Táto káva pochádza z farmy Sopacdi Cooperative ((Solidarité Paysanne pour la Promotion des Action Café et Développement Intégral)a patrí medzi najväčšie v regióne. Región známy svojimi veľmi ovocnými kávami. Združenie Sopacdi Cooperative tvorí viac ako 3200 členov, kde je asi 20% žien a farmárov z rôznych etnických skupín v Kivu východnej časti Konžskej demokratickej republiky, produkujúcej jednu z najlepších káv v Afrike.
Ich malé obce sú vzdialené, rozptýlené medzi horami, obklopujúcich Kivu vo východnej časti Konžskej demokratickej republiky. Ich káva rastie v nadmorskej výške 1460 na viac ako 2000 metrov nad morom. Prežili občiansku vojnu a žijú vo veľkej chudobe. Napriek všetkému majú veľmi veľa kupcov kávy, ktorí nakupujú priamo od nich. Farmári s rodinami žijú vo veľmi skromných pomeroch, v príbytkoch bez elektriky a tečúcej vody.
Káva sa zbiera v mesiacoch jún až december.
Region: Lake Kivu, Eastern Congo
Farmár: Sopacdi cooperative
Výška : 1460 - 2000 m.n.m
Variety: Bourbon derivatives
Processing Method: Fully Washed
Aróma/ chuť : Cukor, hrozienka, med, tropické ovocie, krémová chuť v doznievaní, slivky, hrozno
Acidita : Stredná
Vhodná na prípravu:
Espresso *****
Cappuccino *****
Chemex ****
Brewista Glasshour ****
Aeropress ***
Drip Bar ****