Žena z Montparnassu - Caroline Bernard, NOXI, 2024

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Žena z Montparnassu - Caroline Bernard, NOXI, 2024
Žena z Montparnassu - Caroline Bernard, NOXI, 2024

Žena z Montparnassu

Simone de Beauvoir a hľadanie lásky a pravdy

Veľká filozofka Simone de Beauvoir a láska v slobode. Paríž, 1929: Mladá Simone chce študovať - a písať. Potom stretáva Jeana-Paula Sartra, zlého chlapca, génia a čoskoro aj... Čítať viac

Séria
Významné ženy, ktoré menia svet
Vydavateľstvo
NOXI, 2024
448 strán
6-7 hodín čítania

Veľká filozofka Simone de Beauvoir a láska v slobode. Paríž, 1929: Mladá Simone chce študovať - a písať. Potom stretáva Jeana-Paula Sartra, zlého chlapca, génia a čoskoro aj svojho milenca. Uzavrú dohodu, aby si zabezpečili lásku a sexuálnu slobodu... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

Pripravujeme,
vychádza 5. 11. 2024

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Naši škriatkovia odporúčajú

Cestujúci - Ulrich Alexander Boschwitz, Absynt, 2024

Viac o knihe

Veľká filozofka Simone de Beauvoir a láska v slobode
Paríž, 1929: Mladá Simone chce študovať - a písať. Potom stretáva Jeana-Paula Sartra, zlého chlapca, génia a čoskoro aj svojho milenca. Uzavrú dohodu, aby si zabezpečili lásku a sexuálnu slobodu. Spoločne sformulovali filozofiu existencializmu a stali sa centrom parížskej bohémy. Simone sa však nedarí uskutočniť svoj spisovateľský sen - vydavatelia odmietajú jej texty ako "nevhodné". A musela bojovať aj o svoj vzťah so Sartrom. Veď ako sa dá zladiť veľká láska s honbou za slobodou?

Nová Caroline Bernardová - po bestselleri Frida Kahlo a farby života veľký román o Simone de Beauvoir, žene rovnako odvážnej ako vášnivej a jej túžbe myslieť.
Čítať viac
Originálny názov
Die Frau von Montparnasse
Počet strán
448
Väzba
brožovaná väzba
Rok vydania
2024
Naše katalógové číslo
2507209
Štýl
filozofický, životopisný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Nemecko
Séria
Významné ženy, ktoré menia svet
Vydavateľstvo
NOXI
Pre koho
pre ženy
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie, kritiky

"Caroline Bernardová rozpráva príbeh života Simone de Beauvoir na základe denníkov oboch a vcítenie sa do tohto vzťahu, v ktorom každý rešpektuje toho druhého od základu."

"Caroline Bernardová ukazuje, aké nadčasové sú myšlienky, dielo a život Simone de Beauvoir. Je to príjemné čítanie s množstvom podkladov."

Vydavateľstvo NOXI

Čítať viac

„Všetko, čo sa stane, sa stane. Všetko, čo pritom, ako sa stane, spôsobí, aby sa stalo niečo iné, spôsobí, aby sa stalo niečo iné. Všetko, čo pritom, ako sa stane, spôsobí, aby sa stalo znova, sa znova stane. Nemusí sa to však stať presne v tomto poradí.“