Mária Sabína - Viliam Klimáček, Marenčin PT, 2018

9,03 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Mária Sabína - Viliam Klimáček, Marenčin PT, 2018
Čítaná
Mária Sabína - Viliam Klimáček, Marenčin PT, 2018

Mária Sabína
Čítaná

Opustené sanatórium vysoko v horách a v ňom tri ženy: šialená matka a jej dve krásne dcéry, Mária a Sabína. Sabína rada bubnuje, Máriu baví šijací stroj. Obidve milujú rovnakého... Čítať viac

Vydavateľstvo
Marenčin PT, 2018
176 strán
2-3 hodiny čítania

Opustené sanatórium vysoko v horách a v ňom tri ženy: šialená matka a jej dve krásne dcéry, Mária a Sabína. Sabína rada bubnuje, Máriu baví šijací stroj. Obidve milujú rovnakého muža, pašeráka áut Jaceka. Ten sa miluje so Sabínou, no dieťa sa narodí... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Výborný stav
  • Slovenčina
12,90 €

9,03 €

-30 %
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Červená, biela a kráľovská modrá - Casey McQuiston, YOLi, 2024

Viac o knihe

Opustené sanatórium vysoko v horách a v ňom tri ženy: šialená matka a jej dve krásne dcéry, Mária a Sabína. Sabína rada bubnuje, Máriu baví šijací stroj. Obidve milujú rovnakého muža, pašeráka áut Jaceka. Ten sa miluje so Sabínou, no dieťa sa narodí jej sestre, panne Márii. Do sanatória prichádza nový doktor a nájde hroby svojich predchodcov. V lesoch okolo žijú tajomní divosi a pália alkohol z čučoriedok, dedinčania sa živia prepadávaním turistov a jediný policajt chráni len toho, kto zaplatí viac. V noci tajne pristáva vzducholoď s českou komisárkou, ktorá má podozrenie, že básnik Jiří Wolker nezomrel na tuberkulózu, ale zničila ho akási temná sila v týchto horách, keď sa tu pred rokmi liečil... Román je hravou poctou magickému realizmu.
Čítať viac
Počet strán
176
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
300 g
Rok vydania
2018
Naše katalógové číslo
960763
Štýl
duchovný, filozofický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Marenčin PT
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

7 hodnotení

7
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

16

Som knihomoľ odkedy som sa naučila čítať a bez mučenia priznávam, že trpím aj bibliosmiou. Milujem staré knihy, nové knihy a čítačku u mňa nenájdete. Potrebujem cítiť vôňu knihy :)

Michaela Ella Hajduková
Overený nákup
11.5.2023
Magická jednohubka
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Padla doslova za niekoľko hodín. Nechcela som sa odtrhnúť, odísť z toho bizarného sveta grófky, jej dvoch dcér, rozprávajúceho psa, horárky - zvonárky, tunelov, pašerákov, krajiny, ktorá sa mení a všetkého ostatného.
Je to moja prvá kniha od Klimáčka, ale rozhodne nie posledná. Jeho jazyk ma upútal od prvej stránky, vtiahol do sveta podivností a nechcel pustiť. Sabína a Mária sa zvláštne dopĺňajú, jedna bubnuje, druhá šije, obe páchnu jazvecou masťou a žijú v starom sanatóriu. Ryšavá grófka, matka dievčat, je úchvatná postava! Predstavovala som si ju zakaždým, keď prišla do deja a mala som zimomriavky z jej poľštiny. Autor ju vymodeloval do úplnej bizarnej dokonalosti. Jej postava ma zaujala najviac, no ostatné nezaostávajú.
A hoci ako spomínajú aj iní, v anotácii je prezradený celý dej, vonkoncom to nevadí. Vôbec. Tento svet ma ozaj veľmi bavil, kľudne by som v ňom ostala ešte o sto strán dlhšie a nie je vylúčené, že sa raz zatúžim znova vrátiť do magického sveta Zvonohory, ktorá je živá, mení svoje tvary a žijú v nej pašeráci, lesní ľudia, no aj jeden prízrak z druhej svetovej s "tretím okom".
Čítať viac
L.H.
Neoverený nákup
27.12.2022
Skvelá kniha
Výborne napísané a skvele sa to číta. Vtipné a nápadité, perfektne zasadené do prostredia, ktoré sa s dejom skvele dopĺňa. Toto je pre mňa jedna z top 5 slovenských kníh. Tento štýl nemusí každému vyhovovať, ale ak sa vám páčia knihy Vaša Pankovčína, tak toto je pre vás dobrá voľba k čítaniu. Čítať viac
21
V korunách stromov - Richard Powers, 2020
Práve čítam
V korunách stromov

Nadšená knihomoľka, ktorá píše o knihách aj na Instagrame → @citam_citas.

Lea Vasková
Overený zákazník
30.8.2022
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Už pri čítaní anotácie máte možnosť tušiť, že toto nebude obyčajná kniha. Opustené miesto v horách, krásne ženy, tajomné hroby, lesy, v ktorých sa ukrývajú magické bytosti a uprostred toho až neskutočne obyčajný a nudný doktor Ort. Samota, ktorá človeka priam dusí, zmätené pocity dvojičiek, vôňa pálených čučoriedok a iskrenie vo vzduchu, ktoré by mohli tí trúfalejší nazývať mágiou. Bizarnosť za bizarnosťou - a to sme ešte neprišli k hovoriacemu psovi.

Viliam Klimáček vytvoril dielo, ktoré v mojich očiach povýšilo spojenie magický realizmus na inú úroveň. So slovami a vetami pracuje tak, ako zručný sochár s dlátom pri vytváraní najjemnejších záhybov tej najzmyselnejšej sochy. Postupne stavia prostredie plné obyčajných vecí, ktoré sa ale vplyvom príbehu menia na nepoznané a nepoznateľné...

V odľahlom prostredí hôr vyrastá zo zeme sanatórium, v ktorom žije grófka - nádherná, no nepredvídateľná. Jej dve dcéry, dvojčatá, poznajú len život s matkou a celodennú prácu. Pod jej prísnym pohľadom sa natierajú masťou z jazveca, aby zápach prebil krásu pôsobiacu na mužov ako magnet. Potajomky skúšajú ľúbostný rituál, ktorý im odhalí mužov ich života. Z dvoch sa však stane len jeden. Ten sa miluje so Sabínou, ale dieťa sa narodí panne - Márii. A v tomto zmätku stojí muž bez zmysla života, doktor, ktorý prišiel za prácou, ale našiel niečo úplne iné, ktorý by mal byť našou hlavnou postavou, ale stáva sa viac zverom, než človekom a jeho najlepším priateľom je hovoriaci pes.

Hoci som sa celý dej dozvedela už z anotácie, kniha stála za každú sekundu času, ktorý som týmto zvláštnym vetám venovala. A čerešničkou na torte bol pre mňa poľský jazyk, ktorý grófke sadol perfektne. Za mňa - jedna z najlepších kníh tohto roku.
Čítať viac

Vydavateľstvo Marenčin PT

Čítať viac

„Nemožno mi Ťa neľúbiť!“

Marína - Andrej Sládkovič, Katarína Vavrová (ilustrácie), 2017
Marína
Andrej Sládkovič, Katarína Vavrová (ilustrácie)