The Penelopiad - Margaret Atwood, Canongate Books, 2018

13,37 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
The Penelopiad - Margaret Atwood, Canongate Books, 2018
The Penelopiad - Margaret Atwood, Canongate Books, 2018

The Penelopiad

Penelope. Immortalised in legend and myth as the devoted wife of the glorious Odysseus, silently weaving and unpicking and weaving again as she waits for her husband's return... Čítať viac

Vydavateľstvo
Canongate Books, 2018
224 strán
3 hodiny čítania

Penelope. Immortalised in legend and myth as the devoted wife of the glorious Odysseus, silently weaving and unpicking and weaving again as she waits for her husband's return... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Angličtina

13,37 €

Vydavateľom odporúčaná cena: 13,95 €
U dodávateľa 3 ks
Posielame do 4 – 7 dní
Ďalšie knižné vydania
Penelopiáda - Margaret Atwood, Slovart, 2005
Pevná väzba
Slovenčina, 2005
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024
The Penelopiad - Margaret Atwood, Canongate Books, 2018
13,37 €

Viac o knihe

Penelope. Immortalised in legend and myth as the devoted wife of the glorious Odysseus, silently weaving and unpicking and weaving again as she waits for her husband's return.
Now Penelope wanders the underworld, spinning a different kind of thread: her own side of the story - a tale of lust, greed and murder.
The Myths series brings together some of the world's finest writers, each of whom has retold a myth in a contemporary and memorable way. Authors in the series include Karen Armstrong, Margaret Atwood, A.S. Byatt, David Grossman, Natsuo Kirino, Alexander McCall Smith, Philip Pullman, Ali Smith and Jeanette Winterson.
Čítať viac
Počet strán
224
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
129×198 mm
Hmotnosť
173 g
ISBN
9781786892485
Rok vydania
2018
Naše katalógové číslo
1910663
Jazyk
angličtina
Pôvod
Kanada
Vydavateľstvo
Canongate Books
Pre koho
pre dospelých
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,9 / 5

17 hodnotení

9
2
3
2
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

10

Príroda, hrady, zrúcaniny, rozhľadne, vyšívanie a knihy. To som ja :)

Ivana Ješková
Overený nákup
6.4.2023
Penelopa
Príbeh vychádza z mytológie a nič nové neprináša. Zaujímavé je spracovanie autorky, ktorá ho rozpráva cez samotnú Penelopu a čitateľ vie, čo ju trápilo, prečo robila isté rozhodnutia a či si uvedomovala ich dosah. V istých momentoch bola pokorná, v iných závistlivá, ale nikdy nie priebojná. Čítať viac
13

Viac o mojich dojmoch z kníh tu: FB: Hankine knihy IG: Hana.Zet :-) Navždy budem vďačná Astrid Lindgrenovej a mojej mame, ktoré ma spolu s Pipi priviedli k láske ku knihám. Zaťažená som najmä na staré vydania kníh. Keď budem veľká, chcem mať antikvariát :-).

Hana Hana
Overený zákazník
17.3.2020
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Či už ste čítali Homéra alebo len Petiškove Staré grécke báje, Odysea zrejme poznáte ako veľkého hrdinu, múdreho a spravodlivého, prekonávajúceho všetky prekážky na ceste za milovaným domovom a vernou manželkou. Penelopiáda hype okolo epickéhon hrdinu úplne rozmetáva, ale veľmi elegantným spôsobom, v ktorom hrdinovi nevenuje ani za mak viac pozornosti ako si zaslúži. Toto je Penelopin príbeh.

“A čím som sa stala, keď už raz oficiálna verzia vyšla najavo? Umravňujucou legendou. Palicou na ženy. Veď preco by nemohli byt všetky take uznanlivé a spoľahlivé ako ja a rovnako ako ja vydrzat uplne vsetko? Prave tejto línie sa držali vsetci speváci a rozprávači príbehov. Nenasledujte moj príklad, túžim zakričať do vašich uši - áno, do vašich!”

Popravde, čakala som silnú, múdru Penelopu s bohatým vnútorným životom. Namiesto toho som dostala sebaspochybňujúcu uplakanú ženu, ktorá až pričasto rieši svoju narcistickú sesternicu Helenu a mlčí aj vtedy, keď by mala konať. Myslím to v zlom? Nie, len v Penelope nehľadajte feministku. Penelopiáda je o nej, ale nie je to oslavný epos o jej úžasnej múdrosti a statočných činoch. Penelopa sa naučila byt vodou a prekážky a nepríjemnosti radšej potichu a nenápadne obchádzať. Je pozorovateľka; bystrá a vnímavá, ale pasívna.
Chcete sa s ňou stotožniť, chcete jej držať stranu, ale pri poprave úbohých dvanástich dievčat si musíte klásť otázku: mohla ich zachrániť? Skryla sa len za svoj spánok, lebo to opäť bola tá pohodlnejšia cesta? Penelopa rozpráva svoj príbeh zo záhrobia a vy cítite, že túto otázku bude v sebe riešit celú večnosť. Doslova. Atwoodovej feminizmus som nenašla v Penelope, ale prekypuje ním linka so slúžkami. Kladie otázky, obviňuje, nešetrí tvrdými slovami. Nový pohľad na celý epos prináša práve týmto. Vytvorila tak síce útle dielko, ale silné a pôsobivé, ktoré prinúti čitateľa premýšľať a vyvolá v ňom túžbu s niekým si o tom podiskutovať. Dobrá práca :-)
Čítať viac

„,,Ľudia, ktorí si myslia, že šťastie sa prikloní na ich stranu aj napriek všetkej logike a overenej matematickej pravdepodobnosti, pretože keď si tajne myslíte, že ste stredom vesmíru, máte pocit, že máte neskutočné šťastie.““

Hra so svetmi - Neal Shusterman, 2022
Hra so svetmi
Neal Shusterman