Konfesné právo - Martin Gregor, C. H. Beck SK, 2023

38,39 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Konfesné právo - Martin Gregor, C. H. Beck SK, 2023
Konfesné právo - Martin Gregor, C. H. Beck SK, 2023

Konfesné právo

Štát, právo a náboženstvo

Učebnica konfesného práva interpretuje slobodu myslenia, svedomia a náboženského vyznania z teoretického hľadiska i v kontexte platnej právnej úpravy. Zaoberá sa najmä... Čítať viac

Vek
18+
Vydavateľstvo
C. H. Beck SK, 2023
Počet strán
336

Učebnica konfesného práva interpretuje slobodu myslenia, svedomia a náboženského vyznania z teoretického hľadiska i v kontexte platnej právnej úpravy. Zaoberá sa najmä individuálnou náboženskou slobodou, ktorú... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
39,00 €

38,39 €

-2 %
Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Cilla Börjlind, Rolf Börjlind: Oko noci. Ikar, 2024
Konfesné právo - Martin Gregor, C. H. Beck SK, 2023
38,39 €

Viac o knihe

Učebnica konfesného práva interpretuje slobodu myslenia, svedomia a náboženského vyznania z teoretického hľadiska i v kontexte platnej právnej úpravy. Zaoberá sa najmä individuálnou náboženskou slobodou, ktorú jednotlivec realizuje vo sfére rôznych právnych odvetví, ale zároveň približuje aj vzťah medzi štátom a cirkvami na Slovensku i vo svete. Publikácia je určená študentom právnických fakúlt, ale tiež odbornej verejnosti.
Čítať viac
Počet strán
336
Väzba
pevná väzba
Rozmer
160×235 mm
Hmotnosť
620 g
ISBN
9788074009396
Rok vydania
2023
Vekové odporúčanie
18+
Naše katalógové číslo
2131805
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
C. H. Beck SK
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie, kritiky

„...Celkovo hodnotím predložené dielo mimoriadne pozitívne ako originálny a veľmi potrebný počin vydavateľstva, o ktoré bude záujem nielen na vysokých školách, ale aj (a možno predovšetkým) medzi zamestnancami cirkevných a náboženských ustanovizní...“ Z recenzného posudku prof. JUDr. Jána Sváka, DrSc.

„...Novátorská učebnica obsahuje komplikovanú matériu týkajúcu sa právneho postavenia cirkví a náboženských spoločností na Slovensku. Je prierezom mnohých pozitívno-právnych odvetví. Predstavuje vhodný príspevok pre rozvoj právnickej kultúry v širšom zmysle.“ Z recenzného posudku prof. Mgr. Miroslava Lysého, PhD.

„...Učebnica podáva podrobný výklad k otázkam náboženskej slobody, ako aj vzťahu štátu a cirkví z právneho hľadiska. Ide v zásade o prvú učebnicu tohto druhu na našom území od spoločensko-politických zmien v roku 1989...“ Z recenzného posudku JUDr. Róberta Gyuriho, PhD.

„Známkou nezrelého človeka je, že chce za niečo vznešene zomrieť, kým známkou zrelého človeka je, že chce pre niečo pokorne žiť. “

Kto chytá v žite - J.D. Salinger, 2019
Kto chytá v žite
J.D. Salinger