Cukráreň Petry Tóthovej - Petra Tóthová, Ikar, 2023

24,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Cukráreň Petry Tóthovej

Pripravte si dezerty ako z francúzskych cukrární! Petra Tóthová, porotkyňa známej šou Pečie celé Slovensko, vás zaškolí do elegantného umenia cukrárstva... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2023
Počet strán
200

Pripravte si dezerty ako z francúzskych cukrární! Petra Tóthová, porotkyňa známej šou Pečie celé Slovensko, vás zaškolí do elegantného umenia cukrárstva... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

24,90 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Z kolekcie: Pre kuchynských umelcov

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

Viac o knihe

Pripravte si dezerty ako z francúzskych cukrární! Petra Tóthová, porotkyňa známej šou Pečie celé Slovensko, vás zaškolí do elegantného umenia cukrárstva.

Kniha Cukráreň Petry Tóthovej je plná nádherných zákuskov a tort, na aké človek len tak nenatrafí. Retro recepty oblečené do moderného šatu vás zanechajú v nemom úžase nad tým, aké umelecké dielo môže vzniknúť napríklad zo sloních sĺz alebo z punčových rezov. Medzi dezertmi zachytenými objektívom Dušana Křísteka, experta v oblasti kulinárskej fotografie, nájdete okrem dobre známych tradičných receptov aj cukrárske špeciality ako úžasné kávové zrná, realistické plnené broskyne či dizajnové okrúhle krémeše, ktorými zapôsobíte na akúkoľvek návštevu.

Túžili ste vedieť ako pracovať s karamelom? Máte jedinečnú príležitosť zdokonaliť svoje cukrárske zručnosti! A ak by vám kniha nestačila, Petra Tóthová vás privíta aj na svojich kurzoch pečenia a zdobenia. Na jej sociálnych sieťach nájdete podrobnosti o príprave dezertov, videá s návodmi, ale i profesionálne tipy na to, ako si čas v kuchyni uľahčiť a spríjemniť.

Pre zobrazenie tohto obsahu potrebujeme sušienky.
Povoliť cookies a zobraziť
Čítať viac
Počet strán
200
Väzba
pevná väzba
Rozmer
195×250 mm
Hmotnosť
883 g
ISBN
9788055190358
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2114609
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Ikar
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Cukráreň Petry Tóthovej - Petra Tóthová, Ikar, 2023
Hladná furt - Martina Dorkinová, Kreatura, 2021
49,80 €

Hodnotenia

4,8 / 5

8 hodnotení

6
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Marián Sivý
Neoverený nákup
pred tromi dňami
Cukráreň Petry Tóthovej
Super kniha od populárnej osoby plná osvedčených retro receptov prerobených pre dnešnú dobu. Starší čitatelia sa vrátia do dôb svojej mladosti a tí mladší okúsia to, čo chutilo ich rodičom. Čítať viac
Tatiana Prídavková
Neoverený nákup
2.1.2024
Retro receptiky
Tato kniha ponuka vela zaujimavych retro receptov, ktore urcite stoja za vyskusanie ????. Zaroven vas prenesie do cias vasho detstva, s mamou ci starou mamou. Urcite potesi milovnikov pecenia ako darcek, tak ako u nas doma. Dopecenia priatelia. Čítať viac
21

Žijem si perfektný život, aj keď som ešte len na začiatku svojej cesty. Plním si sny a pracujem v knižnom vydavateľstve. Knihy sú a predpokladám, že už aj navždy budú, moja vášeň. Ľúbim ľúbiť, usmievať sa a cestovať. Popri knihách si vždy rada nájdem čas na prechádzky a dobré jedlo. O svoje knižné pocity sa delím aj na Instagrame na profile @adulkacitulka

Adriána Grečnárová
Overený zákazník
10.10.2023
Hoci ma kniha na prvý pohľad moc nenadchla (práve kvôli vyššiemu obsahu "retro dezertov"), veľmi rýchlo sme si k sebe našli cestu a teraz si ju neviem vynachváliť. :)

Už som z nej piekla dva dezerty - Plnené broskyne a Kardinálov rez. Recepty sú napísané zrozumiteľne a prehľadne. Oba koláčiky mi vyšli skvelo a ja už len premýšľam, čo ďalšie napečiem.

