Kobold - Radka Denemarková, Host, 2011

16,45 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Kobold - Radka Denemarková, Host, 2011
Kobold - Radka Denemarková, Host, 2011

Kobold

Přebytky něhy. Přebytky lidí

Je to kniha o podobách neudolatelné lásky a rafinovaného násilí. O tom, jak lidskou existenci předurčuje rodina, do které jsme vrozeni, či ideologie, v níž se namočíme. O... Čítať viac

Vydavateľstvo
Host, 2011
328 strán
5-6 hodín čítania

Je to kniha o podobách neudolatelné lásky a rafinovaného násilí. O tom, jak lidskou existenci předurčuje rodina, do které jsme vrozeni, či ideologie, v níž se namočíme. O společnosti okoralé dovnitř i k okrajům, ke všem „slabším“... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Čeština
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v dvoch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023

Viac o knihe

Kobold (Přebytky něhy a Přebytky lidí) je dvojromán. Dva příběhy v jedné knize jako dva živly — voda a oheň, který viděné přetavuje. Nebo dvě řeky slité v jeden tok?

Je to kniha o podobách neudolatelné lásky a rafinovaného násilí. O tom, jak lidskou existenci předurčuje rodina, do které jsme vrozeni, či ideologie, v níž se namočíme. O společnosti okoralé dovnitř i k okrajům, ke všem „slabším“, vnímavým. Muka těchto postav jsou chorobami naší doby. A zdrojem těchto muk jsou zdá se Koboldové.

Kobold volně navazuje na knihy A já pořád kdo to tluče (2005) a Peníze od Hitlera (2006) a autorka jím završuje svou trilogii o středoevropském dvacátém století.
Čítať viac
Počet strán
328
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
140×208 mm
Hmotnosť
446 g
ISBN
9788072945061
Rok vydania
2011
Naše katalógové číslo
104923
Jazyk
čeština
Vydavateľstvo
Host
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Názor čitateľa

Je to silná, ťažká, depresívna kniha. Náročné čítanie, plné metaforických obrazov, písané z pohľadu rôznych postáv, vracanie sa do minulosti v prítomnosti. Je to román o zle a jeho podobách, o láske, ktorá je chorá a krutá, o vlaku, z ktorého sa nedá vyskočiť, o hodnotách, o sile ženy prežiť (takmer) všetko, o vzájomnom ubližovaní si, ale aj pomáhaní a o tom, ako vás vlastná rodina a pomery, v ktorých ste vyrástli ovplyvňujú. Psycho postavy, psycho príbehy. Je jedno, z ktorej strany začnete knihu čítať, oba príbehy sú brutálne (tým, čo sa v nich deje) a zaujímavé (tým, ako to Denemarková napísala) a sú prepojené, ale ako sú prepojené, to zistíte až po prečítaní celej knihy.

Čítať viac

Vydavateľstvo Host

Čítať viac

„Je len jedna vec prázdnejšia ako život bez lásky - život bez bolesti.“

Spasiteľ - Jo Nesbo, 2012
Spasiteľ
Jo Nesbo