The Bonfire of the Vanities - Tom Wolfe, Vintage, 2010

13,82 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
The Bonfire of the Vanities - Tom Wolfe, Vintage, 2010
The Bonfire of the Vanities - Tom Wolfe, Vintage, 2010

The Bonfire of the Vanities

An exhilarating satire of Eighties excess that captures the effervescent spirit of New York, from one of the greatest writers of modern American prose. Sherman McCoy is a WASP,... Čítať viac

Vydavateľstvo
Vintage, 2010
752 strán
10-11 hodín čítania

An exhilarating satire of Eighties excess that captures the effervescent spirit of New York, from one of the greatest writers of modern American prose. Sherman McCoy is a WASP, bond trader and self-appointed 'Master of the Universe'... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Angličtina
14,50 €

13,82 €

-5 %
Na objednávku
Dodanie môže trvať viac ako 30 dní
Ďalšie knižné vydania (2)
Ohňostroj marnosti - Tom Wolfe, Bourdon, 2019
Pevná väzba
Čeština, 2019
Do 4 – 6 dní
-18 %

12,95 €


Ohňostroj marnosti - Tom Wolfe, Odeon, 1992
Pevná väzba
Čeština, 1992
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023
The Bonfire of the Vanities - Tom Wolfe, Vintage, 2010
13,82 €

Viac o knihe

An exhilarating satire of Eighties excess that captures the effervescent spirit of New York, from one of the greatest writers of modern American prose.

Sherman McCoy is a WASP, bond trader and self-appointed 'Master of the Universe'. He has a fashionable wife, a Park Avenue apartment and a Southern mistress. His spectacular fall begins the moment he is involved in a hit-and-run accident in the Bronx. Prosecutors, newspaper hacks, politicians and clergy close in on him, determined to bring him down.

Exuberant, scandalous and exceptionally discerning, The Bonfire of the Vanities was Tom Wolfe's first venture into fiction and cemented his reputation as the foremost chronicler of his age.
Čítať viac
Počet strán
752
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
129×197 mm
Hmotnosť
540 g
Rok vydania
2010
Naše katalógové číslo
757937
Štýl
humorný, historický
Jazyk
angličtina
Pôvod
Vydavateľstvo
Vintage
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

32
Overený zákazník
16.2.2024
Ohňostroj márností alebo lesk a bieda bohatých.
Rozsiahly román Toma Wolfa na mňa zafungoval ako stroj času. Zachytenou atmosférou ma vtiahol do 90tych rokov minulého storočia, do neúnavného New Yorku.
.
Popri bohatej plejáde vyšperkovaných hlavných, ale aj vedľajších postáv, je ústredným námetom sila peňazí. Tie udávajú tempo Wall Street a poskytujú pocit neochvejnej moci vyvolených. Jedným takýmto "pánom sveta" je aj Sherman, ktorému sa z dňa na deň otočí nedotknuteľný život naruby a všetok lesk bohatstva tak zmatnie ako klamstvami zanesené svedomie.
.
Wolf v tejto brilantne vyskladanej satire nastavil spoločnosti nekompromisné zrkadlo. Komediálnosť a absurdnosť však len podškrtávajú tragédiu pokrivených charakterov v explózii ľudskej márnivosti. Okrem obnažených motívov konaní postáv dotvárajú realistický dej mnohé zakomponované témy ako spoločenské postavenie, rasizmus, hierarchia hodnôt, občianske práva a mašinéria novinárstva, súdnictva a politiky.
.
Už po prvých kapitolách sa mi v hlave uložili slová "lesk a bieda bohatých" spomenutím si na Balzacovu obsiahlu Ľudskú komédiu (napr. Lesk a bieda kurtizán, r.1838-47), v ktorej realizmom zachytáva tvár francúzskej spoločnosti.
Napokon po dočítaní Ohňostroja márností som sa o balzacovskej paralele dočítal aj v doslove prekladateľa Jána Bajánka a dozvedel sa, že je to hlavná žánrovo-charakterová črta románu.
Žiadnu Ameriku som teda neobjavil, no veľmi sa teším, že som objavil toto skvelé dielo. Myslím, že táto kniha má čo povedať aj súčasnému čitateľovi, koniec koncov márnosťami oplývajú ľudia v každej dobe.
Čítať viac

Recenzie, kritiky

The air of New York crackles with an energy that causes the adrenalin to pump... The feeling is perfectly reproduced in Wolfe's novel... Electric.
- Sunday Times

The quintessential novel of The Eighties.
- The Guardian

Tom Wolfe

Čítať viac

„Možno mu pomohlo, že dostal nové meno, mohol sa tváriť, že je úplne iný človek.“

My verzus vy - Fredrik Backman, 2018
My verzus vy
Fredrik Backman