Dotkni sa abecedy - Jana H. Hoffstäder, Boris Meluš (ilustrátor), E.J. Publishing, 2023

14,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Dotkni sa abecedy

Zoznámte sa s abecedou hrou! Táto publikácia je určená na prvé spoznávanie písmen a hlások a ich prepájania. Deti si môžu písmená ohmatať, vyskúšať si ťah rukou podobne, ako keď... Čítať viac

Vek
4-7
Vydavateľstvo
E.J. Publishing, 2023
Počet strán
28

Zoznámte sa s abecedou hrou! Táto publikácia je určená na prvé spoznávanie písmen a hlások a ich prepájania. Deti si môžu písmená ohmatať, vyskúšať si ťah rukou podobne, ako keď píšeme do piesku. Zároveň je to hra založená na... Čítať viac

  • Leporelo
  • Slovenčina

14,00 €

Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Z kolekcie: Knihy pre nováčikov v čítaní

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024
Dotkni sa abecedy - Jana H. Hoffstäder, Boris Meluš (ilustrátor), E.J. Publishing, 2023
14,00 €

Viac o knihe

Zoznámte sa s abecedou hrou! Táto publikácia je určená na prvé spoznávanie písmen a hlások a ich prepájania. Deti si môžu písmená ohmatať, vyskúšať si ťah rukou podobne, ako keď píšeme do piesku.

Zároveň je to hra založená na známom princípe meno, mesto, zviera, vec, no poskytuje oveľa viac možností na rozvíjanie fantázie.

Knižka je vymyslená aj na základe poznatkov z prác Martiny Zubákovej, expertky na rozvoj reči a čítania a odbornými konzultáciami k jej tvorbe prispela logopedička a odborníčka na rozvoj reči Ľudmila Mičianová.

Doplňujúce informácie:
  • Princíp veľkého a malého písmena je podporený postavičkami znázorňujúcimi dospelého človeka, malé dieťa a ich vzájomnú interakciu.
  • Knižka zároveň poskytuje prepojenie medzi vizuálnym spoznávaním písmen a hlások v hovorenej reči. Spájanie písmen (symbolov) s vyslovenými slovami pomáha deťom uvedomiť si hlásky. A to je nevyhnutné pre úspešný nácvik čítania v neskoršom veku.
  • Najskôr si deti uvedomujú slabiky, neskôr sa naučia rozlíšiť prvú hlásku, potom poslednú a až na záver (často až v školskom veku) dokážu slovo vyhláskovať. Pomôcť s rozoznávaním hlások im môžete ich zvýrazňovaním, napríklad: sssyr atď.
  • Deti v predškolskom veku sa o písmená spontánne zaujímajú a je dobre ich v tom podporiť. Výskum ukázal, že deti, ktoré pred nástupom do školy poznajú aspoň zopár písmen a hlások, sa neskôr ľahšie učia čítať.
Autorské leporelo, ktoré funguje na podobnom haptickom princípe ako populárny titul Dážďovky, zároveň je to hra s písmenami a hláskami. Titul je určený pre škôlkárov a budúcich prváčikov.
Čítať viac
Počet strán
28
Väzba
leporelo
Rozmer
170×180 mm
Hmotnosť
310 g
ISBN
9788099954220
Rok vydania
2023
Vekové odporúčanie
4-7
Naše katalógové číslo
2285073
Ilustrácie
Štýl
náučný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
E.J. Publishing
Pre koho
pre deti a mládež
Účel knihy
na rozvoj dieťaťa
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
14.12.2023
Úžasné
Ak máte deti vo veku, že sa už začínajú zaujímať o písmenká, tak zbystrite pozornosť, pretože táto kniha je ako stvorená na zoznámenie sa s nimi. Každá strana sa venuje jednému písmenku, ktoré je na nej zobrazené ako veľké i malé tlačené. Ich vyobrazenie je však dotvorené tak, aby vyzerali ako panáčikovia. Zároveň môžu detičky po každom písmenku chodiť prštekom, pretože všetky sú štruktúrované a hmat im môže pomôcť ich aj rozoznávať. Ale to zďaleka nie je všetko. Ku každému písmenu prináleží text, ktorý je vtipný, núti premýšľať a asociovať. Deti si hocičo skôr zapamätajú, ak si pod tým vedia niečo predstaviť, a ak si to vymyslia samé, o to ľahšie.
Táto kniha je tak super, že ju vrelo odporúčame do všetkých domácností s deťmi od cca 3-4 rokov. Ja hravá, poučná, dizajnovo úžasná, nenásilnou formou núti premýšľať a garantujem, že mozgové závity si precvičia aj dospelí :) Deti sa tiež naučia rozlišovať medzi veľkými a malými písmenami, zopakujú si farby a ich fantázia dostane rozlet. Tvrdé strany odolajú častému používaniu a knihu určite využijú aj deti, ktoré sa učia samé čítať. Pre nás je táto kniha dokonalá, sme z nej s dcérkou nadšené a ja som veľmi rada, že na náš trh prichádzajú takéto poklady.
Čítať viac

„Nech sú naše duše z čohokoľvek, tvoja a moja sú jedno.“

After 2: Sľub - Anna Todd, 2015
After 2: Sľub
Anna Todd