Kniha má nádherný dizajn a recepty sú tip-top. K mnohým Petra pridala aj svoje Tipy ako obmeniť plnku či spraviť iný dizajn. Celkovo je však na nich najlepšie to, že drvivá väčšina obsahuje iba bežné suroviny - múka, cukor, mlieko, vajcia... Netreba teda hľadať neznáme prísady v špecializovaných cukrárskych obchodoch.

Túto cukrárku vrelo odporúčam všetkým zdatným aj menej zdatným domácim cukrárkam a mlsným jazýčkom. Naozaj stojí za to! Už si len vybrať recept <3
Čítať viac
5

Milujem čítanie kníh, ktorých dej ma unáša do knižného sveta. Nájdete ma aj ako knihomolky_spod_tatier na ig.

Jana Imrichova
Overený zákazník
2.10.2023
Petra Tóthová a jej nová kniha
„Upiekla som pre vás poctivú knihu plnú klasických, možno aj trochu retro receptov. Niektorým som vytvorila nový dizajn či rovno vymyslela modernejšiu verziu. Pri ostatných dezertoch ide o starú dobrú klasiku, ktorá je nad zlato.“

V knihe Petra Tóthová predstavuje retro recepty na koláče a torty, ktoré väčšina z nás pozná: punčové rezy, veterníky, laskonky, venčeky, parížske rožteky... Každý recept však obliekla do „nového šatu“, a to pridaním modernejších ingrediencií, ako i modernejšou vizuálnou podobou. Vďaka tomu sa recepty stávajú malým umeleckým dielom na dezertnom tanieriku či tortovom podnose. Sú veľmi prehľadné, zaberajú viac strán, vyvolávajú pocit precíznej predlohy aj pre laických cukrárov, aby koláčik vyšiel dokonale.

Hoci ide o recepty tradičné, Tóthová nám ponúka aj mnoho moderných cukrárskych techník akými je napríklad tvarovanie karamelu, temperovanie čokolády. Moderný nádych dáva knihe aj fakt, že recepty sú označené znakom „bezlepkové“, pričom niektoré dezerty sú prirodzene bezlepkové a niektoré korpusy receptov prispôsobila na bezlepkovú variantu. Pri mnohých receptoch nájdeme aj ikonu kamery, čo znamená, že daný recept si môžeme pozrieť aj vo video forme na sociálnych sieťach.
Petra Tóthová dopĺňa všetky recepty praktickými radami na záver, v ktorých sa dozvieme tipy k jednotlivým koláčom (ako z klasického receptu pripraviť trendový zákusok, ako ich krájať, ako vytvoriť ich variácie, ako si mnohé ingrediencie vytvoriť doma, ako správne vyberať jednotlivé suroviny, na čo si dávať pri pečení pozor, ako si mnoho vecí zjednodušiť a podobne).
Krásne fotografie Dušana Křísteka, experta v oblasti kulinárskej fotografie v knihe dokonale dokrášľujú jednotlivé recepty. Zachytávajú sladké dobroty v ich tradičnom prevedení, no čo je osviežujúce, autorka väčšinu z nich predvádza aj v úplne novej podobe, a to v prevedení moderného cukrárskeho umenia. Francúzska kocka tak napríklad nevyzerá len ako naplnené lístkové cesto dvomi druhmi krému, ale jeho horná časť je nadýchanými roztomilými kopčekmi bieleho krému, na ktorom sa luxusne vyníma plát tenučkej čokolády.


Kniha naozaj budí dojem precízne vyskladaných receptov s rozsiahlym postupom prípravy, lákavými fotkami a veľmi užitočnými radami ku každému receptu. Rozhodne po nej siahnite, ak si plánujete zdokonaliť svoje cukrárske zručnosti.
Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac
Kúpte spolu
Cukráreň Petry Tóthovej - Petra Tóthová, Ikar, 2023
Hladná furt - Martina Dorkinová, Kreatura, 2021
49,80 €

„Neopúšťať planétu Zem je ako byť stroskotancom na pustom ostrove a nepokúšať sa odtiaľ uniknúť.“