Falešné růže
E-kniha

Myra má výjimečný dar. Svým malířským uměním dokáže měnit lidskou podobu. Aby se nestala terčem vydírání, musí své schopnosti skrývat. Jedné mrazivé noci však Myru navštíví... Čítať viac

Vydavateľstvo
Nakladatelství Fragment, 2023
376 strán
5-6 hodín čítania

Myra má výjimečný dar. Svým malířským uměním dokáže měnit lidskou podobu. Aby se nestala terčem vydírání, musí své schopnosti skrývat. Jedné mrazivé noci však Myru navštíví guvernérova žena a žádá nemožné ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

14,66 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Angie Argalášová:Skutočné prázdniny.Branislav Argaláš,2024

Viac o e-knihe

Myra má výjimečný dar. Svým malířským uměním dokáže měnit lidskou podobu. Aby se nestala terčem vydírání, musí své schopnosti skrývat. Jedné mrazivé noci však Myru navštíví guvernérova žena a žádá nemožné – vzkřísit svého mrtvého syna Willa. Pokud to Myra neudělá, udá ji. Po příchodu do honosného domu dívka zjišťuje, že mladíkova smrt nebyla nehoda, ale vražda. Dokáže za pomoci guvernérova syna Augusta odhalit pravdu a najít viníka?
Čítať viac
Originálny názov
A Forgery of Roses
Počet strán
376
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1923697
Štýl
napínavý
Jazyk
čeština
Preklad
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Vydavateľstvo
Nakladatelství Fragment
Pre koho
young adult
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

6 hodnotení

5
1
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

17

Milujem knihy a vediem k tomu aj moju dcérku. Radi si čítame a milujeme príbehy. Za mňa je to predovšetkým fantasy, ale objavila som už aj čaro hororu a trileru :)

Terezka Babicová
Overený zákazník
4.4.2024
„Před magií bylo malování magické.“

Za mňa skvelé fantasy s detektívnou zápletkou.
Myra je maliarka, ktorá svojím umením, dokáže pomôcť ľuďom ale aj zvieratám vyliečiť ich rany, či dokonca zmeniť podobou. No ako to už býva zvykom, svoj dar musí skrývať. Po strate rodičov sa stará aj o svoju mladšiu sestru Lucy, ktorá má vážne zdravotné problémy, s ktorými jej žiaľ Myra pomôcť nevie. Doktora si tiež nemôžu dovoliť, keďže peňazí nemajú veľa. Jeden večer za Myrou príde guvernérova manželka a ponúkne jej vysokú sumu za oživenie syna. Keď Myra váha, vyhráža sa, že vyzradí jej tajomstvo. A tak milej Myre neostáva nič iné, len sa o to pokúsiť. V honosnom sídle guvernérovej rodiny pôjde nakoniec o život aj samotnej Myre.

Kniha ma veľmi bavila, čítanie som si naozaj užila. Detektívna zápletka bola skvelá. Do poslednej chvíle som netušila ako to dopadne a kto je vlastne zlý a kto dobrý. Myra bola veľmi príjemná postava, obetavá sestra, ktorá musela dospieť skôr, aby sa o všetko postarala. Jej sestra Lucy bola múdre zlatíčko, okamžite som si ju obľúbila. S postavou Augusta som od začiatku bojovala. Chvíľu som ho podozrievala, potom som s ním súcitila, zas ho podozrievala a tak dokola. Ale pssst, aj tak som už prezradila viac ako by som mala .

Odo mňa má kniha jednoznačne 5/5
Čítať viac
6
The Stolen Heir - Holly Black, 2023
Práve čítam
The Stolen Heir

Voľný čas rada trávim najmä čítaním kníh, kreslením a maľovaním. Milujem šport a prírodu.

Natália Botková
Overený nákup
19.6.2023
Úžasná Fantasy kniha!
ÚŽASNÝ príbeh!!! Jedinečná fantasy kniha, ktorá ma chytila po pár úvodných stranách. Čítala som knihy o ľuďoch s rôznymi schopnosťami, ale táto je prvá. Dej je napínavý, plný klamstiev, tajomstiev a zvratov. Síce kniha nepatrí medzi najobľúbenejšie, veľmi ma upútala postava a charakter Augusta. Síce nejde o postavu plnú svalov a odvahy; problémy, ktorým musí čeliť ho spravia silným a v určitom slova zmysle aj odvážnym.
Priala by som si pokračovanie, keďže ma nesmierne zaujali jednotlivé postavy a aj samotný zauzlený príbeh.
Rozhodne odporúčam, kniha nesklame! :)
Čítať viac

Vydavateľstvo Nakladatelství Fragment

Čítať viac

„Vždy sa treba uchýliť k slovám, aby sme zabránili tichu rozprávať príliš hlasno.“

Šarkany - Romain Gary, 2021
Šarkany
Romain Gary