Kozmické záhady - Neil deGrasse Tyson, James Trefil, Tatran, 2024

29,39 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kozmické záhady

Sprievodca otázkami, kto sme, ako sme sa sem dostali a kam smerujeme

Táto kniha dôležitých otázok o vesmíre je určená všetkým obdivovateľom kozmu a vedy, ale aj tým, ktorí chcú pochopiť, kde je ich miesto v našej galaxii. Nová poučná kniha Neila... Čítať viac

Vydavateľstvo
Tatran, 2024
Počet strán
312

Táto kniha dôležitých otázok o vesmíre je určená všetkým obdivovateľom kozmu a vedy, ale aj tým, ktorí chcú pochopiť, kde je ich miesto v našej galaxii. Nová poučná kniha Neila deGrasse Tysona ponúka jedinečný pohľad na záhady a kuriozity vesmíru... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Slovenčina

29,39 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď
Ďalšie knižné vydania
Cosmic Queries - Neil deGrasse Tyson, James Trefil, National Geographic Society, 2021
Pevná väzba
Angličtina, 2021
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024

Viac o knihe

Kde je naše miesto vo vesmíre? Ako sa vyvíjal? Koľko má rokov? Z čoho sa skladá? Sme v ňom sami? Ako sa to začalo? Ako sa to skončí? Čo je vlastne život?

Táto kniha dôležitých otázok o vesmíre je určená všetkým obdivovateľom kozmu a vedy, ale aj tým, ktorí chcú pochopiť, kde je ich miesto v našej galaxii. Nová poučná kniha Neila deGrasse Tysona ponúka jedinečný pohľad na záhady a kuriozity vesmíru, pričom využíva bohatý materiál z diskusnej relácie StarTalk, ktorej verzia o kozmických záhadách patrí medzi najobľúbenejšie.

Autor sa spolu s uznávaným fyzikom a popularizátorom vedy Jamesom Trefilom na týchto stránkach s pestrým fotografickým materiálom zaoberá veľkými otázkami, ktoré si ľudstvo kladie už po tisícročia: Ako sa začal život? Aké je naše miesto vo vesmíre? Sme v ňom sami? A odpovedá na ne, opierajúc sa o najaktuálnejšie údaje, pozorovania a teórie.

Pútavá a zábavná kniha plná objavov, ktoré pomáhajú poskladať stavebné kamene astrofyziky, zaujme čitateľov všetkých vekových kategórií. Otvára okno do nekonečného a zložitého vesmíru, hrozivého a zároveň i láskavého. Dozviete sa, ako sa všetko zrodilo, ako vznikal vesmír, ako pravdepodobne zanikne, či Slnko niekedy zhorí, čo bolo pred Veľkým treskom, čo budeme robiť, ak k Zemi zamieri asteroid, a mnoho iných odpovedí.

Pripútajte sa, nezabudnuteľný let vesmírom sa práve začína!
Čítať viac
Originálny názov
Cosmic Queries
Počet strán
312
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
125×195 mm
Hmotnosť
901 g
ISBN
9788022215060
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2362633
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
Tatran
Pre koho
pre ženy, pre dospelých, pre mužov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

3 hodnotenia

1
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

16

Megamilovníčka Stephena Kinga ktorá sa pri knihách rada bojí, smeje alebo plače, pokojne aj všetko v jednej. O knihách sa rada vykecávam aj na IG profile @tyrky.sova

Lenka Miklášová
Overený zákazník
5.4.2024
Musím vyzdvihnúť vizuálnu stránku, lebo to je vám tak kozmicky meteoricky nádherná kniha! Farebné fotografie, animácie, ilustrácie, proste obrázky na kvalitnom papieri z nej robia ozdobu knižnice.

Pri čítaní som zistila, že, po a. kvantová mechanika pre mňa fakt nie je cesta, po b. vesmír je príliš abstraktný na to aby som ho dokázala pochopiť, ale v tom som zajedno s vedcami, ktorí ho skúmajú, takže pohoda, a po c. koniec sveta nám hrozí každý deň asi 20x za hodinu, dobrú noc a sladké sny. No dobre, to som trochu prehnala, každopádne, život je vec krehká a keď ho ešte namiesto titánového trezora len tak pohodíte vo vesmíre, katastrofa je na spadnutie. Najlepšie sa mi čítali kapitoly práve o vzniku (a zániku) života.

Kozmické záhady sú nepochybne fascinujúcim čítaním, no napriek autorovej očividnej snahe priblížiť tému čo najširšiemu publiku, ja som sa miestami fakt nechytala. Obávam sa, že zrejme nebudem najžiarivejšou hviezdou v galaxii, ale v tej zmäti atómov, protónov, elektrónov, hmoty, antihmoty a čo s čím interaguje alebo neinteraguje a čo je ako nabité a zabité som bola stratená ako neutríno v hadrónovom urýchľovači. Ak už máte o fungovaní kozmu dačo naštudované, budete túto knihu milovať, ale nováčik ako ja (alebo biely trpaslík ako ja) sa pri niektorých častiach dosť natrápi.
Čítať viac

Autori

Čítať viac

Vydavateľstvo Tatran

Čítať viac

„Korytnačky vám o ceste môžu povedať viac ako králiky.“