Na cestách
E-kniha

Oliver Bellows je späť! A nebude sám. Veteránovi špeciálnych operácií CIA budú sekundovať mnohé známe tváre z románu Boj o štát. Oliver je večne na cestách. Či už ide o... Čítať viac

2. diel série
Oliver Bellows
Vydavateľstvo
Masada International
165 strán
2-3 hodiny čítania

Oliver Bellows je späť! A nebude sám. Veteránovi špeciálnych operácií CIA budú sekundovať mnohé známe tváre z románu Boj o štát. Oliver je večne na cestách. Či už ide o krajinu zmietanú humanitárnou krízou, alebo zapadnutú... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

11,99 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Oliver Bellows je späť!
A nebude sám. Veteránovi špeciálnych operácií CIA budú sekundovať mnohé známe tváre z románu Boj o štát.
Oliver je večne na cestách. Či už ide o krajinu zmietanú humanitárnou krízou, alebo zapadnutú slovenskú dedinu, môžete si byť istý, že o napätie a akciu nebude núdza.
Nazrite so mnou do sveta Olivera Bellowsa v piatich samostatných príbehoch.

Keď už musíte zastaviť v zapadnutej dedine uprostred slovenských lúk a lesov, vyhnite sa miestnym pohostinstvám plným štamgastov.
Ale ak tam nakoniec zablúdite, nikdy sa nemiešajte do miestnych sporov. Nikdy.
Zistia to aj Oliver a Evča v novele S Molnárovcami sa nezahráva.

Medička 3. jazdeckého pluku Melinda sa vracia do rodného mesta, aby sa zúčastnila svadby kamarátky zo strednej školy. Pred rokmi zbabelo ušla pred otcom, školskou šikanou a väzením. Teraz je pripravená čeliť démonom a postaviť sa rodinnému klanu Barnettovcov. Netuší, že sa ženie priamo doprostred spravodajskej operácie, ktorej cieľom sú Patrioti.

Život manželky vojaka americkej armády nie je jednoduchý. Permanentné odlúčenie testuje vzťah na maximum. Obzvlášť, ak ide o mladú ženu s dvoma malými deťmi. Jediné zaváhanie na záťahu s kamarátkami môže všetko zničiť.
Marrisa rieši, či má zmysel pokračovať v zložitom manželstve, zatiaľ čo Oliver len prechádza mestom na svojich obchodných cestách Spojenými štátmi. Obaja sa ocitajú na americkej vojenskej základni Fort Hood v Texase, kde sa v roku 2009 odohral teroristický útok, ktorý si vyžiadal 13 mŕtvych a vyše tridsať zranených.

O tom, že stráviť vianočné sviatky v hojnosti a kruhu svojej rodiny je luxus, presvedčí deti a ich rodičov Oliver, ktorý sprevádza JayZeeho na návšteve základnej školy jeho dcéry. V príbehu s názvom Vianočná rozpovie udalosti, ktorých sa zúčastnili na Štedrý deň vo vojnou zmietanom Južnom Sudáne.

V poslednom príbehu Zlodej, ktorý sa vrátil do budúcnosti zistíte, čo sa stane človeku, ktorý sa pokúsi okradnúť Petra Schneidera, majiteľa obchodu s filmovou hudbou a príležitostného zlodeja umenia.
Čítať viac
Počet strán
165
ISBN MOBI
978-80-570-1479-9
ISBN EPUB
978-80-570-1478-2
Naše katalógové číslo
704499
Jazyk
slovenčina
2. diel série
Oliver Bellows
Vydavateľstvo
Masada International
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,7 / 5

6 hodnotení

4
2
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

14

Som knihomoľ a zberateľ kníh. Vždy sa teším, keď si môžem prečítať dobrú knihu a relaxovať pri nej. :) Obľubujem najmä detektívky, v poslednej dobe severské krimi, ale vzťah mám aj ku fantasy a iným knižkám. Dobrých kníh nie je nikdy dosť a každá si zaslúži našu pozornosť. :)

