Nicaragua Idealista - Nikaragua, COFFEEIN

12,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Novinka
Nicaragua Idealista - Nikaragua, COFFEEIN
Novinka
Nicaragua Idealista - Nikaragua, COFFEEIN

Nicaragua Idealista
Novinka

200g, zrnková káva

Aróma kávy je veľmi sladká a prenikavá, dominuje v nej sladkosť višní a karamelu. Telo kávy je stredne silné, džemové. V chuti kávy sa kĺbia tóny sladkého ovocia ako sú jahody,... Čítať viac

Výrobca
COFFEEIN

Aróma kávy je veľmi sladká a prenikavá, dominuje v nej sladkosť višní a karamelu. Telo kávy je stredne silné, džemové. V chuti kávy sa kĺbia tóny sladkého ovocia ako sú jahody, višne a mandarínky. Dochuť kávy je jemne horká ako skaramelizovaný... Čítať viac

  • Káva/čaj

12,00 €

U dodávateľa
Posielame do 9 – 12 dní

Naši škriatkovia odporúčajú

Sia: Reasonable woman
Nicaragua Idealista - Nikaragua, COFFEEIN
12,00 €

Viac o produkte

Chuť kávy: aróma kávy je veľmi sladká a prenikavá, dominuje v nej sladkosť višní a karamelu. Telo kávy je stredne silné, džemové. V chuti kávy sa kĺbia tóny sladkého ovocia ako sú jahody, višne a mandarínky. Dochuť kávy je jemne horká ako skaramelizovaný trstinový cukor a grep.

Charakteristika kávy:
Telo 3/5
Horkosť 3/5
Acidita 2/5
Sladkosť 5/5

Specialty grade - výberová káva
Chuťový profil: kakao, sušené ovocie, trstinový cukor
Zloženie: 100 % Arabika
Odtieň praženia: City +
Metóda prípravy: moderné espresso, moka
Región: Matagalpa
Farma: finca Idealista
Odroda: pacas, caturra
Spracovanie: anaerobic natural
Nadmorská výška: 1200 m n. m.

Ben Weiner je Američan, ktorý sa v roku 2004 presťahoval na niekoľko mesiacov do Nikaraguy písať svoju diplomovú prácu. Písal o kávovom biznise a ekonomickej situácii farmárov. Vtedy ešte o káve nevedel takmer nič. Počas písania práce spoznal desiatky farmárov a uvidel ich situáciu. Pravda bola taká, že priekupníci s kávou miestnych farmárov vykorisťovali a odkupovali ich kávy za extrémne nízke ceny.

Ben sa po dopísaní práce vrátil do USA. Tento zážitok mu ale nedal spávať a čoraz častejšie myslel na farmárov, ktorí sú vykorisťovaní. V roku 2007 sa rozhodol zmeniť svoj život od základov a presťahoval sa do Nikaraguy a založil svoju vlastnú firmu na export kávy. Pod svoje krídla zobral 65 farmárov z regiónu s ktorými spoločne vytvorili družstvo. Ben ich začal školiť ako správne robiť výberovú kávu. Vytvoril tým špecialistov, ktorí sú k dispozícii všetkým farmárom a pomocou nich neustále napredujú.

Benovi to ale nestačilo, chcel aj vlastnú farmu. Preto odkúpil časť pralesa, zasadil tam kávovníky pacas a caturra a založil svoju vlastnú kávovníkovú farmu IDEALISTA. V jeho pralese je veľmi pestrá fauna a flóra a kávovníky rastú v dokonalom ekosystéme, ktorý vytvorila sama príroda. Vďaka prúdeniu studeného vzduchu z neďalekého pohoria dozrievajú čerešne ešte pomalšie a vďaka tomu majú viac času nasávať živiny z pôdy.

Od roku 2015 vyhrala jeho káva 26 zlatých medailí v rôznych medzinárodných súťažiach ako je great taste, coffee review, ale aj baristických súťažiach organizovaných SCA.
Čítať viac
Hmotnosť
200g
Celková hmotnosť
216 g
Rozmer
90×115 mm
Balenie
vákuové balenie
Naše katalógové číslo
2448003
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčil produkt vám?

„Tak hovorí mongolský mýtus: Láska sa rodí z rôznych prirodzeností. Protikladmi získava silu. Konfrontáciou a premenou sa udržiava.“

Záhir - Paulo Coelho, 2021
Záhir
Paulo Coelho