Električkou cez Tatry - Dušan Lichner, EDIS, 2013

12,69 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Električkou cez Tatry - Dušan Lichner, EDIS, 2013
Električkou cez Tatry - Dušan Lichner, EDIS, 2013

Električkou cez Tatry

Kniha Električkou cez Tatry je odborná knižná publikácia, ktorá vznikala niekoľko rokov. Je jedinečná svojou komplexnosťou. Jej cieľom je populárnou formou podať obraz o... Čítať viac

Vydavateľstvo
EDIS, 2013
Počet strán
202

Kniha Električkou cez Tatry je odborná knižná publikácia, ktorá vznikala niekoľko rokov. Je jedinečná svojou komplexnosťou. Jej cieľom je populárnou formou podať obraz o historickom vývoji a súčasnosti koľajovej dopravy na území Vysokých Tatier... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v piatich knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024

Viac o knihe

Kniha Električkou cez Tatry je odborná knižná publikácia, ktorá vznikala niekoľko rokov. Je jedinečná svojou komplexnosťou. Jej cieľom je populárnou formou podať obraz o historickom vývoji a súčasnosti koľajovej dopravy na území Vysokých Tatier. Zároveň chce prostredníctvom spoznávania prírodných krás tohto územia slúžiť aj na propagáciu našich veľhôr a celého Slovenska.

Popisuje sa v nej vývoj hromadnej dopravy, pričom komplexne spracováva vývoj železničnej dopravy, a to od roku 1871, kedy sa v tejto oblasti dobudovala Košicko-bohumínska železnica. Tento vývoj dokumentuje aj mnohými historickými fotografiami . Ozdobou textov sú aj cenné pohľadnice z obdobia staršieho viac ako 100 rokov.

V kapitole "Nastúpte, prosím...." sú uvedené j všetky zastávky od Popradu až po Tatranskú Lomnicu ako miesta oddychu, rekreácie a športového vyžitia.

Kniha je určená tak pre železničných fanúšikov ako aj pre všetkých tých, ktorých zaujímajú konštrukčné riešenia vozidiel koľajovej dopravy.

Autorom je Ing. Dušan Lichner, CSc., bývalý vysokoškolský učiteľ, autor a spoluautor mnohých vedeckých a odborných publikácií o železničnej doprave - napr. Cestovné lístky, prosím, Úzkokoľajky na Slovensku a pod.
Čítať viac
Počet strán
202
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
160×230 mm
Hmotnosť
407 g
ISBN
9788055407807
Rok vydania
2013
Naše katalógové číslo
162992
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
EDIS
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Lenže som až prineskoro pochopila, ktorým smerom sa bolo treba uberať: smerom k túžbam. Človek by čakal, že ľudí zachraňujú celkom iné veci: povinnosť, čestnosť, dobrota srdca, zmysel pre spravodlivosť. Nie. To, čo zachraňuje, sú túžby. Sú jedinou skutočnou vecou. Ak ich máš, zachrániš sa. “

Oceán more - Alessandro Baricco, 2004
Oceán more
Alessandro Baricco