Obmedzovanie ľudských práv a test proporcionality - Tomáš Ľalík, Wolters Kluwer, 2023

24,20 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Obmedzovanie ľudských práv a test proporcionality - Tomáš Ľalík, Wolters Kluwer, 2023
Obmedzovanie ľudských práv a test proporcionality - Tomáš Ľalík, Wolters Kluwer, 2023

Obmedzovanie ľudských práv a test proporcionality

teória a prax

Predmetná monografia pojednáva o obmedzovaní ľudských práv a teste proporcionality. Na Slovensku absentuje publikácia, ktorá by podávala komplexný prehľad o možnostiach... Čítať viac

Vydavateľstvo
Wolters Kluwer, 2023
Počet strán
320

Predmetná monografia pojednáva o obmedzovaní ľudských práv a teste proporcionality. Na Slovensku absentuje publikácia, ktorá by podávala komplexný prehľad o možnostiach obmedzovania či zasahovania do ústavných práv a slobôd... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

24,20 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 4 – 6 dní

Naši škriatkovia odporúčajú

Združenie rodičov a priateľov LGBT+ ľudí: Niečo ti chcem povedať, 2024
Obmedzovanie ľudských práv a test proporcionality - Tomáš Ľalík, Wolters Kluwer, 2023
24,20 €

Viac o knihe

Predmetná monografia pojednáva o obmedzovaní ľudských práv a teste proporcionality. Na Slovensku absentuje publikácia, ktorá by podávala komplexný prehľad o možnostiach obmedzovania či zasahovania do ústavných práv a slobôd. Publikácia podáva teoretické informácie o ústavnom spôsobe a možnostiach, ktorými štát zasahuje do práv a slobôd, vrátane jednotlivých subtestov proporcionality – vhodnosti, nevyhnutnosti a primeranosti sensu stricto. Rieši však aj ďalšie požiadavky, akými sú podmienka legality, zasahovanie do podstaty (jadra) práva či rozsah práv a slobôd. Osobitnú kapitolu tvorí substantívna teória ľudských práv inšpirovaná republikánskym prístupom.

Okrem teoretických poznatkov je v monografii prístupná aj prax obmedzovania práv a slobôd zo strany Ústavného súdu SR. Súčasťou je tiež empirický výskum používania testu proporcionality na slovenskom ústavnom súde.

Monografia je určená teoretikom, ktorí sa zaoberajú problematikou obmedzovania ľudských práv a slobôd či testom proporcionality. Ďalšou cieľovou skupinou knihy sú praktici, a to tak sudcovia (ústavného súdu či všeobecných a správnych súdov), ako aj advokáti, ktorí s obmedzovaním práv a slobôd každý deň pracujú. V neposlednom rade ju môžu využiť aj študenti právnických fakúlt, resp. laická verejnosť v prípade záujmu o túto problematiku, pretože ľudské práva sa dotýkajú každého z nás.
Čítať viac
Počet strán
320
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
154×214 mm
Hmotnosť
417 g
ISBN
9788057106289
Rok vydania
2023
Naše katalógové číslo
2309233
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Wolters Kluwer
Pre koho
pre právnikov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„To jediné, na čo sa nevzťahuje pravidlo väčšiny, je ľudské svedomie.“