Luz Marina Trujillo vyrastala v rodine výrobcov kávy a veselo hovorí o tom, že detstvo strávila hraním sa s kávovými zrnami namiesto bábik. Teraz vyrába jednu z najlepších káv, ktoré sú k dispozícii na jej sídle Santa Elena na vysočine najslávnejšej kostarickej oblasti pestovania kávy Tarrazú.
Káva Luz Marina sa pestuje v tieni a dokonale zrelé čerešne sa zbierajú ručne a triedia pre kvalitu vo vlastnom mlyne. Čerešne sa potom opatrne zbavia dužiny, umyjú a pomaly sušia na záhradách vo Finca Santa Elena, aby sa naplno rozvinula kyslosť a hĺbka chuti. Káve je vo fáze „
reposo“ odpočinutej v pergamene najmenej 30 dní.
Samotná majiteľka Luz Marina sa zaujíma o holistický prístup k udržateľnosti, minimalizuje syntetické vstupy a využíva systém hnojenia s uzavretým cyklom, ktorý kompostuje vyradenú kávovú dužinu pomocou červov. Jej systém úpravy vody spĺňa vysoké environmentálne štandardy kostarickej vlády a zachováva čistotu rieky, ktorá preteká panstvom. Svojim sezónnym zamestnancom ponúka vynikajúce bývanie a zdravotnú starostlivosť, ako aj najmodernejší systém filtrácie pitnej vody.
Stupeň praženia: medium light 66
Krajina pôvodu: Costa Rica
Región: Tarrazú, obec Rosario
Farma: Santa Elena
Farmár: Luz Marina Trujillo
Odroda: Arabica
Varieta (kultivar): 90% Caturra; 10% Typica
Nadmorská výška: 1250 - 1650 m.n.m.
Metóda spracovania: washed, ručný zber
Zber: November - Február
Acidita: stredná
Chuť/Aróma: ľahké sirupové telo, tmavé ovocie, čokoláda, čierny čaj, trstinový cukor, marhule, limetka
Skladovanie: v suchu