Čekání - Alexandra Š., Motto, 2021

13,99 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Čekání

Den co den Flora hledí na horizont moře a doufá, že se Josip vrátí domů, aby s ním konečně mohla prožívat plnohodnotný vztah. Když se po několika měsících objeví v Orebiči,... Čítať viac

Vek
12+
Vydavateľstvo
Motto, 2021
312 strán
4-5 hodín čítania

Den co den Flora hledí na horizont moře a doufá, že se Josip vrátí domů, aby s ním konečně mohla prožívat plnohodnotný vztah. Když se po několika měsících objeví v Orebiči, radost jí moc dlouho nevydrží. Záhy totiž Floru opět opustí a jí zůstanou jen... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština

13,99 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v piatich knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Medúzy starnú opačne - Nicklas Brendborg, Grada, 2024

Viac o knihe

Nemůžu spát, když jsi pryč. Nemůžu snít, když jsi se mnou.

Den co den Flora hledí na horizont moře a doufá, že se Josip vrátí domů, aby s ním konečně mohla prožívat plnohodnotný vztah. Když se po několika měsících objeví v Orebiči, radost jí moc dlouho nevydrží. Záhy totiž Floru opět opustí a jí zůstanou jen vzpomínky a nesnesitelné čekání. Její strádání ale přece musí jednou skončit. Pokud ji Josip opravdu miluje, musí jí dat přednost před povoláním námořníka. Zatímco Flora teskní ve svém pokoji, její sestra Svjetlana chystá svatbu s bohatým hoteliérem. Početná rodina tedy žije jinými starostmi a Floru chápe snad jen místní samotářský lékař. Jejímu chování přestává rozumět starostlivá matka i nerudný otčím, jemuž se Flořino věčně nicnedělání příčí. Chorvatská dívka totiž myslí jen na shledání s Josipem, po němž zpravidla nastává další loučení. Jeho největší láskou je totiž oceán.

Čítať viac
Počet strán
312
Väzba
pevná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
436 g
ISBN
9788026720102
Rok vydania
2021
Vekové odporúčanie
12+
Naše katalógové číslo
881663
Štýl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Preklad
Vydavateľstvo
Motto
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,0 / 5

4 hodnotenia

2
0
2
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

6.10.2021
Dobré čítanie
Čakanie na niekoho koho milujete, no neviete, kedy sa vráti domov.
Flora, je 21 ročné dievča, ktoré má priateľa Josipha. Námorníka,odchádza na loď na niekoľko mesiacov, možno aj rokov. Doma je len mesiac a príchod domov je nejasný.
Flora, denno denne bojuje s Josilhovou neprítomnosťou a túžbou po jeho návrate.
Samotná kniha, je na môj vkus, veľmi smutná. Občas, som mala chuť ju zaklapnúť. Totiž netajím sa tým, že mám rada ľahké a veselé romány.
Dočítala som ju a veru môžem povedať že to bolo veľmi dobré čítanie. Skôr by som túto knihu venovala new adul. Flora sa totiž v tejto knihe hľadá. Vysporiadáva sa s vecami a pocitmi ako síce rozumná, ale mladšia generácia.
Čítať viac
Dora
Neoverený nákup
28.6.2021
oddychovka
Román Čekání je veľmi dobre napísaný román, ľahko sa číta, udržiava čitateľa v napätí až do konca. Nie je to typický ženský román. Má prvky spoločenského a aj dobrodružného žánru. Dej je vyskladaný okolo textu piesne Je suis malade, čo je dosť netradičné. Pôsobí to na dielo ako korenie. Aj názvy kapitol sú preloženými veršami tejto piesne. Trampoty s láskou pozná každý z nás, preto kniha pôsobí poučne aj zábavne zároveň. Oceňujem rozprávačsky talent autorky aj krásne opisy a prirovnania. Čítať viac

Vydavateľstvo Motto

Čítať viac

„Všetci sme rovnakí rôznym spôsobom.“

Chyžná - Nita Prose, 2022
Chyžná
Nita Prose