Divotvůrce: Rozvratník - Sebastien de Castell, Egmont ČR, 2020

18,49 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Divotvůrce: Rozvratník

Kellen a Reichis si zvykají na život ochránců mladé královny. Kellen poprvé v životě cítí, že se stává mužem, jakého z něj chtěla mít jeho mentorka Ferius. Dokonce i Reichis... Čítať viac

6. diel série
Divotvůrce
Vek
12+
Vydavateľstvo
Egmont ČR, 2020
Počet strán
400

Kellen a Reichis si zvykají na život ochránců mladé královny. Kellen poprvé v životě cítí, že se stává mužem, jakého z něj chtěla mít jeho mentorka Ferius. Dokonce i Reichis oceňuje, že má vznešený cíl – pokud mu nikdo nevyčítá příležitostné krádeže z... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština

18,49 €

Na sklade 2 ks
  • Osobný odber 23. 5.
  • Na vašej adrese 23. 5.

Osobný odber

Kníhkupectvá
23. 5.
balíkovo
23. 5.
AlzaBox
23. 5.
Packeta
23. 5.
Slovenská pošta
(na poštu)
23. 5.
BalíkoBOX
23. 5.

Doručenie na adresu

Kuriér Packeta HD
23. 5.
Kuriér GLS
23. 5.
Slovenská pošta
(na adresu)
23. 5.

Dostupné v troch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Maja Lunde: Vládkyňa vetra. Tatran, 2024

Viac o knihe

S válkou si není radno zahrávat

Kellen a Reichis si zvykají na život ochránců mladé královny. Kellen poprvé v životě cítí, že se stává mužem, jakého z něj chtěla mít jeho mentorka Ferius. Dokonce i Reichis oceňuje, že má vznešený cíl – pokud mu nikdo nevyčítá příležitostné krádeže z královské pokladnice. Tisíce kilometrů daleko se však chystá zničující válka, před kterou varovali Argosané. Z nečekaného zdroje přichází zpráva, že existuje způsob, jak by Kellen mohl zabránit staletím krveprolití na kontinentu. Musel by však být ochotný pro to zabíjet… Kellen a jeho sestra Shalla se nyní ocitají každý na jiné straně a láska ani věrnost je nemohou ochránit před volbami, které musejí učinit.
Čítať viac
Originálny názov
Crownbreaker
Počet strán
400
Väzba
pevná väzba
Rozmer
145×205 mm
Hmotnosť
765 g
ISBN
9788025248003
Rok vydania
2020
Vekové odporúčanie
12+
Naše katalógové číslo
756131
Jazyk
čeština
6. diel série
Divotvůrce
Vydavateľstvo
Egmont ČR
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

6.8.2020
Rozvratník
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Prekrásny, jemný a napínavý záverečný diel mi len potvrdil to, čo som už dávno vedela: Sebastien de Castel je skutočne mág. Ešte som sa nestretla s autorom, ktorý by písal podobne. Pri čítaní jeho diela mám pocit, že som sa nachvíľu stala súčasťou sveta, ktorý vymyslel. Vtiahol ma do deja a drobnými, milými kapitolami z osobného života postáv – podpichovanie medzi Kellenom a Reichisom, nekonečné rozhovory s Ferius, KeHeopsova snaha – nám dovolil spoznať ich do hĺbky. Kniha a postavy v nej na mňa potom pôsobili tak skutočne, ako som ja sama.
Na záver znova stretávame všetky vedľajšie postavy, ktoré sme si obľúbili v predchádzajúcich dieloch. Máme možnosť vidieť, akým smerom sa uberá ich život. Opäť sa tu objavuje úžasná Ferius a kniha je plná jej múdrostí.
Autorovi sa nejako podarilo spojiť minulosť a prítomnosť, takže hoci zažívame poriadnu dávku nostalgie a máme pocit, že sme opäť na začiatku príbehu, dej stále napreduje a neľútostivo sa blíži k poslednému súboju, ku ktorému smeruje už od samého začiatku.
Na konci nám autor dovolil nahliadnuť do duše ctižiadostivého KeHeopsa a ukázal nám aj jeho ľudskú stránku. Prežila som tak silný okamžik, kedy si otec a syn konečne odpustili všetky svoje krivdy, ale napriek tomu stáli vo vojne proti sebe.
Kellen sa stal mužom, akým chcel sám byť, nie takým, akého z neho chcel mať jeho otec alebo Daromanská kráľovná. Dúfa, že mu strelka kompasu, ktorý si nosíme v srdci, ukázala správny smer.
Posledné scény boli smutné a prekrásne. Musím priznať, že sa mi do očí tlačili slzy a mnohokrát som sa dojato usmievala. Vždy pre mňa bolo ťažké otočiť poslednú stranu a rozlúčiť sa. Ale tentokrát som zavrela knihu s úsmevom, a to vďaka autorovmu Poďakovaniu, ktoré ma skutočne chytilo za srdce.
Na koniec sa musím priznať, že som už prečítala veľa fantasy sérií, ale Divotvurce bola rozhodne tou najkrajšou. Počas celej série som objavovala nové svety a spolu s Kellenom, Reichisom a Ferius som odhaľovala tajomstvá a prežívala dobrodružstvá. Smiala som sa, aj plakala a narazila som na mnohé Argosanské múdrosti, ktoré využijem aj v bežnom živote. ;)
Čítať viac

Vydavateľstvo Egmont ČR

Čítať viac

„Keby z každej mojej myšlienky na teba vyrástol kvet, zem by sa stala ohromnou záhradou.“

Vymeňte kvetom vodu - Valérie Perrin, 2021
Vymeňte kvetom vodu
Valérie Perrin