Krámek s kouzly - James R. Doty, Fortuna Libri ČR, 2016

16,45 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Krámek s kouzly - James R. Doty, Fortuna Libri ČR, 2016
Krámek s kouzly - James R. Doty, Fortuna Libri ČR, 2016

Krámek s kouzly

Neurochirurgova výprava za tajemstvím mozku a tajemstvím srdce. Myslíte, že kouzla existují jen v pohádkách? Tato kniha vás přesvědčí o opaku – kouzlit může opravdu každý, ale... Čítať viac

Vydavateľstvo
Fortuna Libri ČR, 2016
240 strán
3-4 hodiny čítania

Neurochirurgova výprava za tajemstvím mozku a tajemstvím srdce. Myslíte, že kouzla existují jen v pohádkách? Tato kniha vás přesvědčí o opaku – kouzlit může opravdu každý, ale jedná se o kouzla, která se schovávají v lidské mysli. Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Ďalšie knižné vydania
Sila v nás - James R. Doty, Fortuna Libri, 2016
Pevná väzba
Slovenčina, 2016
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

Neurochirurgova výprava za tajemstvím mozku a tajemstvím srdce
Myslíte, že kouzla existují jen v pohádkách? Tato kniha vás přesvědčí o opaku – kouzlit může opravdu každý, ale jedná se o kouzla, která se schovávají v lidské mysli.
James R. Doty, MD, uznávaný americký neurochirurg, který se v posledních letech zaměřil na vědecké zkoumání soucitu, přináší svůj životní příběh, ve kterém odhaluje tajemství takového kouzlení.
Ještě jako malému chlapci, žijícímu ve velmi neutěšených poměrech, se mu díky náhodnému setkání v krámku s kouzly otevřela cesta k tréninku vlastní mysli, díky kterému později dokázal překonat mnohé překážky na své krkolomné cestě k úspěchu. Ale co to doopravdy znamená být úspěšný a co je vlastně v životě opravdu důležité, tomu se musel naučit prostřednictvím tvrdých životních zkoušek.
Čítať viac
Originálny názov
Into the Magic Shop
Počet strán
240
Väzba
pevná väzba
Rozmer
146×218 mm
Hmotnosť
414 g
ISBN
9788075460400
Rok vydania
2016
Naše katalógové číslo
236665
Štýl
psychologický, filozofický, historický
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Fortuna Libri ČR
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,5 / 5

4 hodnotenia

2
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Martinus
4

viem byť vážna, aj veselá, viem sa nadchnúť aj byť povznesená. veľa toho nenarozprávam, ale o to viac rozmýšľam. zaujíma ma psychológia ženy, jej prežívanie, spoločenské postavenie, jej hlboká duša. mojou najobľúbenejšiu farbou je dúha. :-)

Miroslava Čížková
zamestnanec
20. mája 2016
Názor čitateľa

James Doty, špičkový neurochirurg ani vo sne nepredpokladal, že jedného dňa napíše knihu o svojom živote. Úspešný lekár a vedec založil Centrum pre vzdelávanie a výskum súcitu a altruizmu, na ktoré ako na jednu z mála netibetských záležitostí prispel samotný Dalajláma nemalou čiastkou peňazí.
Vyrastal v malom meste v rodine alkoholika a depresívnej matky a keby v dvanástich rokoch nestretol Ruth, láskyplnú ženu, ktorá ho zasvätila do "mágie mysle", možno by skončil ako jeho rodičia. Ruth učila Jima, ako uvoľniť svoje telo, meditovať, vizualizovať si úspech a definovať svoj zámer.
V 70-tych rokoch v Amerike ešte nikto netušil o sile zámeru a plnení želaní, o tom, že človeku sa splní všetko, čo si praje. Len málokto vedel aktivovať najsilnejšiu silu v sebe a cieľavedome ísť za svojimi snami. A Jimovi sa to podarilo. Ako priemernému žiakovi zo sociálne slabšej vrstvy sa mu podarilo dostať na univerzitu a následne presvedčiť porotu pedagógov, aby ho prijali na lekársku fakultu, i keď jeho štúdijné výsledky neboli najlepšie. Dosiahol materiálny úspech, o akom sa mu v detstve ani nesnívalo. V určitom období života mal jeho majetok hodnotu cca 75 miliónov dolárov... A to bol len v polke svojej cesty. Najdôležitejšia lekcia, ktorú sa ho snažila naučiť Ruth, mu ušla a Jim sa musel po bankrote vrátiť na úplný začiatok.
Mne osobne sa kniha veľmi páčila, pretože v záplave publikácií o tom, ako si plniť svoje želania a dosahovať svoje ciele (hlavne tie materiálne), má v sebe ešte niečo dôležitejšie, čo je podstatou celého princípu. Okrem toho sú v nej odborné informácie z neurovedy. Myslím, že čitateľ, ktorý vyhľadáva motivačnú literatúru, si tu príde na svoje.

Čítať viac

Recenzie čitateľov


Vydavateľstvo Fortuna Libri ČR

Čítať viac

„Rodný kraj má korene, ktoré prerastú dušu človeka tak, že nikdy nezabudne, kde sa cítil prvýkrát milovaný.“

Pustovník: Slzy zeme - Vladimír Štefanič, 2021
Pustovník: Slzy zeme
Vladimír Štefanič