Muzeum nesplněných slibů - Elizabeth Buchan, Domino, 2020

11,29 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Muzeum nesplněných slibů
Výpredaj

Vstupte. A minulost si vás sama najde.

Praha, 1986. Angličanka Laure přijíždí do Československa, aby se vyrovnala se smrtí svého otce. Život v nesvobodné zemi jí pomůže pochopit až mladý muzikant, disident, s nímž... Čítať viac

Vek
15+
Vydavateľstvo
Domino, 2020
448 strán
6-7 hodín čítania

Praha, 1986. Angličanka Laure přijíždí do Československa, aby se vyrovnala se smrtí svého otce. Život v nesvobodné zemi jí pomůže pochopit až mladý muzikant, disident, s nímž prožije vášnivý... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Čeština
14,99 €

11,29 €

-25 %
Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v dvoch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024

Viac o knihe

Paříž, současnost. Muzeum nesplněných slibů je místem naděje i zklamání. Každý vystavený předmět byl kýmsi darován – plechovka od sušenek, svatební závoj, dětská botička. Každý exponát se stal zhmotněním trpké zrady. Muzeum je místem, kam si chodí lidé promluvit s přízraky své vlastní minulosti. Laure, majitelka a kurátorka, do muzejních sbírek také přispěla upomínkou na bolavé vzpomínky ze svého mládí... Praha, 1986. Laure se snaží usebrat z náhlé smrti svého otce a odlétá do Prahy. Za železnou oponou ji čeká šedivý svět protkaný netušeným nebezpečím. Snaží se pochopit temné politické proudy, které ovlivňují život ve městě, ale její svobodné mysli se to moc nedaří.

To se změní, teprve když potká mladého muzikanta, disidenta. Zamiluje se do něj. A vůbec netuší, jaké to pro ni bude mít důsledky. Teprve po mnoha letech se dokáže Laure opravdu ohlédnout za svou minulostí a vnímat bez bolesti vášnivý vztah, který ovlivnil celý její následný život.

Čítať viac
Počet strán
448
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
130×205 mm
Hmotnosť
412 g
ISBN
9788074984105
Rok vydania
2020
Vekové odporúčanie
15+
Naše katalógové číslo
723857
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Domino
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

18.10.2020
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Počas prokrastinácie sa mi ju podarilo prečítať, pretože keď už raz začnete, nebudete vedieť prestať.
Laure Carlyleová je polovičná Angličanka a polovičná Francúzka. Prevádzkuje Múzeum nesplnených sľubov v Paríži. Má tam vystavené exponáty ako svadobný závoj či detský mliečny zúbok, za ktorý zúbková víla nedoniesla peniaze, všetko spomienky na nejaký nesplnený sľub. Jej príbeh sledujeme v roku 1986, kedy išla ako au pair do Prahy v čase komunistického Československa spolu s rodinou vysokého komunistického pohlavára, ktorý viedol farmaceutický podnik a striedavo žili aj v Paríži. Zaľúbi sa do Tomáša, známeho disidenta a spoznáva komunitu, ktorá nepozná slobodu, zvyká si na neustále špicľovanie a strach a na vlastnej koži pocíti ruku ŠTB. Dej sledujeme aj roku 1996, kedy pracuje na britskom veľvyslanectve v Berlíne a rieši nevypovedané so svojím bývalým zamestnávateľom z Prahy. Na konci sa dozvieme niečo, čo sa odohráva v úplne prvej kapitole a Laurena večná otázka Čo sa stalo? bude vypovedaná.
Táto kniha ma držala od začiatku až do konca, bola plná zvratov a akýchsi "wow" momentov, miest, kedy sa mi chcelo plakať, cítila som beznádej s postavami a hovorila si, že ešte že žijeme v slobode. Oceňujem, že autorka ako Britka na konci spomenula, že aby pochopila vtedajšie Československo, študovala mnoho kníh, ktoré ju mali lepšie zasvätiť do faktov, aby sa do toho vžila. Toto veľmi oceňujem.
Čítať viac

Recenzie, kritiky

Muzeum nesplněných slibů je okouzlující a krásně napsaná kniha.
The Times

Tato úchvatná kniha potvrzuje, že Elizabeth je jednou z nejlepších současných autorek.
Peter James, autor série s Royem Gracem

Vydavateľstvo Domino

Čítať viac

„Namaľoval si nejakého hrozne čierneho čerta na stenu a uteká pred ním. No dobre. Ľudia sa všelijako bláznia. Či ja nevyvádzam sprostosti? Ono maľovaný čert sa trochu ošúcha, a vtedy hneď sa uvidí, že nie je ozajstný.“

Zobrané spisy zväzok II - Jozef Cíger Hronský, 2005
Zobrané spisy zväzok II
Jozef Cíger Hronský