Knihovna malých zázraků - Sara Nisha Adams, Kontrast, 2022

18,06 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Knihovna malých zázraků - Sara Nisha Adams, Kontrast, 2022
Knihovna malých zázraků - Sara Nisha Adams, Kontrast, 2022

Knihovna malých zázraků

Objev zmuchlaného seznamu četby, zastrčeného do staré knížky v knihovně, je počátkem neobyčejné cesty.Seznam knih otevírá bránu k novým a nádherným světům, od věčných příběhů... Čítať viac

Vydavateľstvo
Kontrast, 2022
392 strán
5-6 hodín čítania

Objev zmuchlaného seznamu četby, zastrčeného do staré knížky v knihovně, je počátkem neobyčejné cesty.Seznam knih otevírá bránu k novým a nádherným světům, od věčných příběhů lásky a přátelství až k... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
21,95 €

18,06 €

-18 %
U dodávateľa
Posielame do 18 – 23 dní

Dostupné v troch knižniciach. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania (2)
The Reading List - Sara Nisha Adams, HarperCollins, 2022
Brožovaná väzba
Angličtina, 2022
Viac ako 30 dní
-12 %

12,32 €


The Reading List - Sara Nisha Adams, HarperCollins, 2021
Brožovaná väzba
Angličtina, 2021
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

David Walliams: Najhoršie príšery na svete. Slovart, 2024
Knihovna malých zázraků - Sara Nisha Adams, Kontrast, 2022
18,06 €

Viac o knihe

Objev zmuchlaného seznamu četby, zastrčeného do staré knížky v knihovně, je počátkem neobyčejné cesty.

Seznam knih otevírá bránu k novým a nádherným světům, od věčných příběhů lásky a přátelství až k epické cestě chlapce s tygrem přes Tichý oceán a to právě v okamžiku, kdy Alíša potřebuje uniknout od osobních starostí.

A když vdovec Mukéš dorazí do knihovny, protože touží navázat vztah se svojí knihomolskou vnučkou, zasvětí ho Alíša do tajemství nalezeného seznamu četby. Nejistá teenagerka a osamělý dědeček tak zakládají neobyčejný čtenářský klub o dvou členech.

Knihovna malých zázraků je inspirující a hřejivá óda na vyprávění a jeho moc přenášet nás do jiných světů, spojovat nás a připomínat nám, že nový začátek nás čeká už možná na další stránce…
Čítať viac
Originálny názov
The Reading List
Počet strán
392
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
556 g
ISBN
9788027703944
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1594587
Štýl
romantický
Jazyk
čeština
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Vydavateľstvo
Kontrast
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

8 hodnotení

5
3
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

18.2.2024
Knižnice plné kníh sú snom asi každého knihomola. A tie verejné sú plné príbehov, čítaných stále dookola, napĺňajúce duše a srdcia vždy niekoho nového. O tom je aj táto kniha. O knižnici, knihách a ľuďoch, ktorí ich čítajú.

Mladučká Aleisha počas leta pred nástupom na vysokú školu pracuje v miestnej knižnici. Nedá sa povedať, že by z práce bola priam nadšená, robotu v knižnici si vybrala len kvôli bratovi, ktorý to miesto zbožňuje. Aleisha práve tu stretne staršieho pána, Mukesha, ktorý sa aj po rokoch spamätáva zo smrti manželky. Tá bola nadšená čitateľka a Mukesh dúfa, že práve knihy by ho mohli k zosnulej manželke aspoň trochu priblížiť. Aleisha i Mukesh začnú čítať knihy podľa náhodne nájdeného zoznamu “pre kohokoľvek, kto by to mohol potrebovať”. Práve tie im tak trochu zmenia život. Vzájomná spoločnosť, diskusie o prečítaných príbehoch a fragmenty zo súkromného života vytvoria výnimočné puto, ktoré ich v mnohom zachráni.

Na to, že sa jedná o debut autorky, je úžasné napísaný. Je to smutno pekný príbeh o živote, ľuďoch a vzácnych, a pritom obyčajných okamihoch, ktoré dokážu zmeniť život človeka k lepšiemu. Je to zvláštne ako mi dokážu také rozdielne postavy prirásť k srdcu. Veľmi som im držala palce, aby sa pre nich všetko dobre skončilo. Tak ako v skutočnom živote, dobré chvíle striedajú tie zlé a ani pre nich neskončilo všetko ideálne. Ale celý tento príbeh ma neskutočne zahrial pri srdci a ja môžem len odporuciť ďalej.
Čítať viac
18.8.2023
Dobře napsaná kniha. Líbí se mi představa knihovny, kde se setkávají lidé s těžkými osudy a pokouší se jeden druhého podporovat. Vyjít z osamění. Každý má jiný seznam knih, které mu mohou pomoci, které jsou jeho oblíbené. V každém případě ale kniha je dobrý prostředek k překonávání trápení.
Takže i když jsem moc nerozuměla indickým realitám a protože kniha neobsahuje žádné vysvětlivky, rušilo mne to při čtení, i když se stále jedná o stejných knihách a já se chtěla dozvědět další tituly, ke kterým čtenáři dospěli, přesto je tato kniha svým způsobem fascinující.
Čítať viac
14.12.2022
Knihovna malých zazraku
Hlavnými hrdinami sú vdovec Mukéš a sedemnásťročná Alíša. Mukéš spomína na svoju manželku, ktorá milovala knihy a rozhodne sa navštíviť knihovňu, kde pracuje Alíša. Alíša tam brigáduje len z nudnosti a knihám sa nevenuje. Mukéš si od nej pýta odporúčanie na knihy, ale nevie mu veľmi poradiť tak sa rozhodne ísť podľa zoznamu, ktorý náhodou našla. Postupne obaja čítajú knihy a vytvoria nezvyčajný čitateľský klub o dvoch členoch.
Tak táto kniha bola pre mňa jedno veľké prekvapenie. Neskutočný príbeh, ktorý je veľmi citlivo napísaný. Kniha u mňa vyvolala také pocity ako dlho žiadna iná. Taktiež jazyk akým je písaná vytvára z tejto knihy dokonalé dielo.
Moje hodnotenie 5 z 5 a dávam do TOP kníh.
Čítať viac

„Ako hviezda k svojej dráhe som celou dušou pripútaný k nej.“

Hamlet - William Shakespeare, 2006
Hamlet
William Shakespeare