Nečas
E-kniha

Na severe Švédska neznáme mladé dievča naskočí na vlak a ocitne sa v Štokholme. Zapletie sa do bitky a skončí na policajnej stanici, kde sa spustí vyšetrovanie ohľadne jeho... Čítať viac

3. diel série
Melanchólia
Vydavateľstvo
Ikar, 2023
456 strán
6-7 hodín čítania

Na severe Švédska neznáme mladé dievča naskočí na vlak a ocitne sa v Štokholme. Zapletie sa do bitky a skončí na policajnej stanici, kde sa spustí vyšetrovanie ohľadne jeho identity. Prípadu sa ujmú kriminálna komisárka Jeanette ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

13,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Je ťažké vybočiť z vychodených koľají

Na severe Švédska neznáme mladé dievča naskočí na vlak a ocitne sa v Štokholme. Zapletie sa do bitky a skončí na policajnej stanici, kde sa spustí vyšetrovanie ohľadne jeho identity. Prípadu sa ujmú kriminálna komisárka Jeanette Kihlbergová a jej kolegovia Jimmy Schwarz a Nils Ahlund. Vzápätí sa všetko skomplikuje. Zdá sa, že prítomnosť dievčiny súvisí s dvoma vraždami na predmestí a každá nová stopa zamotáva už beztak zložitý vzorec súvislostí. Súbežne s policajným vyšetrovaním prebieha krst najnovšieho románu spisovateľa Pera Qvidinga. Píše v ňom o mladej žene Stine zo severu Švédska, ktorá bola koncom 19. storočia nútená pre hladomor emigrovať do Spojených štátov. Qvidingov román sa čoraz viac prepája s vraždami a vyšetrovateľom dochádza čas.
Čítať viac
Originálny názov
OTID
Počet strán
456
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1984781
Štýl
napínavý
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Švédsko
3. diel série
Melanchólia
Vydavateľstvo
Ikar
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

4 hodnotenia

0
4
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

3

Psychologické trilery, Chuck Palahniuk, J. K. (Robert Galbraith) a všetko zaujímavé, na čo natrafím počas života.

Andrea Michelová
Overený nákup
9.10.2023
Za mňa najlepšia z trilógie
Príbeh nebol taká ťažká téma ako predchádzajúce dva, avšak opäť sa týkal detí a ich hrozného života. Nechýbajú známe postavy, aj niektoré nové. Klasické Sundovské krátke a k veci kapitoly. Kniha dobre odsýpa, príbeh je dobre napísaný a zaujímavý. Na záver pekné prepojenie oboch trilógií. Dúfam, že autori budú písať ďalej. Čítať viac
3.10.2023
Od Erika Axla Sunda som kedysi pred rokmi čítala ich sériu Havranie dievča a ani po takom dlhom čase ju neviem dostať z hlavy. Štýl autorov mi už vtedy padol do oka a ja som si nutne potrebovala overiť, či na mňa zapôsobí aj v týchto časoch.

V prvom rade musím povedať, že svoju predošlú sériu u mňa Nečasom rozhodne neprekonali, avšak aj tak si nemôžem ich novinku vynachváliť. Kvalitné severské krimi ja vždy ocením, koniec koncov mám doma plnú knižnicu týchto kníh, a toto veru malo všetko – brutálne podivuhodné vraždy, donekonečna sa valiace otázky, vyšetrovací tím už skoro v koncoch so silami a, čo je najdôležitejšie, ponurú atmosféru severu, kde nikto nič nevidel a každý si hľadí svojho.

Ak sa vám páči Samuel Bjork, Jo Nesbo a možno dokonca aj Chris Carter, tu si ozaj prídete na svoje. Fanúšik trilerov už vie, čo má od knihy očakávať, ale tu na vás spoza rohu vybafne aj zopár prekvapení, ktoré som ja osobne určite nečakala. Posúďte sami.

Ja mám určite v pláne zohnať si aj predošlé dve časti série Melanchólia, niečo mi hovorí, že najmä druhá kniha bude stáť za to. (aspoň podľa anotácie a kladných recenzií)
Čítať viac

Erik Axl Sund

Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Lenže som až prineskoro pochopila, ktorým smerom sa bolo treba uberať: smerom k túžbam. Človek by čakal, že ľudí zachraňujú celkom iné veci: povinnosť, čestnosť, dobrota srdca, zmysel pre spravodlivosť. Nie. To, čo zachraňuje, sú túžby. Sú jedinou skutočnou vecou. Ak ich máš, zachrániš sa. “

Oceán more - Alessandro Baricco, 2004
Oceán more
Alessandro Baricco