Obyčejný život - Karel Čapek, Rozmluvy, 2010

8,56 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Obyčejný život - Karel Čapek, Rozmluvy, 2010
Obyčejný život - Karel Čapek, Rozmluvy, 2010

Obyčejný život

KAREL ČAPEK se stal světoznámým díky svému dramatu R.U.R., mnozí jej tedy považovali především za dramatika či za autora scifi. Brzy nato se předvedl i jako vynikající autor... Čítať viac

Vydavateľstvo
Rozmluvy, 2010
180 strán
3-4 hodiny čítania

KAREL ČAPEK se stal světoznámým díky svému dramatu R.U.R., mnozí jej tedy považovali především za dramatika či za autora scifi. Brzy nato se předvedl i jako vynikající autor cestopisů a fejetonista, který vynikal vtipem a pozorovatelským... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Čeština

8,56 €

-17 %
Pôvodná cena: 10,40 €
U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 5 – 7 dní
Ďalšie knižné vydania (2)
Obyčejný život - Karel Čapek, Akcent, 2017
Pevná väzba
Čeština, 2017
Do 2 – 3 dní
-17 %

8,47 €


Obyčejný život - Karel Čapek, Akcent, 2023
Pevná väzba
Čeština, 2023
Do 11 – 16 dní
-17 %

11,73 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024
Obyčejný život - Karel Čapek, Rozmluvy, 2010
8,56 €

Viac o knihe

KAREL ČAPEK se stal světoznámým díky svému dramatu R.U.R., mnozí jej tedy považovali především za dramatika či za autora scifi. Brzy nato se předvedl i jako vynikající autor cestopisů a fejetonista, který vynikal vtipem a pozorovatelským nadáním vidět nevšední stránku všedních věcí. Koncem dvacátých let minulého století si získal čtenářskou přízeň svými dvěma sbírkami mistrných krátkých próz Povídky z první kapsy a Povídky z druhé kapsy. Jeho dílo však vyvrcholilo ve třech románových prózách – třetí z nich byl právě Obyčejný život. Jeho hrdinou je železniční úředník, který se na sklonku svého života pokusí popsat běh svého obyčejného života. Když jej vypoví, začne však sám se svým pohledem vést stále vášnivější spor o to, kdo vlastně byl, jaký život skutečně žil. Postupně nachází v sobě jakoby přehlížené motivy svých činů, jakési skryté osoby, které se zdají z rámce obyčejného života vybočovat. Každý lidský život, i ten zdánlivě nejobyčejnější, dokazuje Čapek, je ve skutečnosti bohatý a složitý, všichni žijeme jen jednu ze svých možností. Ale i ty neuskutečněné možnosti nám pomáhají porozumět druhým lidem a chápat jejich životy. Obyčejný život patří k nejpozoruhodnějším dílům nejen Čapkovy, ale celé naší moderní prózy.
Čítať viac
Počet strán
180
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
292 g
ISBN
9788073351663
Rok vydania
2010
Naše katalógové číslo
96270
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Rozmluvy
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

12

Viete o mne vela podla zakupenych knih v Martinuse za niekolko rokov. Myslim si, že je málo citatelov, ktori si rocne kupuju tolko knih, co ja. Mam 64 rokov, citam od detstva a je to najkrajsia a najzmysluplnejsia cinnost v mojom zivote. Vybudovala som základ kvalitnej kniznice aj u mojej dcery a zata v Nemecku.

Vlasta Novohradská
Overený nákup
27.9.2021
Každý z nás je my
Bezúhonný železničný úradník po cievnej príhode pocíti potrebu dať svoj život do poriadku. Mal to rád. Vždy mať svoje veci v poriadku. Veď žil taký celkom obyčajný život pracovitého človeka. Naozaj? Rozpamätávanie sa zamotáva. "Šuplíky" sa začnú otvárať a z nich vyskakuje niekoľko hlasov, niekoľko životov. Popri vždy svedomitom žiakovi, študentovi, prednostovi stanice aj hlas toho, ktorý chcel vždy vyššie a vyššie, aj hlas hypochondra, aj hlas hrdinu, básnika. Aj hlasy rodičov, prarodičov. Všetci v človeku zanechávajú svoju stopu. Čím všetkým mohol byť, keby sa vždy na výhybke svojho života nerozhodol pre jednu možnosť. Áno, prežitý život je len jedna z možností.
Zdá sa mi, že K. Čapek sa už k tomuto motívu priblížil v svojom slávnom diele Krakatit, keď dědeček odpovedá na otázku Ing. Prokopa - prečo sa mu to všetko muselo stať? "Co člověka potkáva vychází z něho."
Vrelo odporúčam. Je to krásne čítanie.
Čítať viac

Karel Čapek

Čítať viac

„Záleží na tom, čo sa naozaj stalo. Každý má potenciál urobiť niečo zlé - keby nás niekto podľa toho posudzoval, nikto by nebol dosť dobrý. Záleží však na tom, ako sa napokon zachováme.“

Road trip - Beth O'Leary, 2022
Road trip
Beth O'Leary