Obranný úsek - Plesnivec - Marcel Maniak, TabitaArt, 2020

28,19 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Obranný úsek - Plesnivec - Marcel Maniak, TabitaArt, 2020
Obranný úsek - Plesnivec - Marcel Maniak, TabitaArt, 2020

Obranný úsek - Plesnivec

Horúca jeseň 1944 v priestore / Vernár - Telgárt - Šumiac - Pohorelá

Po knihe NIKDY VIAC: PRÍBEH VYPÁLENÝCH OBCÍ je to ďalšia kniha autora Marcela Maniaka, ktorá prináša doteraz nespracované alebo málo opísané udalosti Slovenského národného... Čítať viac

Vydavateľstvo
TabitaArt, 2020
Počet strán
200

Po knihe NIKDY VIAC: PRÍBEH VYPÁLENÝCH OBCÍ je to ďalšia kniha autora Marcela Maniaka, ktorá prináša doteraz nespracované alebo málo opísané udalosti Slovenského národného povstania. Podrobne sa venuje bojom povstaleckej armády a partizánov na jeseň... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
28,60 €

28,19 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 4 – 6 dní

Dostupné v dvoch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Rebecca Yarros. Všetkými zmyslami. Lindeni, 2024
Obranný úsek - Plesnivec - Marcel Maniak, TabitaArt, 2020
28,19 €

Viac o knihe

Po knihe NIKDY VIAC: PRÍBEH VYPÁLENÝCH OBCÍ je to ďalšia kniha autora Marcela Maniaka, ktorá prináša doteraz nespracované alebo málo opísané udalosti Slovenského národného povstania.
Podrobne sa venuje bojom povstaleckej armády a partizánov na jeseň 1944 nielen pri Telgárte, ale na celom obrannom úseku "Plesnivec" 2. taktickej skupiny 1. čs. armády na Slovensku. Ďalšie ťažké boje v tomto úseku prebiehali aj pri Vernári, Hranovnici, Hrabušiciach a Červenej Skale.
Obyvatelia Horehronských obcí sa dozvedia o osudoch povstaleckých a partizánskych veliteľov, ktorí počas SNP v ich obciach pôsobili. V knihe je po prvýkrát v histórii spracovaný neúplný zoznam padlých na obrannom úseku "Plesnivec". Ten obsahuje nielen mená príslušníkov povstaleckej armády a partizánov, ale aj mená nemeckých vojakov.
V tejto zaujímavej plnofarebnej publikácii sú samostatne opísané udalosti vojnových rokov vo všetkých štyroch spomínaných horehronských obciach. Nachádza sa v nej množstvo zaujímavých materiálov a fotografií, z ktorých mnohé doteraz neboli publikované.
Záujemcovia o vojnovú históriu v nej nájdu aj prehľad zbraní a bojovej techniky, ktorá bola na tomto obrannom úseku použitá.
Publikácia prináša opis jednotlivých udalostí bez akýchkoľvek legiend, zahmlievania alebo zamlčiavania.
Vydaním tejto publikácie čiastočne splatíme dlh našim otcom a starým otcom, ktorí bojovali nielen v Povstaní, ale aj na ostatných frontoch 2. svetovej vojny. Na týchto ozajstných hrdinov sa mnohokrát zabúda.
Čítať viac
Počet strán
200
Väzba
pevná väzba
Rozmer
215×305 mm
Hmotnosť
1155 g
ISBN
9788097380403
Rok vydania
2020
Naše katalógové číslo
1849515
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
TabitaArt
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Pokiaľ ide o mňa, všimol som si jednu vec. Že keď je človek obklopený šialencami, sám šialenstvu prepadne – ba čo viac, nachádza v ňom isté čaro.“

Quo Vadis - Henryk Sienkiewicz, 2022
Quo Vadis
Henryk Sienkiewicz