Adrenalín - Zlatan Ibrahimovič, Timy Partners, 2022

15,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Adrenalín

O čom som nehovoril

Vyrastal v nájomnom byte na najchudobnejšom predmestí švédskeho mesta Malmö, ako syn imigrantov z Juhoslávie. Jeho otec bol moslim, ktorého bosnianska dedina bola etnicky... Čítať viac

Vydavateľstvo
Timy Partners, 2022
288 strán
4 hodiny čítania

Vyrastal v nájomnom byte na najchudobnejšom predmestí švédskeho mesta Malmö, ako syn imigrantov z Juhoslávie. Jeho otec bol moslim, ktorého bosnianska dedina bola etnicky vyhladená... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

15,99 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v piatich knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024

Viac o knihe

Vyrastal v nájomnom byte na najchudobnejšom predmestí švédskeho mesta Malmö, ako syn imigrantov z Juhoslávie. Jeho otec bol moslim, ktorého bosnianska dedina bola etnicky vyhladená; jeho matka bola chorvátska katolíčka. Bolo to manželstvo z rozumu, ktoré sa skončilo, keď mal Zlatan dva roky. Jeho detstvo bolo poznačené častými rodičovskými hádkami a nadmerným pitím. Zlatan si uvedomoval, že je „malý chlapec s veľkým nosom a vadou reči“. Medzi svojimi rovesníkmi získaval postavenie ako pouličný bitkár a zlodej bicyklov. Až neskôr ako futbalista.

Riaditeľa školy ktorú navštevoval, nedávno požiadali, aby opísal ako si na neho spomína: „Som na tejto škole 33 rokov,“ povedal, „a Zlatan je určite v prvej päťke najneposlušnejších žiakov, akých sme kedy mali. Bol najhorším chlapcom, prototypom dieťaťa, ktoré skončí vo vážnych problémoch.“ Zlatan má tendenciu súhlasiť. Keď sa ho opýtali, čo by robil, keby nezarábal 250 000 libier týždenne, jeho prvá myšlienka je „bol by zo mňa zločinec“.
Čítať viac
Originálny názov
Adrenalina: My untold story (Italian Edition)
Počet strán
288
Väzba
pevná väzba
Rozmer
148×227 mm
Hmotnosť
534 g
ISBN
9788081990472
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1529799
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Taliansko
Vydavateľstvo
Timy Partners
Pre koho
pre mužov, pre športovcov, pre chlapcov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,6 / 5

9 hodnotení

5
4
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

17.4.2024
Veľmi dobrá kniha. Prirovnal by som ju možno ku knihe od Petra Sagana. Tiež je o vrcholovom športovcovi, ktorý sa vo svojom športe stal legendou. Štýl písania, opisy situácií sú podobné. Zlatan o sebe podáva informácie, ktoré sme nevedeli, sem tam niečo zo zákulisia, píše prečo kedy a kam prestúpil, ako to bolo a nadväzuje to aj na určité prvky zo súkromia. Čítať viac
3.8.2023
Svojrázna futbalová legenda
Dobrá kniha. Ľahko sa čítala.

Zo slov cítiť, že Zlatan už nie je tým búrlivákom, akým bol. Samozrejme, sebavedomie mu zostalo, ale už rozpráva ako zrelý muž, skrotený, usadený. Vo veku 41 rokov ešte má čo ukázať, odovzdať. Môže byť vzorom pre spoluhráčov, ale aj pre mladých chlapcov.

V mladosti jeho rodina nemala peniaze, kradol (bicykel,oblečenie, jedlo), ale tvrdou prácou a disciplínou sa dostal tam, kde je.

Jediné, čo mi na knihe prekážalo, to boli chyby v preklade
Čítať viac
11.1.2023
Ak ste futbalovým fanúšikom, Zlatana buď milujete, alebo nenávidíte. Nie je nič medzi tým.
Patrí medzi svetovú hráčsku elitu, tých najlepších a najtalentovanejších, no zároveň sa pohybuje aj na najvyšších priečkach rebríčka, kde sa nachádzajú zväčša vypískaní a vybučaní vyvrheli, tí najneobľúbenejší z najneobľúbenejších. Veď nečudo, Zlatan je rodený provokatér, pri vyjadrovaní si nikdy nezapína filter - čo na srdci, to aj na jazyku - a že vie byť poriadne drzý a uštipačný. Má na konte viacero veľmi kontroverzných (ale musí sa mu uznať, že často aj vtipných :D) výrokov a na ľudí zväčša pôsobí ako nafúkaný egoista.
Môj názor je taký, že hranica medzi zdravím sebavedomím a aroganciou je dosť tenká a Zlatan na nej veľmi rad balansuje, pričom raz padne na jednu stranu, inokedy na tú druhú ...
.
Adrenalín je autentickou spoveďou a bilancovaním vynikajúceho hráča, ktorí cíti, že čas, keď bude musieť zavesiť kopačky na klinec je už čochvíľa tu a priznáva, že z nejasnej budúcnosti má trochu strach ...
Zlatan ostal sám sebou a žiadna servítka pred ústami sa nekonala.
Za mnohé, čo mu bolo vyčítané, sa opäť raz hrdo postavil a aj svojsky, možno sa bude niekomu zdať, že občas až nepatrične, okomentoval. Hovorí o mnohých známych hráčoch, kluboch, kde pôsobil, tréneroch, rozhodcoch, o svojom agentovi, o detstve v chudobe a aj najbližšej rodine. Vracia sa k pekným, no aj k negatívnym momentom svojej kariéry.
Vysvetľuje svoju životnú filozofiu a s veľkou láskou hovorí o svojich dvoch synoch a životnej partnerke.
.
Ťažko povedať, kde by bol Zlatan, ak by bol menej Zlatan. Možno by sme o ňom nikdy nepočuli. Ktovie ...
Je zaujímavé vidieť jeho mindset a to, čo ho nabíja energiou a nalieva mu do žíl pre neho prepotrebný ADRENALÍN.
.
Škoda, že kniha neobsahuje žiadne fotografie, tento žáner si ich podľa mňa akosi pýta. A bolo by dobré ešte raz skontrolovať preklepy a pravopis.
.
Ak ste v tíme 'Ibra' a imponuje vám jeho osobnosť, určite si túto autobiografiu nenechajte ujsť. Ak ho nemáte príliš v láske, asi vám len dvihne tlak, no aj to niekedy treba .
Čítať viac
Lukas
Neoverený nákup
25.12.2022
Kto pozná Zlatana ocení úprimnosť pri obavách z blízkej budúcnosti teda konca kariéry. Otvorené rozprávanie s veľkým životným nadhľadom. Za mna výborné. Čítať viac

Vydavateľstvo Timy Partners

Čítať viac

„V živote nejde o to ako prežiť búrku, ale ako tancovať v daždi.“

Rychle a nespoutaně - Kristy Bromberg, 2016
Rychle a nespoutaně
Kristy Bromberg