Regionálna geografia Európy - Alfonz Gajdoš a kol., VEDA, 2014

28,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Regionálna geografia Európy - Alfonz Gajdoš a kol., VEDA, 2014
Regionálna geografia Európy - Alfonz Gajdoš a kol., VEDA, 2014

Regionálna geografia Európy

Regionálna geografia je často právom považovaná za vrchol geografického poznania, pretože v sebe syntetizuje všetky analytické geografické vedné disciplíny. Vysokoškolská... Čítať viac

Vydavateľstvo
VEDA, 2014
Počet strán
592

Regionálna geografia je často právom považovaná za vrchol geografického poznania, pretože v sebe syntetizuje všetky analytické geografické vedné disciplíny. Vysokoškolská učebnica... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 22 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Lindbergh: Dobrodružný príbeh lietajúcej myšky - Torben Kuhlmann, Slovart, 2024

Viac o knihe

Regionálna geografia je často právom považovaná za vrchol geografického poznania, pretože v sebe syntetizuje všetky analytické geografické vedné disciplíny. Vysokoškolská učebnica regionálnej geografie Európy poskytuje študentom všetkých odborov geografie a príbuzných vedných odborov relevantné informácie, týkajúce sa každého administratívneho útvaru v rámci jednotlivých oblastí Európy.

Rozdelenie Európy do regiónov vychádza z tradičného geografického usporiadania voči Slovenskej republike. Charakteristiky jednotlivých štátov a závislých území umožňujú spoznať najmä ich rozmanitosť v humánnogeografických vzťahoch a súvislostiach. Geografické názvoslovie používa slovenské vžité názvy podľa Úradu geodézie, kartografie a katastra Slovenskej republiky (rok 2000).

Európsky svetadiel je v učebnici rozdelený na jednotlivé tematické okruhy podľa regionálneho členenia Európy na strednú (bez Slovenska), západnú, juhozápadnú, juhovýchodnú (bez európskej časti Turecka), východnú (bez Ruska) a severnú Európu. Do oblasti juhovýchodnej Európy bola doplnená aj Cyperská republika ako integrálna súčasť EÚ. Českej republike je venovaná zvýšená pozornosť z dôvodu spoločného štátu v nedávnej histórii. Obsahová náplň v prvej kapitole poskytuje základné a doplnkové údaje aj v tabuľkovej podobe. V ostatných kapitolách je väčšia pozornosť venovaná socioekonomickej charakteristike každého štátneho útvaru alebo závislého územia. Štatistické údaje sú z obdobia rokov 1996 – 2011. Posledná aktualizácia stavu problematiky je k 31. 3. 2012.
Čítať viac
Počet strán
592
Väzba
pevná väzba
Rozmer
170×240 mm
Hmotnosť
1085 g
ISBN
9788022413046
Rok vydania
2014
Naše katalógové číslo
165908
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
VEDA
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Bajuška
Neoverený nákup
12.4.2014
Názor čitateľa
Je to skvelá kniha pre Nás študentov geografie :) Čítať viac

Vydavateľstvo VEDA

Čítať viac

„Na jeho očiach je niečo zvláštne - dokážete sa do nich zamotať ako do pavučiny.“

Road trip - Beth O'Leary, 2022
Road trip
Beth O'Leary