Thorgal: Zrazená čarodějka - Grzegorz Rosiński, Jean Van Hamme, CooBoo CZ, 2012

6,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Thorgal: Zrazená čarodějka - Grzegorz Rosiński, Jean Van Hamme, CooBoo CZ, 2012
Thorgal: Zrazená čarodějka - Grzegorz Rosiński, Jean Van Hamme, CooBoo CZ, 2012

Thorgal: Zrazená čarodějka

V roce 1976 se polský kreslíř Grzegorz Rosiński spojil s významným belgickým scenáristou Jeanem Van Hammem, aby vytvořili společný komiks. Když hledali vhodné téma, rozhodli se... Čítať viac

1. diel série
Thorgal
Vek
12+
Vydavateľstvo
CooBoo CZ, 2012
48 strán
40 minút čítania

V roce 1976 se polský kreslíř Grzegorz Rosiński spojil s významným belgickým scenáristou Jeanem Van Hammem, aby vytvořili společný komiks. Když hledali vhodné téma, rozhodli se pro historickou látku, protože Rosiński měl oprávněné obavy z tehdejší... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v štyroch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Anjel smrti - Robert Bryndza, Cosmopolis, 2024

Viac o knihe

V roce 1976 se polský kreslíř Grzegorz Rosiński spojil s významným belgickým scenáristou Jeanem Van Hammem, aby vytvořili společný komiks. Když hledali vhodné téma, rozhodli se pro historickou látku, protože Rosiński měl oprávněné obavy z tehdejší polské cenzury. Oba měli slabost pro Vikingy, a tak Van Hamme napsal třicetistránkový příběh z raně středověkého Norska, který pod názvem Zrazená čarodějka vyšel v roce 1977 na pokračování v belgickém týdeníku Tintin a o rok později také v polském časopise Relax. Vyprávění plné odkazů na severskou mytologii líčilo dobrodružství mladíka jménem Thorgal, který se má proti své vůli stát nástrojem pomsty rusovlasé čarodějky. Příběh měl sice otevřený konec, ale jak Van Hamme později přiznal, s dalším pokračováním příliš nepočítal. Jenže jak už to tak občas bývá, nový hrdina začal žít svým vlastním životem. Autorům se podařilo přijít s projektem, který čtenáře oslovil, a tak scénárista napsal pro časopis Tintin další díl, tentokrát už o rozsahu 46 stran, jaký mají klasická evropská alba. A protože se zájem čtenářů stupňoval, rozhodlo se vydavatelství Le Lombard přejít k samostatnému vydávání jednotlivých epizod. Van Hamme dopsal k první části kratší příběh a série se začala utěšeně rozrůstat. První příběh ze série Thorgal vychází v češtině poprvé a znovu tak otevírá celou řadu.
Čítať viac
Počet strán
48
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
210×295 mm
Hmotnosť
211 g
ISBN
9788074471599
Rok vydania
2012
Vekové odporúčanie
12+
Naše katalógové číslo
123685
Jazyk
čeština
1. diel série
Thorgal
Vydavateľstvo
CooBoo CZ
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,0 / 5

1 hodnotenie

0
0
1
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Goran Lenčo
Overený zákazník
18.4.2015
Thorgal začína
Ach, kto by nepoznal Thorgala? Čo??? Je tu niekto taký?! Dúfam, že sa mi to len zazdalo...
Thorgal Aegirsson, Dieťa hviezd, jedna z najznámejších postáv európskeho komiksu je so svojimi čitateľmi už vyše tridsať rokov a hoci si tento sympatický potomok astronautov, vychovaný barbarmi, získal nejedného fanúšika aj v našich zemepisných šírkach a dĺžkach, až donedávna sme mali značný deficit: ešte u nás nevyšiel úvodný diel a každý bol zvedavý na to, ako sa tá epopej vlastne celá začala. A tak konečne aj u nás vyšlo historicky prvé Thorgalo dobrodružstvo!
Ešte to nie je tak celkom ten nám dobre známy vikingský bojovník, udatný rek bez bázne a hany. Jeho prvý zošit je o poznanie drsnejší a oveľa menej "kid friendly" ako jeho neskoršie príbehy. Jeho konanie je v prvom rade motivované pomstou (a až potom láskou :)) a je tu prezentovaný ako tvrdý ostrieľaný bijec, nič viac nič menej. Takže celá história okolo Thorgalovej postavy a jeho mysteriózneho kozmického pôvodu sa objavuje až neskôr. Tu sa dej začína in medias res a nie je to náhodou, Thorgal sa zjavuje ako síce vydarený no trochu nesmelý pokus na poli dobrodružného fantasy a nikto nevedel ako bude prijatý, tak sa scenárista ani hneď nepúšťal do nejakých veľkých odhalení. Dokonca je jeho premiéra aj kratšia než bývali v tej dobe klasické komiksové zošity a tak je prvé dobrodružstvo; Zrazená čarodějka doplnené naviac o jednu veľmi zaujímavú (až fascinujúcu) kratšiu epizódu. Tá podľa mňa zatieni "Zrazenú čarodějku".
Ale Thorgal bol nakoniec úspech. Zaslúžený. A možno väčší než sa jeho autori odvážili dúfať. Prichádzali ďalšie a ďalšie dobrodružstvá a zrodila sa legenda.
Ak sa chcete pozrieť na samotný počiatok legendy (kto by sa nechcel?!) siahnite po tomto tenkom komiksovom zošite.
P.S. Thorgal je veľmi pekne nakreslený, aj keď v prvej epizóde sú ešte použité príliš jasné a kontrastné, také "detské" farby.
hodnotím ako 3 z 5. Thorgal ešte nemá od samého začiatku tak našľapnuté, ale už je poznať jeho potenciál. Fanúšikovia nech si kľudne pridajú jednu hviezdičku naviac :)
Čítať viac

„Ti, kdo milují víc, než jim lze dát, jsou nakonec vždy na obtíž.“

Ani později, ani jinde - Delphine de Vigan, 2019
Ani později, ani jinde
Delphine de Vigan