Martin Petráš
Overený zákazník
28.2.2024
Oliver Bellows na cestách
V poradí druhá kniha od autora Alexandra J. Kenjiho ponúka 5 poviedkových príbehov odohrávajúcich sa na rôznych miestach sveta. O tom aké dôsledky má krátka zastávka v krčme v zapadnutej slovenskej dedine sa presvedčí Oliver Bellows v prvej poviedke S Molnárovcami sa nezahráva, kde sa dostane aj s kamarátkou do potýčky s dedinskými bitkármi, ale aj výpalníkmi a dedinskými mafiánmi. V druhej poviedke sa Melinda vracia po rokoch do rodného mesta vo Virginii, aby sa zúčastnila svadby kamarátky a čelila minulosti, opäť je tu ale Oliver, ale aj klan Barnettovcov a rozbehnutá spravodajská operácia. Tretia, inšpirovaná skutočnými udalosťami, sa odohráva na americkej vojenskej základni Fort Hood v Texase, kde sledujeme ťažký život manželky vojaka, prežívanie tráum vojakov a teroristický útok, pri ktorom šialenec zanechá za sebou 13 obetí. V štvrtej, po potýčke medzi dievčaťom na základnej škole a jej spolužiakom, ktorý jej otca, vojaka, nazve vrahom, Oliver Bellows deťom a rodičom porozpráva o misii v Južnom Sudáne, na ktorej sa zúčastnil s otcom dievčaťa a objasní, ako sa tu my máme dobre. Piata nám predstavuje majiteľa obchodu s filmovou hudbou, ktorý je zároveň aj príležitostným zlodejom umenia.

Všetky príbehy spája Oliver Bellows, bývalý príslušník izraelských špeciálnych síl, ktorého som si svojím postojom a zmyslom pre spravodlivosť okamžite obľúbil. Autor má výborný rozprávačský talent, píše bez hluchých miest, príbehy sú nabité akciou a násilím a príbehy by som si vedel predstaviť aj na filmovom plátne. Popri náročných situáciách, v ktorých ide postavám o život, sú tu ale aj vtipné, ironické a trpkosladké momenty, ktoré pobavia. Autor takisto medzi množstvo zbraní a svištiacich guliek vsunul viacero zmienok o filmoch a hercoch, ktoré knihu vhodne dopĺňajú. Čítanie mi nenarúšali ani občasné zmienky o autorovej prvej knihe Boj o štát, ktorú som ešte nečítal.

Kniha je určená fanúšikom špionážnych románov a príbehov, kde krv tečie na litre. A ja vám garantujem, že ani s Oliverom Bellowsom sa nezahráva a nie je to osoba, ktorú by ste chceli naštvať.
Čítať viac
Peter Kalva
Neoverený nákup
11.6.2020
Skvelá oddychovka
Ak máte radi americké akčné trháky a keď si k tomu prirátate aj slovenské reálie (škoda, že len v prvej poviedke), tak ste na správnej adrese. Až na tu poslednú poviedku, ktorá je v knihe skôr z povinnosti, tak som sa bavil ;) Čítať viac
16.4.2020
Skvelé
Dakujem autorovi za vyhru.
Pri čítaní som sa citila ako keby pozerám dobrý americký film so super hrdinom. Olivera si hned oblubite.... Kniha je napinavá a vtipná,nedá sa pustit z ruky, pokial nedocitate... V polovici je to asi o tom,že bude aj pokracovanie, co je trosku minus alebo aj velke plus,(ako sa to vezme) ,kedze budete chciet precitat aj pokracovanie....
Čítať viac
Stanislava Vincenc
Overený nákup
14.12.2019
Oliver necestuje nadarmo :)
Pri každom príbehu som sa nesmierne zabávala, ale aj bála a šúchala nohami, ako to dopadne. Keďže postavy poznám z predchádzajúcej knihy Boj o štát a prirástli mi k srdcu, všetky ich zranenia som cítila ako vlastné. Veľkým plus je používanie úsporného rozprávčského módu, trefné a úderné krátke vety. Nech je len Oliver na cestách čo najdlhšie a zažije ešte veľa vrzušujúcich príbehov :* Čítať viac

Alexander J. Kenji

Čítať viac

„Stačí dávať pozor. Poznatky prichádzajú vždy, keď si na ne pripravený, a ak dokážeš čítať znamenia, naučíš sa všetko, čo potrebuješ na ďalší krok.“

Záhir - Paulo Coelho, 2008
Záhir
Paulo Coelho