Bez tváře
E-kniha

Helena se na druhé dítě těšila a milovala ho, ještě než se narodilo. Po porodu však nastal zlom. Dětský křik jí drásal nervy, každý den jí bylo hůř. Po odchodu partnera do práce... Čítať viac

Vydavateľstvo
Epocha
272 strán
4-5 hodín čítania

Helena se na druhé dítě těšila a milovala ho, ještě než se narodilo. Po porodu však nastal zlom. Dětský křik jí drásal nervy, každý den jí bylo hůř. Po odchodu partnera do práce celé hodiny proplakala a současně se snažila utišit Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

9,29 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Bez tváře - Lucie Salová, Epocha
E-kniha
9,29 €

Viac o e-knihe

Helena se na druhé dítě těšila a milovala ho, ještě než se narodilo. Po porodu však nastal zlom. Dětský křik jí drásal nervy, každý den jí bylo hůř. Po odchodu partnera do práce celé hodiny proplakala a současně se snažila utišit pláč dětí. Stala se matkou dvou dcer, z nichž ani jedné nedokázala nic dát. Její lásku k miminku nahradily hluboká deprese a pocit neschopnosti. Nenávist. Pocit zbytečnosti. Kdyby se zabila, uleví se jí… V hodině nejvyšší se rozhodne vyhledat péči odborníka a doufá, že jí pomůže pochopit, co se s ní děje. Dokáže ještě někdy milovat své dcery tak, jak si zaslouží?

Kniha je založena na skutečném příběhu. Popisuje nejtemnější zákoutí jedné z psychických poruch, která, ačkoliv na první pohled není vidět, uvnitř ničí mladou maminku zaživa. Má Helena šanci svůj boj vyhrát, nebo je navždycky odsouzená k životu, jaký by nechtěl žít nikdo z nás?
Čítať viac
Počet strán
272
ISBN MOBI
978-80-278-1018-5
ISBN EPUB
978-80-278-1017-8
ISBN PDF
978-80-278-1019-2
Naše katalógové číslo
1064353
Štýl
psychologický, filozofický
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Epocha
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

3.2.2022
Kniha o popôrodnej depresii
Kniha o popôrodnej depresii.
Popôrodná depresia alebo tiež popôrodné blues, či laktačná psychóza je závažný psychický stav, ktorý sa prejavuje po pôrode a to extrémnymi výkyvmi nálad, depresiami, poruchami sústredenosti, výpadkami pamäti a strácaní pojmu o čase a priestore. Často sa spája aj s nezáujmom o dieťa. Tiež sa u novopečených mamičiek prejavujú halucinácie a bludy, ktorých si žena ani nemusí byť vedomá.
ODPORÚČAM pre všetky ,,novopečené'' maminky, pretože mnohé ju majú a netušia o nej...keď si túto poruchu uvedomia, dá sa im účinne pomôcť.
Čítať viac
1.11.2021
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Tak túto knihu som čítala naozaj dlho. 260 strán mi dalo riadne zabrať. Vôbec nejde o to, že by kniha bola zlá, zle napísaná, s gramatickými chybami, nezaujímavým dejom atd. Proste bola naozaj ťažká. Samozrejme, nemyslím tým, že by som mala vykĺbenie zápästia pri čítaní, skôr mám na mysli takú tú ťažobu, ktorá sa na vás z knihy môže preniesť, zasiahnuť vás…

Príbeh nám rozpráva Helena, ktorá žije s priateľom u jeho rodičov, majú malú jeden a pol ročnú (tým som si nie celkom istá,ale to dieťatko je proste malé) dcérku a očakávajú ďalšieho člena rodiny. Hlavná postava má všetko čo by si mohla priať každá žena. Milujúceho partnera po svojom boku, zdravé, šťastné dieťa a dobrý vzťah so svokrovcami. Všetko sa zmení v jeden deň, keď sa Helena vyberie na prechádzku s dcérkou a napadne ich pes. Presne toto je ten zlomový moment kedy viete, že áno, teraz to príde! A prišlo : Helenine stavy-strach, beznádej, apatia... Bola vo vysokom štádiu tehotenstva tak niet sa čo čudovať, že sa bála nielen o nenarodené dieťa, ale aj o dcérku ktorú nadovšetko milovala. Bála sa chodiť von, bola zavretá len vnútri... Po pôrode sa to len zhoršilo a všetky tie rady typu -máš predsa rodinu,musíš sa starať o deti ,veď to prejde,vzchop sa-bola som z toho zúfalá rovnako ako Helena. Nikto jej nechcelo reálne pomôcť,aspoň sa to tak zdalo, aj keď musím priznať ,že v partnerovi mala obrovskú podporu a viem si predstaviť, že nejeden chlap by sa na ňu dávno vykašľal. Depresie sa len zhoršovali a keď sa rozhodla ísť hľadať pomoc k odborníkovi, natrafila na ozajstného "špecialistu". Nebudem vám tu prezrádzať celý dej príbehu,ale naozaj som si musela dávkovať túto knihu s rozumom. Aj keď sú kapitoly krátke, veľakrát som to sekla po dvoch- troch stranách, pretože tá Helenina beznádej sa mi vyrývala pod kožu a nerobilo mi to dobre. Udrela milované dieťa,chcela spáchať samovraždu a to vôbec nie je ľahké čítanie (nedokážem si predstaviť zažiť to)...

V každom prípade,som za to,aby sa o podobných témach hovorilo, čítalo, písalo,aby to ľudia nebrali ako tabu... psychická choroba sama nezmizne,rovnako ako zápal pľúc. Treba na to odborníka a vhodnú liečbu..
Čítať viac

„Dobre vidíme iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné.“

Malý princ - Antoine De Saint-Exupéry, Antoine De Saint-Exupéry (ilustrátor), 2019
Malý princ
Antoine De Saint-Exupéry, Antoine De Saint-Exupéry (ilustrátor)