Fifty Words for Snow - Nancy Campbell, Elliott and Thompson, 2021

14,25 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Fifty Words for Snow - Nancy Campbell, Elliott and Thompson, 2021
Fifty Words for Snow - Nancy Campbell, Elliott and Thompson, 2021

Fifty Words for Snow

Snow. Every language has its own words for the magical, mesmerising flakes that fall from the sky. In this exquisite exploration, writer and Arctic traveller Nancy Campbell digs... Čítať viac

Vydavateľstvo
Elliott and Thompson, 2021
224 strán
3 hodiny čítania

Snow. Every language has its own words for the magical, mesmerising flakes that fall from the sky. In this exquisite exploration, writer and Arctic traveller Nancy Campbell digs deep into the meanings of fifty words for snow... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Angličtina

14,25 €

Na sklade 2 ks
Posielame ihneď
Ďalšie knižné vydania
Päťdesiat slov pre sneh - Nancy Campbell, Ikar, 2022
Pevná väzba
Slovenčina, 2022
Do 4 – 5 dní

13,90 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024
Fifty Words for Snow - Nancy Campbell, Elliott and Thompson, 2021
14,25 €

Viac o knihe

Snow. Every language has its own words for the magical, mesmerising flakes that fall from the sky. In this exquisite exploration, writer and Arctic traveller Nancy Campbell digs deep into the meanings of fifty words for snow.
In Japanese we encounter yuki-onna – a ‘snow woman’ who drifts through the frosted land. In Icelandic it is hundslappadrífa – ‘snowflakes as big as a dog’s paw’ – that softly blanket the streets. And in Māori we meet Huka-rere – ‘one of the children of rain and wind’.
From mountain tops and frozen seas to city parks and desert hills, each of these linguistic snow crystals offers a whole world of myth and story – the perfect winter gift.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

5 hodnotení

4
0
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

21

Žijem si perfektný život, aj keď som ešte len na začiatku svojej cesty. Plním si sny a pracujem v knižnom vydavateľstve. Knihy sú a predpokladám, že už aj navždy budú, moja vášeň. Ľúbim ľúbiť, usmievať sa a cestovať. Popri knihách si vždy rada nájdem čas na prechádzky a dobré jedlo. O svoje knižné pocity sa delím aj na Instagrame na profile @adulkacitulka

Adriána Grečnárová
Overený zákazník
1.3.2023
Krásna, krásna, krásna. 50 kapitol - 50 zaujímavých informácii - 50 spôsobov akým sneh vplýva na svet. Nádherné spracovanie. Túto rozhodne chcete! <3 Čítať viac
5

Rada čítam, snívam a popíjam kávu pri rozhovoroch odhaľujúcich duše. Recenzie píšem aj na instagram pod menom Knihomoľka z lesa

Patrícia R.
Overený zákazník
11.1.2023
Ležím schúlená pod mäkkou dekou, držím ju, obrácam strany, vločky vo vnútri sa roztápajú pod mojimi teplými rukami. Pri každom dúšku bylinkového čaju sa dostávam hlbšie a hlbšie do krásnych slov o snehu. Nasávam atmosféru a snívam o zasnežených kopcoch a lesoch. O snehových búrkach. A snehových anjeloch.

Sneh má mnoho podôb, môže byť čarovný, jemný, ľahučký, no i drsný a smrtiaci. V niektorých krajinách je bežnou súčasťou, inde je raritou. Každý národ má svoje zvyky a udalosti spojené so snehom. Aj v ich jazykoch má sneh rôzne odtiene.

O všetkom tomto môžeme v knihe čítať.
A pritom sa kochať jej stranami a dokonalému prevedeniu. Je napísaná na zasnežené dlhé večery pri teplom čaji. Mnohému ma naučila a zároveň ma jej texty potešovali, pretože boli jemne poetické. Tak ako to mám rada.

,,Pred začiatkom hustého sneženia je vo vzduchu zádumčivé ticho. Sneh začína zakrývať všetky stopy každodennosti. Ako sa dlhé popoludnie vlečie, sneh padá ďalej a pohľad cez okno je čoraž bledší a pocit samoty intenzívnejší. Keď zem pokrýva vrstva snehu, nutkanie vychutnať ho je silné a vrcholom radosti je snöängel (snehový anjel, švédsky).”
Čítať viac

„Nie je podstatné, akí sme odolní voči cudzej sile. Dôležité je, akí sme silní voči vlastnej slabosti.“

Tam Tam Tri - Boris Filan, 1999
Tam Tam Tri
Boris Filan