9,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Audiokniha
Nemčina pre každý prípad, Hemisféry
Audiokniha
Audiokniha
Nemčina pre každý prípad, Hemisféry
Audiokniha

Nemčina pre každý prípad
Audiokniha

    Chystáte sa pracovať alebo študovať v Nemecku? Vypočujte si náš príbeh. Takmer 70 minút dialógov pre mierne pokročilých nájdete na dvoch cédečkách... Čítať viac

    Vydavateľstvo
    Hemisféry
    Dĺžka
    64

    Chystáte sa pracovať alebo študovať v Nemecku? Vypočujte si náš príbeh. Takmer 70 minút dialógov pre mierne pokročilých nájdete na dvoch cédečkách... Čítať viac

    • MP3 na CD
    • Slovenčina
    Vypredané

    Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude audiokniha dostupná.

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Nemčina pre každý prípad, Hemisféry
    Audiokniha
    9,99 €

    Viac o audioknihe

    Chystáte sa pracovať alebo študovať v Nemecku? Vypočujte si náš príbeh. Takmer 70 minút dialógov pre mierne pokročilých nájdete na dvoch cédečkách.

    Námet vychádza z bežných situácií: hlavná hrdinka príbehu Jana Malá sa v úvode radí so svojím nemeckým lektorom o štipendiu, vo vlaku z Prahy sa zoznámi s au-pairkou v Lipsku Tiinou Mantsinenovou, baví sa s ňou o európskych mestách, obe dievčiny nakupujú, Jana si hľadá byt, ide sa najesť do reštaurácie... Neskôr sa do príbehu pripletie jej nový zamestnávateľ, pán Malý, ktorý za obchodnými účelmi cestuje na veľtrh do Berlína, pán Novák.... Janin otec, prepravca z Bratislavy, je často pracovne v Nemecku. Dozviete sa aktuálne informácie o tom, ako si Jana prenajíma byt a cestuje autobusom alebo vlakom. Skúsenosti mladého českého manažéra, pána Nováka vám pomôžu pri rezervovaní letenky a ubytovaní v hoteli, aby ste mohli absolvovať obchodné stretnutie... Mysleli sme aj na slovnú zásobu potrebnú v gastronómii alebo pri príležitostných zamestnaniach... S ďalšími aktérmi sa prenesieme do Álp, k Baltskému moru, na Oktoberfest, sezónne práce v mládežníckej ubytovni či na Úrad práce.

    Stimulované sú obidva, pre učenie dôležité, zmysly: zrak aj sluch. Slovenské a zároveň do nemčiny preložené dialógy (každý trvá 1—3 minúty) nahraté v zahraničnej redakcii Slovenského rozhlasu v Bratislave v réžii Vladimíra Štefucu, ktorý je príjemným spíkrom (v nemčine dané pasáže nahovoril Frank Riedel) sa dajú simultánne sledovať vo vytlačených textoch. Slovenský rozprávač každý rozhovor uvedie i stručne zhrnie. Preto môžete počúvať nahrávku bez slovníka. Ako v predošlých publikáciách, aj tu vaše zrakové vnemy potešia zrozumiteľné ilustrácie a grafická úprava Jana Meisnera; fotografie tentokrát zhotovil Dušan Dukát. V závere okrem prehľadného obsahu, podľa ktorého sa dá ľahko nájsť buď nahratá stopa dialógu na cédečku, alebo strana, kde sa nachádza v knižke, je aj veľmi praktický nápad: ukážky jedálnych lístkov veľtržnej reštaurácie.
    Jednoducho: najprv si ,,hru“ vypočujete, potom porovnáte s textami, porozumiete a následne už sami hovoríte. A potom už len pekne sporiadane ,,richtig“drilujete a opakujete... Vydarená publikácia nemčiny pre mierne pokročilých je potom naozaj pre každý prípad, a žiada sa dodať, pre každého, a nielen mierne pokročilého.

    Publikácia nadväzuje na vedomosti, obsiahnuté v Nemčine pre všetkých.
    Čítať viac
    Príloha
    2 CD
    Dĺžka
    64
    Naše katalógové číslo
    49944
    Jazyk
    slovenčina
    Vydavateľstvo
    Hemisféry
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčila audiokniha vám?

    „Až vtedy som pochopil, že hoci realita je neraz desivá a bolestivá, je to jediné miesto, kde môžeš nájsť skutočné šťastie. Pretože realita je skutočná.“