Vesmírne odrezky padajúcich hviezd
E-kniha

Marton nemusel dlho premýšľať nad názvom svojej siedmej zbierky básní. Vesmírna. Aj tak sa dá v skratke nazvať. Hlbočina pocitová, sloboda a odvaha plná zvláštneho strachu zo... Čítať viac

Vydavateľstvo
HladoHlas, 2015
Počet strán
100

Marton nemusel dlho premýšľať nad názvom svojej siedmej zbierky básní. Vesmírna. Aj tak sa dá v skratke nazvať. Hlbočina pocitová, sloboda a odvaha plná zvláštneho strachu zo svojich snov sa v nej strieda s oslobodením vlastnej... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

5,50 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Karin Lednická:Šikmý kostel: Třetí díl. Bílá vrána, 2024

Viac o e-knihe

Marton nemusel dlho premýšľať nad názvom svojej siedmej zbierky básní.
Vesmírna. Aj tak sa dá v skratke nazvať.

Hlbočina pocitová, sloboda a odvaha plná zvláštneho strachu zo svojich snov sa v nej strieda s oslobodením vlastnej mysle. Keby Marton nepísal, neprežil by. V spomínanej zbierke nájde čitateľ vo veršoch veľmi silné odkazy na jemnú lyriku. Zbierka je písaná so slobodou v duši a čistotou myšlienok tam dnu. Básne v nej plávajú voľným veršom, občas rýmom, ale kladú hlavne dôraz na vzťahovú rezonanciu prežitého.

Autor sa v básňach vyzlieka donaha a ponúka silný motív, ktorým je slobodné vyjadrenie o jeho vlastnom duchovne. O jeho vlastných pocitoch. O jeho vlastných hodnotách. A tá najvyššia hodnota je určite vzťah dvoch ľudí. Tá najčistejšia láska, aká len existuje.

Marton o sebe hovorí, že je básnik s dušou pankáča. Miluje hudbu. Má dva paralelné svety, v ktorých žije súčasne. Zatiaľ to nie je diagnóza, iba pocit. Do hlavy sa mu však určite nedostanete, no do jeho básní môžete skúsiť. Možno sa na poéziu budete pozerať z trochu iného uhla, z inej strany a z iného pohľadu. Akoby ste nazerali na vesmír. Je predsa nekonečne pestrý.
Ako každý pohľad na báseň, ktorá každým prečítaním zahreje.
Čítať viac
Počet strán
100
Rok vydania
2015
Naše katalógové číslo
219717
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
HladoHlas
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila e-kniha vám?

Ján Marton

Čítať viac

Vydavateľstvo HladoHlas

Čítať viac

„Keby z každej mojej myšlienky na teba vyrástol kvet, zem by sa stala ohromnou záhradou.“

Vymeňte kvetom vodu - Valérie Perrin, 2021
Vymeňte kvetom vodu
Valérie Perrin