Hodiny z kostí - David Mitchell, Mladá fronta, 2017

23,60 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Hodiny z kostí - David Mitchell, Mladá fronta, 2017
Hodiny z kostí - David Mitchell, Mladá fronta, 2017

Hodiny z kostí

Patnáctiletá Holly po zuřivé hádce s matkou zabouchne dveře za svým starým životem. Když nyní prochází anglickým venkovem, podivná setkání a souhry náhod přetvářejí... Čítať viac

Vydavateľstvo
Mladá fronta, 2017
500 strán
7 hodín čítania

Patnáctiletá Holly po zuřivé hádce s matkou zabouchne dveře za svým starým životem. Když nyní prochází anglickým venkovem, podivná setkání a souhry náhod přetvářejí... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v štyroch knižniciach. Požičať v knižnici

Ďalšie knižné vydania
Hodiny z kostí - David Mitchell, , 2019
Brožovaná väzba
Čeština, 2019
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Bohyne a prízraky - Juraj Červenák, Artis Omnis, 2024

Viac o knihe

Patnáctiletá Holly po zuřivé hádce s matkou zabouchne dveře za svým starým životem. Když nyní prochází anglickým venkovem, podivná setkání a souhry náhod přetvářejí její realitu tak, až se začne podobat oživlé noční můře. Neboť Holly upoutala pozornost skupinky nebezpečných mystiků – a jejich nepřátel. A právě osud Holly Sykesové je tmelem spojujícím příběhy dalších protagonistů Hodin z kostí – studenta z Cambridge, který usiluje o bohatství a vliv, rozpačitého otce, jenž si připadá naživu, pouze když podává zpravodajství z okupovaného Iráku, spisovatele středního věku, jenž truchlí nad svým vyhnanstvím ze žebříčku bestsellerů –, kteří všichni sehrají roli v nadpřirozené neviditelné válce na okrajích našeho světa. Ze středověkých švýcarských Alp přes australskou buš devatenáctého století a hotel v Šanghaji až do výstavného domu na Manhattanu v blízké budoucnosti a na postapokalyptický irský venkov se jejich příběhy rozvíjejí a spojují v okamžicích jak každodenních, tak téměř zázračných. Hodiny z kostí tvoří kaleidoskop plný výrazných postav a možných světů, který přímo prosí o to, abychom ho rozebrali a opět poskládali dohromady.
Čítať viac
Počet strán
500
Väzba
pevná väzba
Rozmer
155×235 mm
Hmotnosť
915 g
ISBN
9788020440860
Rok vydania
2017
Naše katalógové číslo
266500
Štýl
dobrodružný, napínavý, mysteriózny
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Mladá fronta
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Názor čitateľa

Páčilo sa mi to. Kniha je rozdelená na šesť častí, pričom každá sa zaoberá iným obdobím a iným rozprávačom. V celku však celý čas ide iba o jednu postavu, ktorá je rozprávačom v prvej a poslednej časti, Holy Sykesovu. Kniha sa nedá zaškatuľkovať do jediného žánru. Je to akási sága, ktorá sa tvári ako obyčajný príbeh, no s mysterióznymi prvkami a nakoniec prerastie do fantasy boja medzi dvoma skupinami večne sa prevteľujúcich duší. No a navyše sa čitateľ musí popasovať s prechodmi rôznymi obdobiami ľudstva od osemdesiatych rokov až po dystopický opis budúcnosti. Niektoré časti ma až tak nebavili a po jednotlivých oddieloch som si musela dávať prestávky, no v celku som spokojná. Mitchell je pán autor a jeho štýl písania je ohromujúci. Ani neviem, v akej knihe som v poslednom čase našla toľko krásnych viet a metafor, ako v tejto.

Čítať viac

David Mitchell

Čítať viac

Vydavateľstvo Mladá fronta

Čítať viac

„Na koláčikoch niečo je. Vyjadrujú lásku. Sú to také malinké instantné objatia.“

Pekáreň v Brooklyne - Julie Caplin, 2021
Pekáreň v Brooklyne
Julie Caplin