Crossroads - Jonathan Franzen, HarperCollins, 2021

18,50 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Crossroads - Jonathan Franzen, HarperCollins, 2021
Crossroads - Jonathan Franzen, HarperCollins, 2021

Crossroads

Set in a historical moment of moral crisis, Crossroads is the stunning foundation of a sweeping investigation of human mythologies, as the Hildebrandt family navigates the... Čítať viac

Vydavateľstvo
HarperCollins, 2021
592 strán
8-9 hodín čítania

Set in a historical moment of moral crisis, Crossroads is the stunning foundation of a sweeping investigation of human mythologies, as the Hildebrandt family navigates the political and social crosscurrents of the past fifty years... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Angličtina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Ďalšie knižné vydania (2)
Crossroads - Jonathan Franzen, HarperCollins, 2022
Brožovaná väzba
Angličtina, 2022
Na sklade 1 ks

12,95 €


Križovatky - Jonathan Franzen, N Press, 2022
Pevná väzba
Slovenčina, 2022
Do 4 dní

21,90 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Lastovičie leto - Kristy Woodson Harvey, DOT., 2024

Viac o knihe

It's December 23, 1971, and heavy weather is forecast for Chicago. Russ Hildebrandt, the associate pastor of a liberal suburban church, is on the brink of breaking free of a marriage he finds joyless - unless his wife, Marion, who has her own secret life, beats him to it. Their eldest child, Clem, is coming home from college on fire with moral absolutism, having taken an action that will shatter his father. Clem's sister, Becky, long the social queen of her high-school class, has sharply veered into the counterculture, while their brilliant younger brother Perry, who's been selling drugs to seventh-graders, has resolved to be a better person. Each of the Hildebrandt's seeks freedom that each of the others threatens to complicate.


Jonathan Franzen's novels are celebrated for their unforgettably vivid characters and their keen-eyed take on the complexities of contemporary America. Now, for the first time, in Crossroads, Franzen explores the history of a generation. With characteristic humour and complexity, and with even greater warmth, he conjures a world that feels no less immediate.


A tour de force of interwoven perspectives and sustained suspense, Crossroads is the story of a Midwestern family at a historical moment of moral crisis. Jonathan Franzen's gift for melding the small picture and the big picture has never been more dazzlingly evident.
Čítať viac
Počet strán
592
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
234×153 mm
Hmotnosť
760 g
ISBN
9780008308902
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1141877
Jazyk
angličtina
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
HarperCollins
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

5 hodnotení

4
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

32
Overený nákup
8.1.2023
Križovatky som vyše dvoch týždňov obzeral vo výklade kníhkupectva, váhal či po nich siahnuť a som rád, že som tak nakoniec urobil. Po prečítaní anotácie som mal totiž obavu, že to bude niečo podobné ako seriál 7th Heaven (pre tých, čo nepoznajú - televízny seriál z deväťdesiatych rokov o rodine kňaza - čiže samé dobro, vyriešený každý problém, zachránená komunita a celý svet atď.) a napokon to bolo skoro ako American beauty (film o rodine, ktorej životy sa pri pohľade z blízka dramaticky deformujú).
.
Postavy americkej rodiny zo 70tych rokov, ktorým Franzen necháva v románe takmer celý priestor, rozhodne nenudili. Dôkladne sa prejavili pri mnohých etických a spoločenských otázkach (vojna vo Vietname, indiánske kmene, postavenie v spoločnosti) a samozrejme aj v otázke viery. Vynárali sa ich pokrivené minulosti, neisté prítomnosti, vnútorné pochybnosti a boje.
"Križovaky" je názov náboženského spolku pre mládež, v ktorom má priestor viera aj neviera. Ponáša sa skôr na psychologický experiment, ako byť lepším človekom.
.
Pre mňa sú križovatky ako metafora na križovatky v nás, pri ktorých si vyberáme svoje ďalšie cesty v živote a ktoré pretínajú cesty iných ľudí.
Križovatky sú ako momenty života, v ktorých každý drží v ruke svoj vlastný morálny kompas.
.
Franzen píše výborne a číta sa ľahko. Ak je jeho meno skloňované s návratom veľkého amerického románu, tak táto jeho posledná kniha to len potvrdzuje.
Prvá časť rodinnej ságy, z pomyselnej plánovanej trilógie "Kľúč ku všetkým mytológiám", má hádam predsa len jednu chybu, a to (ktovie ako dlhé) čakanie na ďalšiu časť.
Zatiaľ sa určite poobzerám po Franzenovej predošlej tvorbe.
.
Super začiatok čitateľského roka. Odporúčam.
Čítať viac
7.1.2023
Kvalitná americká rodinná dráma
Napriek viacvrstvému deju sa kniha číta ľahúčko a je skutočne bohatá. Nie je v nej priveľa postáv, ale v tých charakteroch a v tom, čo prežívajú, sa do istej miery musí nájsť asi každý čitateľ. Muž aj žena. A zvlášť z kresťanského prostredia. Samozrejme nechýbajú šokujúce odhalenia a občas som sa aj dobre pobavil. Zaujímavé pre Slováka môže byť aj nazretie do americkej kultúry 70-tych rokov. Neviem sa dočkať ďalšej časti! Čítať viac

Vydavateľstvo HarperCollins

Čítať viac

„Známkou nezrelého človeka je, že chce za niečo vznešene zomrieť, kým známkou zrelého človeka je, že chce pre niečo pokorne žiť. “

Kto chytá v žite - J.D. Salinger, 2019
Kto chytá v žite
J.D. Salinger