Kronika rodu Medicejů: Kmotr z Florencie - Rainer M. Schröder, Brána, 2012

21,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Kronika rodu Medicejů: Kmotr z Florencie - Rainer M. Schröder, Brána, 2012
Kronika rodu Medicejů: Kmotr z Florencie - Rainer M. Schröder, Brána, 2012

Kronika rodu Medicejů: Kmotr z Florencie

Druhý svazek medicejské trilogie čtenáře zavádí do Florencie v době života nejvýznačnějšího představitele renesanční dynastie Lorenza I. Medicejského řečeného Nádherný a jeho... Čítať viac

2. diel série
Kronika rodu Medicejů
Vydavateľstvo
Brána, 2012
352 strán
5 hodín čítania

Druhý svazek medicejské trilogie čtenáře zavádí do Florencie v době života nejvýznačnějšího představitele renesanční dynastie Lorenza I. Medicejského řečeného Nádherný a jeho méně známého bratra Giuliana... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v troch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Dievča v orlích pazúroch - Karin Smirnoff, Ikar, 2024

Viac o knihe

Druhý svazek medicejské trilogie čtenáře zavádí do Florencie v době života nejvýznačnějšího představitele renesanční dynastie Lorenza I. Medicejského řečeného Nádherný a jeho méně známého bratra Giuliana. Florencie v roce 1476. Marcello Fontana vyrostl v samém centru moci jako kamarád bratrů Lorenza a Giuliana de Medici. Právě proto však nemá nárok milovat dceru prostého řemeslníka Fioru. Ve městě se schyluje k převratu, za nímž stojí silný protivník Medicejů – rodina Pazziů, a Marcello netuší, že do řad nepřátel je zapleten i jeden z jeho příbuzných. Dojde k atentátu na členy rodiny, ale Lorenzovi se podaří uniknout. Jeho pomsta pak bude nemilosrdná.
Čítať viac
Počet strán
352
Väzba
pevná väzba
Rozmer
148×211 mm
Hmotnosť
542 g
ISBN
9788072435760
Rok vydania
2012
Naše katalógové číslo
128679
Štýl
historický
Jazyk
čeština
2. diel série
Kronika rodu Medicejů
Vydavateľstvo
Brána
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,5 / 5

4 hodnotenia

2
0
1
0
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

16

...mám rada, keď v knihe nájdem myšlienku, ktorá ma osloví až tak, že si ju zapíšem a vraciam sa k nej... Mnohé z nich nájdete aj v mojich recenziách kníh... Momentálne vyhľadávam životopisy umelcov, najmä maliarov a našla som záľubu v cestopisoch.

Jana Pešková
Overený nákup
11.8.2020
Medici
Kroniku rodu Medici som si kúpila v rámci môjho "michelangelovského" obdobia, chcela som sa dozvedieť viac o rodine, ktorá prispela k zrodu majstra. Prvá časť Strážcovia moci už bola vypredaná, ale aj tak ma najviac zaujímal Lorenzo. Teraz, keď som dočítala druhú časť Kmotor z Florencie, chcela by som vedieť viac aj o Cosimovi, tak budem prvú časť ešte hľadať. Aj keď v tejto časti Michelangelo ešte nie je /ešte je len batoľa/, príbeh sa mi páčil. Lorenzo je stále pre mňa Il manifico, kladný hrdina a preto nechápem /alebo nechcem chápať/, prečo sú mediciovci takí nenávidení. Samozrejme politike tých čias nerozumiem, intrigy, pokrytectvo, boj o moc, o bohatstvo, to je také typické pre tú dobu, ako aj s tým spojené vraždy a násilie. Toho je v knihe požehnane. Snažím sa to nejak extrahovať a zamerať sa na príbehy. A ak majú šťastný koniec, tým lepšie.
A v tretej časti sa dočkám aj majstra Michelangela.
Čítať viac

„Pravdou je, že ľudia vás budú súdiť tak či tak, či už žijete podľa seba, alebo podľa iných.“