Viktorie - Daisy Goodwin, Ikar CZ, 2019

21,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Viktorie - Daisy Goodwin, Ikar CZ, 2019
Viktorie - Daisy Goodwin, Ikar CZ, 2019

Viktorie

Pouhý měsíc po svých osmnáctých narozeninách se mladá dívka stává královnou Velké Británie a Irska. Všichni, včetně její rodiny, ji považují za nezralou a nepřipravenou… navíc... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar CZ, 2019
384 strán
5-6 hodín čítania

Pouhý měsíc po svých osmnáctých narozeninách se mladá dívka stává královnou Velké Británie a Irska. Všichni, včetně její rodiny, ji považují za nezralou a nepřipravenou… navíc ovládanou matkou... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v troch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Olga Tokarczuk: Pán výrazný. Artforum, 2024

Viac o knihe

Pouhý měsíc po svých osmnáctých narozeninách se mladá dívka stává královnou Velké Británie a Irska. Všichni, včetně její rodiny, ji považují za nezralou a nepřipravenou… navíc ovládanou matkou. Jenže mladá dívka od prvního okamžiku podobné názory odmítá. Zavrhuje svoje původní jméno a stává se Viktorií odhodlanou skutečně vládnout podle svého nejlepšího vědomí i svědomí. V jejím okolí se i proto rozjíždí velkolepé soukolí intrik, dohadů a plánů, v nichž hraje velkou roli její nový sekretář lord Melbourne i princ Albert, kterého si má podle dávného ujednání vzít za muže…
Strhující případ nejslavnější královny založený částečně na jejích denících a částečně na historických znalostech renomované autorky.
Čítať viac
Počet strán
384
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×240 mm
Hmotnosť
485 g
ISBN
9788024940274
Rok vydania
2019
Naše katalógové číslo
665407
Štýl
historický
Jazyk
čeština
Preklad
Vydavateľstvo
Ikar CZ
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,2 / 5

4 hodnotenia

1
3
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

4.3.2023
Na túto knižku v mojej knižnici sadal prach už dobrých pár rokov a ja som si stále nedokázala nájsť čas na to, aby som si ju prečítala.

Ľutujem to?

Trošku aj áno.

Príbeh ma do svojho deja vtiahol okamžite svojou prvou stránkou a ja som si čítanie neskutočne užívala. Autorka celé prostredie, postavy, ich pocity a myšlienky, vykreslila bravúrne a ja som reálne mala pocit, že sa nachádzam v Anglicku v 19. storočí.

Veľmi ma bavila chémia medzi Viktóriou a lordom Melbournom a naozaj ma vážne mrzelo, že nešlo o fikciu, keďže by ma najviac potešilo, keby práve oni dvaja zostali spolu a taktiež by ma zaujímalo, ako by to celé dopadlo.

No i keď to teda podľa historických reálií dopadlo tak, ako to dopadlo, koniec knižky mi prišiel taký ako keby useknutý. Skrátka sa niečo dialo, napätie stúpalo, žiadosť o ruku prebehla, koniec. Ja by som však uvítala ešte aspoň stručný epilóg, kde by som sa dozvedela ako dlho trvalo manželstvo Viktórie a Alberta, koľko mali detí, akého veku sa dožili, čo sa stalo s lordom Melbournom, … Jednoducho som po dočítaní mala až príliš veľa otázok, na ktoré som však už svoju odpoveď nezískala.

Taktiež ma veľmi ale veľmi sklamalo to neskutočné kvantum prekladových chýb a preklepov. Áno, vždy, keď sa o tomto zmienim, nezabudnem poznamenať, že človek je tvor omylný a stane sa, že nejakú tú chybičku-dve prehliadne. Ale prehliadnuť 15-20 chýb?! Ale no tak! Pri takom vydavateľstve ako je Ikar, by som nič také nečakala a veru ma to celkom zamrzelo.

Na základe vyššie spomenutého je vám iste jasné, že knižke plný počet dať nemôžem. I tak som si ju ale užila a bola skvelá, takže vám ju rozhodne odporúčam. Ale obrňte sa trpezlivosťou, tie chyby sú do očí bijúce.
Čítať viac
22.2.2021
Veľmi príjemné čítanie
Podarený pohľad do zákulisia začínajúcej panovníčky a jej najbližšieho okolia.
Kniha je napísaná pútavo, príjemne sa číta. Vďaka krátkym kapitolám som si vždy povedala "už len jednu" a zrazu bol pol knihy fuč. Keďže poznám aj rovnomenný seriál z dielne tejto autorky, knihu som si užila na 200%. Len dúfam, že preložia aj ďalšiu :)
Čítať viac

Vydavateľstvo Ikar CZ

Čítať viac

„Nejlepší možný z pokrokových názoru je ten,který má v sobě dostatečnou dávku provokatívnosti, aby jeho stoupenec nohl byt hrdý na svou odlišnost,ale přitahuje i takové množství přivržencu, aby riziko osamocené vyjimečnosti bylo hned zažehnáno hlasitým souhlasem vítězicího množství.“