Hořím - Simona Bagarová, Archa, 2021

21,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Hořím - Simona Bagarová, Archa, 2021
Hořím - Simona Bagarová, Archa, 2021

Hořím

Rozhovory s lidmi, kteří pečují o staré a umírající v domovech seniorů, hospicech a nemocnicích. Pečovatelé, zdravotníci, ošetřovatelé, kteří vnímají svou profesi jako dar a... Čítať viac

Vydavateľstvo
Archa, 2021
175 strán
2-3 hodiny čítania

Rozhovory s lidmi, kteří pečují o staré a umírající v domovech seniorů, hospicech a nemocnicích. Pečovatelé, zdravotníci, ošetřovatelé, kteří vnímají svou profesi jako dar a lidskost a empatii jako její podstatu... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

Viac o knihe

Rozhovory s lidmi, kteří pečují o staré a umírající v domovech seniorů, hospicech a nemocnicích. Pečovatelé, zdravotníci, ošetřovatelé, kteří vnímají svou profesi jako dar a lidskost a empatii jako její podstatu. Kniha o obyčejných zázracích a hlubokých poznáních z každodenního kontaktu s pacienty a klienty.
Rozhovory s lidmi, kteří nevylezli na himalájské osmitisícovky, nevynalezli nové léky, nepřekonali žádné rekordy, ale dokázali mnohem víc. Kniha zdrtí i povzbudí. Je to kniha dramat, která se odehrávají kdesi v podvědomí, v nenápadné osobní statečnosti, v překonávání odporu a nechuti, v dotycích rukou, dramat, která se netýkají ničeho menšího, než posledních věcí člověka.
Kniha o tom, před čím zavíráme oči, ale co většinu z nás stejně jednou dohoní. Ať už jako ty, o které je třeba pečovat, nebo jako ty, kteří musí pečovat o své blízké.
Čítať viac
Počet strán
175
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
145×200 mm
Hmotnosť
348 g
ISBN
9788087545836
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1133761
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Archa
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

28.3.2023
"Když znáš svýho tatínka jako váženýho profesora a celej život vidíš, jak se mu dostává úcty ze všech stran a celej život si ho neslyšela říct nic sprostýho, znáš ho jen v košili a s knihou v ruce a najednou je to pán, kterej se dloube v nose, krká, nenají se spořádaně a nevoní, tak pro ty rodiny to musí bejt šok."

Aj keď nemáte priamu skúsenosť, asi si každý vie predstaviť, že práca opatrovateľov je extrémne náročná. Starať sa o ľudí s demenciou alebo umierajúcich . Náročné fyzicky aj psychicky. Je to práca slabo ocenená, slabo platená a silno stresujúca.

Hořím je knižka rozhovorov s ľuďmi, ktorý sa pre túto cestu rozhodli. Do prostredia nevyliečiteľne chorých a umierajúcich vnášajú obrovský kus ľudskosti, empatie a nehy. Možno máličko prekračujú pravidlá a zabehnutý režim, len aby svojim klientom dopriali život a nie iba prežívanie. Áno, aj oni robia chyby a sú vyčerpaní. Ale učia sa s tým pracovať a vďaka tomu robia prácu opatrovateľa ešte lepšie. Pri čítaní si pravdepodobne poplačete a určite sa aj naštvete.

Táto kniha si zaslúži obrovskú pozornosť celej spoločnosti.
Zaslúži si, aby ste si ju prečítali. Obzvlášť ak sa vo vašej domácnosti vyskytuje, alebo je predpoklad, že sa bude vyskytovať napríklad starý človek s demenciou či Alzheimerom.

Každý jeden, s kým Simona Bagarová robí rozhovor, úprimne a narovinu hovorí, čo tá práca a prejavy najbežnejších chorôb znamenajú. Pre nich ako ľudí, ktorí sa v centre starajú o klientov i pre rodiny.
A je to tiež knižka, ktorá vám ukáže, že i v tomto náročnom povolaní sú ľudia, ktorí majú srdce na pravom mieste, ktorí nerezignujú a nerobia skratky, ktorí hľadajú cestu ku každému klientovi, ktorého mozog a telo už nefungujú tak, ako boli po celý život zvyknutí.
Čítať viac

„Známkou nezrelého človeka je, že chce za niečo vznešene zomrieť, kým známkou zrelého človeka je, že chce pre niečo pokorne žiť. “

Kto chytá v žite - J.D. Salinger, 2019
Kto chytá v žite
J.D. Salinger