Almond - Won-pyung Sohn, HarperCollins, 2021

17,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Almond - Won-pyung Sohn, HarperCollins, 2021
Almond - Won-pyung Sohn, HarperCollins, 2021

Almond

The Emissary meets The Curious Incident of the Dog in the Nighttime in this poignant and triumphant story about how love, friendship, and persistence can change a life forever.... Čítať viac

Vydavateľstvo
HarperCollins, 2021
272 strán
4-5 hodín čítania

The Emissary meets The Curious Incident of the Dog in the Nighttime in this poignant and triumphant story about how love, friendship, and persistence can change a life forever. This story is, in short, about a monster meeting another monster... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Angličtina

17,95 €

Na sklade 2 ks
Posielame ihneď

Naši škriatkovia odporúčajú

Tomáš Forró: Spev sirén. Absynt, 2024

Viac o knihe

The Emissary meets The Curious Incident of the Dog in the Nighttime in this poignant and triumphant story about how love, friendship, and persistence can change a life forever. This story is, in short, about a monster meeting another monster.

One of the monsters is me. Yunjae was born with a brain condition called Alexithymia that makes it hard for him to feel emotions like fear or anger. He does not have friends-the two almond-shaped neurons located deep in his brain have seen to that-but his devoted mother and grandmother provide him with a safe and content life. Their little home above his mother's used bookstore is decorated with colorful Post-it notes that remind him when to smile when to say "thank you," and when to laugh.

Then on Christmas Eve-Yunjae's sixteenth birthday-everything changes. A shocking act of random violence shatters his world, leaving him alone and on his own. Struggling to cope with his loss, Yunjae retreats into silent isolation, until troubled teenager Gon arrives at his school, and they develop a surprising bond.

As Yunjae begins to open his life to new people-including a girl at school-something slowly changes inside him. And when Gon suddenly finds his life at risk, Yunjae will have the chance to step outside of every comfort zone he has created to perhaps become the hero he never thought he would be.

Readers of Wonder by R.J. Palaccio and Ginny Moon by Benjamin Ludwig will appreciate this "resonant" story that "gives Yunjae the courage to claim an entirely different story." (Booklist, starred review)

Translated from the Korean by Sandy Joosun Lee.
Čítať viac
Počet strán
272
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
135×203 mm
Hmotnosť
201 g
ISBN
9780062961389
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
1040309
Jazyk
angličtina
Preklad
Vydavateľstvo
HarperCollins
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,9 / 5

8 hodnotení

7
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Sandra Futášová
Neoverený nákup
6.1.2024
jedna z mojích obľúbených kníh
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
väčšinou knihy ktoré čítam nájdem na internete ale táto kniha ma zaujímala keď som si všimla jej obal v kníhkupectve, najprv som váhala ale keď som si ju začala čítať tak som to milovala je to teda o tom ako jeden chalan mal alexithymiu čo znamená že nemá city, necíti smútok, radosť, smútok atď. , napr. nechápal v ktorých situáciách ma povedať ďakujem, prepáč a podobne, našťastie mal matku aj prababku ktoré sa o ňho starali až kým sa nestala tragédia ale on necítil smútok keď sa to stalo, po tragédie musel sa o seba starať, neskôr chytil pozornosť šikanátora keďže necítil nič šikanatora to štvalo (on zas bol veľmi emočný ale nikomu to nemohol dať vedieť) tým viac sa ho snažil naštvať tým viac sa skamarátili až kým nemali silné púto. Čítať viac
17.7.2023
(Ne)Emocionálny zážitok
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Asi najrýchlejšie prečítaná kniha. Nádherne vyobrazenie sveta pohľad človeka, ktorý nedostal dar emocií. Určite odporúčam. Napriek tomu, že je to o neschopnosti pociťovať emócie, ja som prežila všetky počas čítania. Čítať viac
Nina
Neoverený nákup
3.9.2022
zaujímavé čítanie plné dokonalých myšlienok
páčilo sa mi to, ako kniha plynula ako jedna veľká spomienka
páčilo sa mi to, ako som knihu čítala s pocitom, že na jej čítanie nemusím vynaložiť žiadnu námahu
páčilo sa mi to, ako ma autorka tejto knihy stiahla do myšlienok medzi riadkami príbehu
páčilo sa mi, s akou ľahkosťou som si túto knihu obľúbila

neviem čím presne si ma kniha získala - podaním zápletky? teda to ako autorka vystihla myšlienky dospievania, spoznávania emócií, samého seba či záhadných kútov monštróznych skutkov ľudí?
páčila sa mi tá pochmúrnosť prepletená s neustálym pocitom nádeje?
kniha sa mi vryla pod kožu asi pre všetky tieto dôvody. pri tejto knihe som si fakt začala pokladať otázku, ČI vlastne musím poznať odpoveď na to, prečo sa mi táto kniha páčila.
proste to tak je.

je to jedna ľahko čitateľná kniha, s komplexnými postavami (na to, že kniha nemá ani 300 strán je to vau), s hlavou a pätou, ktorá má v človekovi zanechať tie správne otázky a pocit toho, že si máme vážiť to, čo máme.
Čítať viac
Maria
Neoverený nákup
12.12.2021
Pocity z knihy
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
zacala som citat knihu lebo kamaratka mi ju poradila, lebo ju videla jedneho clena z korejskej skupiny BTS citat, a moc chcela aby som si ju precitala a ja som chvilu bola skepticka, neista ale teda nechala som sa presvedcit. Nechcelo sa mi uprimne ju citat len preto lebo nejaka celebrita ju cita ale zacala som ju citat a od prvej kapitoly som sa zamilovala. Kniha neni ani moc komplikovana ale neni ani moc jednoducha a taktiez sa mi paci ako je pisana, z pohladu jednej osoby a to osoby, o ktorej vlastne ta kniha je. Aspon clovek pekne vidi tie pocity, ktore on zaziva, myslienky a ako reaguje jeho okolie na neho. Čítať viac

Vydavateľstvo HarperCollins

Čítať viac

„Tak prečo máme ustavične ambíciu milovať? Pretože láska je bod, kde sa stretáva pravda s mágiou.“

Roviny života - Julian Barnes, 2015
Roviny života
Julian Barnes