Som Richard Stanke - Ján Štrasser, Richard Stanke, N Press, 2023

14,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Som Richard Stanke

Prvá časť knihy je venovaná detstvu Richarda Stankeho, ktoré strávil na bratislavskom Tehelnom poli. Už ako sedemročný mal za sebou prvé skúsenosti s dabingom, v prvom filme... Čítať viac

Vydavateľstvo
N Press, 2023
192 strán
3-4 hodiny čítania

Prvá časť knihy je venovaná detstvu Richarda Stankeho, ktoré strávil na bratislavskom Tehelnom poli. Už ako sedemročný mal za sebou prvé skúsenosti s dabingom, v prvom filme hral ako desaťročný... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

14,90 €

Na sklade 2 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 7 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024

Viac o knihe

„Richard Stanke je herec. Na Slovensku je veľa hercov. Richard Stanke je dobrý herec. Tých je už trochu menej. Richard Stanke je dobrý herec, ktorý neváha verejne zdvihnúť hlas, keď je ohrozená sloboda a demokracia. A tých je ešte menej, no tým skôr treba o nich vedieť a hovoriť o nich,“ hovorí Ján Štrasser - sám výnimočný básnik, textár, dramaturg, prekladateľ a autor niekoľkých kníh rozhovorov. Dôkladne pripravený sa vydal preskúmať mimoriadne bohatú rozhlasovú, divadelnú a filmovú kariéru aj súkromný život herca a angažovaného občana Richarda Stankeho.

Prvá časť knihy je venovaná detstvu Richarda Stankeho, ktoré strávil na bratislavskom Tehelnom poli. Už ako sedemročný mal za sebou prvé skúsenosti s dabingom, v prvom filme hral ako desaťročný. Neskôr sa pridalo účinkovanie v televíznych seriáloch aj v divadle. Počas štúdia na VŠMU sa z neho stal angažovaný občan a odhodlanie nemlčať mu zostalo dodnes.

Nie je mnoho hercov a herečiek, ktorí by hneď po škole nastúpili do činohry SND, no Stankemu sa to podarilo a jeho bohatej divadelnej a filmovej kariére je venovaná druhá časť knihy. V tretej časti hovorí aj o svojom osobnom živote, coming-oute, o blízkych vzťahoch aj o vzťahoch k bulváru. Neobchádza ani spoločenské či politické témy, pandémiu, ruskú inváziu či svoje vystúpenia na verejných protestoch.
Čítať viac
Počet strán
192
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
150×215 mm
Hmotnosť
395 g
ISBN
9788082301390
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1830959
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
N Press
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,4 / 5

5 hodnotení

3
1
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Daniela Divílková
Overený nákup
16.2.2024
Richard je super
Tohto chalana som mala rada už ako "malého muzikanta" u uja Doremifáka :-). Veľa o divadle, politike, menej o súkromí (subjektívne) a na môj vkus príliš stručne.. ale dalo mi to hlbší obraz o človeku mojej doby a potešilo Čítať viac
Denisa
Neoverený nákup
29.8.2023
Richard Stanke
Moj oblubeny herec,clovek,verejny obranca spravodlivosti,snad viac stavy do knihy by to chcelo,hodnotim 3hviezdickami Čítať viac
7.4.2023
Veľmi pekne spracovaná
Podobne ako Ján Štrasser, aj ja vnímam Richarda Stankeho ako talentovaného herca a známu osobnosť, ktorú je naozaj aj počuť.
Tak, ako býva otvorený a priamy za mikrofónom na rôznych verejných zhromaždenia, kde vždy slušne a zanietene prehovorí za seba a za nás, ďalších občanov tejto republiky, rovnako otvorený a priamy bol aj pri rozhovoroch s pánom Štrasserom. Dotknú sa jeho detstva a mladosti, viac sa už ale venujú rozhlasovej, divadelnej a aj filmovej kariére a samozrejme čo-to prezradil aj zo svojho súkromia.
Vidieť, že sa títo dvaja páni už nejaký ten čas poznajú a že za otázkami stojí človek, ktorý miluje kultúru, miluje divadlo a celú koncepciu knihy má veľmi dobre premyslenú. Páčilo sa mi, že sa občas opýtal aj na také, možno na prvý pohľad nepodstatné, no milé maličkosti a na druhej strane kvitujem Richardovi Stankemu, že ak sa mu niečo nezdalo, hneď to jasne vyjadril, či povedal:"A to čo je za otázku?"
.
V knihe nájdete množstvo fotografií, ktoré zachytávajú okamihy z pracovného a súkromný život tohto herca. Ak ho máte ako umelca radi a ako obyčajný človek a občan zdieľate rovnaké hodnoty, túto knihu určite niekedy vyskúšajte.
Čítať viac

Autori

Čítať viac

Vydavateľstvo N Press

Čítať viac

„Život nie je film. Nikdy nevieš, ktorý dátum bude pamätný, ktorý deň nezabudnuteľný. Proste len žiješ. Ráno vstaneš, niečo sa cez deň stane a večer ideš spať. To je pravda. “

Loviť alebo nebyť - Iva Kučerová, 2009
Loviť alebo nebyť
Iva Kučerová