Ukradené jazyky - Felix Blackwell, Fobos, 2023

18,06 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Ukradené jazyky - Felix Blackwell, Fobos, 2023
Ukradené jazyky - Felix Blackwell, Fobos, 2023

Ukradené jazyky

Vysoko na větrem ošlehaných svazích hory Pale Peak slaví Faye a Felix své čerstvé zasnoubení. Záhy se však z okolních lesů rozezní sbor hrůzostrašných zvuků... Čítať viac

Vydavateľstvo
Fobos, 2023
304 strán
4-5 hodín čítania

Vysoko na větrem ošlehaných svazích hory Pale Peak slaví Faye a Felix své čerstvé zasnoubení. Záhy se však z okolních lesů rozezní sbor hrůzostrašných zvuků... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
21,95 €

18,06 €

-18 %
Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024
Ukradené jazyky - Felix Blackwell, Fobos, 2023
18,06 €

Viac o knihe

Romantický pobyt v horské chatě se nevyvíjí tak docela podle očekávání.

Vysoko na větrem ošlehaných svazích hory Pale Peak slaví Faye a Felix své čerstvé zasnoubení. Záhy se však z okolních lesů rozezní sbor hrůzostrašných zvuků: skřeky zvířat, dětský pláč a vyšinuté blábolení stovek tklivých hlasů. Za hlubokých nocí se kolem oken plíží temná postava a něco Faye našeptává.

Když se počasí promění ve smrtící past, zjistí Felix, že jeho vyděšená snoubenka nemumlá ze spaní jen tak nějaké nesmysly – někomu šeptem odpovídá.

Ukradené jazyky vznikly z vítězné povídky na hororovém fóru NoSleep sociální sítě reddit.com. Povídka si během neuvěřitelně krátké doby vysloužila spoustu nadšených ohlasů a již brzy se dočká i filmové adaptace.
Čítať viac
Originálny názov
Stolen Tongues
Počet strán
304
Väzba
pevná väzba
Rozmer
140×205 mm
Hmotnosť
444 g
ISBN
9788027722594
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
1980735
Štýl
napínavý
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Fobos
Pre koho
pre dospelých
Ostatné
sfilmované
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

2,0 / 5

2 hodnotenia

0
0
0
2
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

21.1.2024
nevyváženosť príbehu
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Brr, keď si spomeniem na začiatok, ešte teraz mi po chrbte bežia zimomriavky. Môže za to mrazivá zimná atmosféra, ale aj klasický hororový základ; chata bez signálu vysoko v horách, okolo len pusté lesy, sneh a niečo tam chodí a chce sa dostať dnu.
Priateľka zo sna šepká. Jasné, občas je námesačná, má poruchy spánku... Ale toto je omnoho desivejšie, keď si uvedomíte, že vlastne niekomu odpovedá na nástojčivé otázky, a najmä stále divnejšie.
A nie, neprestáva to, ani keď sa vrátia do civilizácie. Kde je bezpečnejšie ako doma?
O strašiakovi, ktorý ich máta, o lapačoch snoch a o mieste, kde sa všetky tajomné veci nachádzali, im niečo málo povedia domorodí Američania. Ale aj oni sú pomerne skúpi na slovo, pretože o zle, ktoré sa v lesoch skrýva, nechcú rozprávať, aby na seba neupriamili pozornosť... Tým, ktorí sa im pokúsia pomôcť, sa to stáva osudným. Je to až stereotypné, že zomierajú domorodci, čo niečo vedia.
Kým to bolo klasické začínajúce strašenie, kde som nevedala, či halucinuje autor, alebo je za tým jeho snúbenica, dalo sa to. No postupne sa objavila desivá postava, nápisy, cudzí hlas... no, už to začínalo byť viac bubáckejšie... ale potom sa to celé zopakovalo a zase a zase. Áno, je tu veľa akcie, v každej kapitole sa niečo deje a čitateľa to drží prikovaného na mieste. No práve zacyklenie knihe ublížilo, takže som unavená z toľkého opakovania. Začalo to ale parádne, ale autor to mal nechať ako poviedu, resp. novelu. A nie každé vysvetlenie je vhodné. Prvá polovica je fajn, no záver je nepresvedčivý. Veľa vecí je nedovysvetlených, alebo majú mätúci význam (prsteň, lapače snov), neochota indiánov poslať bubáka späť, ale aj posadnutosť, ktorá sa končí rozuzlením tajomstva istého čísla? Akože len tak? Som sklamaná kvôli nevyváženosti príbehu.
Čítať viac

„Nakoniec, stručnosť je jediná cnosť netalentovaných autorov.“

Ruzká klazika - Daniel Majling, 2017
Ruzká klazika
Daniel Majling