gruber, 2022
Vražedné pohádky
Andreas Gruber