Démoni balkánské války - Vladimír Dzuro, Jan Kužník, Zdeněk Ležák, Jakub Dušek, Grada, 2022

22,88 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Démoni balkánské války - Vladimír Dzuro, Jan Kužník, Zdeněk Ležák, Jakub Dušek, Grada, 2022
Démoni balkánské války - Vladimír Dzuro, Jan Kužník, Zdeněk Ležák, Jakub Dušek, Grada, 2022

Démoni balkánské války

Komiks Démoni balkánské války vznikl na základě skutečných událostí popsaných v bestselleru Vladimíra Dzuro: Vyšetřovatel. Děj se odehrává během války v bývalé Jugoslávii a... Čítať viac

Vydavateľstvo
Grada, 2022
Počet strán
112

Komiks Démoni balkánské války vznikl na základě skutečných událostí popsaných v bestselleru Vladimíra Dzuro: Vyšetřovatel. Děj se odehrává během války v bývalé Jugoslávii a následného vyšetřování a stíhání válečných zločinců. Kniha si mimo jiné bere... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština

22,88 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024

Viac o knihe

Komiks Démoni balkánské války vznikl na základě skutečných událostí popsaných v bestselleru Vladimíra Dzuro: Vyšetřovatel.

Děj se odehrává během války v bývalé Jugoslávii a následného vyšetřování a stíhání válečných zločinců. Kniha si mimo jiné bere za cíl přiblížit nesmyslnost samotného válečného konfliktu, zrůdnost etnického násilí a nebezpečí falešných zpráv v médiích i těm čtenářům, kterým textově obsáhlé dílo Vladimíra Dzuro zatím uniklo.

Vladimír Dzuro působil jako první a po dlouhou dobu jediný Čech v týmu hlavního žalobce Mezinárodního trestního tribunálu pro bývalou Jugoslávii v Haagu. Byl pověřen vyšetřováním válečných zločinů Srbů v Chorvatsku a západní Bosně.

Komiks ani původní kniha tedy logicky nejsou komplexním pohledem na celý konflikt, ale popisují sled událostí, které vedly k zatčení vůbec prvního válečného zločince od skončení druhé světové války a významným způsobem pomohly k nastartování procesu vyrovnání se s krvavou minulostí a k potrestání viníků.
Čítať viac
Počet strán
112
Väzba
pevná väzba
Rozmer
207×270 mm
Hmotnosť
617 g
ISBN
9788027132607
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1675059
Štýl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Grada
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
27.3.2023
Podnetné čítanie
Komiksové spracovanie skutočných udalostí vojnou zmietanej bývalej Juhoslávie vychádza z knihy Vyšetřovatel, ktorú napísal Vladimír Dzuro. Bol v tíme hlavného žalobcu Medzinárodného trestného tribunálu pre bývalú Juhosláviu v Haagu a podieľal sa na vyšetrovaní vojnových zločinov Srbov v Chorvátsku a západnej Bosne. I keď sa jedná o jednu časť vojny a nie komplexný obraz celého konfliktu, tak podanie spomínanej časti je ucelené a pre komiks sú veľmi dobre spracované aj emotívne úseky spojené s genocídou. Celkový obraz dotvárajú skvelé ilustrácie, ktoré sa mne osobne veľmi páčili (i keď pri niektorých brutálnych vyobrazeniach to možno znie trošku zvláštne).
Osobne si myslím, že tento spôsob podania nedávnych udalostí svetových dejín je dobrou formou príblíženia minulosti mladým. Ja som pôvodnú knihu nečítala, ale z grafického románu som si vedela urobiť skvelý nadhľad a dozvedela som sa veľa zaujímavých informácií. Vrelo odporúčam.
Čítať viac

Vydavateľstvo Grada

Čítať viac

„...nenávisť voči sebe je presne to isté ako hrubý egoizmus a napokon vyvoláva tú istú strašnú osamotenosť a zúfalstvo.“

Stepný vlk - Hermann Hesse, 2016
Stepný vlk
Hermann Hesse