Dážďovníky
E-kniha

Nový výnimočný román Fernanda Aramburu, ktorý nadväzuje na medzinárodný úspech románu Vlasť, je literárnou udalosťou roka... Čítať viac

Vydavateľstvo
Inaque, 2023
624 strán
9-10 hodín čítania

Nový výnimočný román Fernanda Aramburu, ktorý nadväzuje na medzinárodný úspech románu Vlasť, je literárnou udalosťou roka... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

18,90 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Nový výnimočný román Fernanda Aramburu, ktorý nadväzuje na medzinárodný úspech románu Vlasť, je literárnou udalosťou roka.

„Skvelý román o ľudskosti, dôstojnosti a nádeji.“ Domingo Ródenas, Periódico

Toni, stredoškolský učiteľ filozofie nahnevaný na svet, sa rozhodne skoncovať so svojím životom: do roka a do dňa. Ostávajúci čas strávi vo svojom byte spolu so svojou fenkou Pepou a obklopený knihami, ktorých sa postupne zbavuje. A každý večer píše osobnú kroniku: drsnú, otvorenú a zároveň plnú humoru.

Dúfa, že sa mu v nej podarí odhaliť dôvody svojho radikálneho rozhodnutia, odkryť každú čiastočku svojej intimity, vyrozprávať svoju minulosť, ale aj mnohé každodenné problémy politicky zmietaného Španielska. 

Spoznáme svet jeho rodičov, brata, ktorého nemôže vystáť, bývalej manželky Amalie, problémového syna Nikitu; ale aj jeho jediného blízkeho priateľa, sarkastického a bezprostredného Bociana. V panoptiku postáv sa nečakane objaví nenaplnený vzťah z mladosti.

V slede milostných a rodinných epizód Toni, starnúci muž odhodlaný nemilosrdne sa prehrabávať v troskách svojho vnútra, nečakane dostane nezabudnuteľnú životnú lekciu empatie a pochopenia.
Čítať viac
Originálny názov
Los vencejos
Počet strán
624
Rok vydania
2023
Edícia
Apostrof
Naše katalógové číslo
2317021
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Španielsko
Vydavateľstvo
Inaque
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,9 / 5

7 hodnotení

6
1
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

Natália z nathalysreading
Neoverený nákup
14.2.2024
Po Nedostatku svetla, ktoré vrelo odporúčam, som sa pustila do tohto nemenej zaujímavého diela. Bolo plné nefiltrovaných mužských myšlienok, ktoré vám nebudú vždy pochuti (ak ste ženou), zároveň budete hlavného protagonistu chápať a aj sa zasmejete, pretože presne taký je život: hnusný, ťažký, niekedy humorný, a každý z nás si hľadá spôsob, ako ho zvládnuť bez ujmy na zdraví.

Prežíval som obdobia, keď som sa stotožňoval so slimákmi. Nehovorím to preto, že sú škaredé a slizké, ani preto, že dnes mám zlý deň, ale preto, ako sa hýbu a že vedú život, v ktorom vládne pomalosť a monotónnosť.
(str. --)

Toni sa rozhodol, že o rok zomrie a zatiaľ píše o svojom počínaní na tomto svete. Ako sa stal smutným človekom? Čo všetko zažil? Aké osoby ho zranili? Komu ublížil on? Jeho zápisky sú napísané ľahkým štýlom, ktorý si hneď obľúbite. Pozeráme sa na jeho život a dozvedáme sa aj to, čo by si niektorí zobrali do hrobu. No on nie. Keďže si je istý, že už tu nebude dlho, je až zraňujúco úprimný. Je iba človekom. Mýli sa, necháva sa strhnúť emóciami, má názor na všetkých a všetko. Všetci sme takí. V tejto knihe nájdeme tiež nádherné okamihy priateľstva a lásky. Nikto z nás nie je dokonalý. To je potrebné si uvedomiť. Toni o tom vie svoje a čitateľ musí iba súhlasiť. Ak nie, je tu možnosť, že dielo sa vám nebude páčiť.

Verím, že skutočné šťastie spočíva v uvedomení si prekonania nešťastia. Bez dávky utrpenia neexistuje šťastie v žiadnej z jeho rozmanitých foriem.
(str. --)

Bola presvedčená, že my chlapi máme sklon k hlúpostiam a deštrukčným činom už v ranom veku, pretože máme vrodenú dravosť, čím chcela povedať, že sme hlúpi od narodenia a doživotne. A bez toho, aby mi chcela lichotiť, vyslovila vetu: „Vidno, že Nicolas je po tebe.“
(str. --)
Čítať viac
25.1.2024
Ešte je len január a ja viem,že som práve dočítala jednu z najlepších kníh tohto roka. Aramburu si ma získal už svojou knihou Vlasť, ale táto predčila všetky moje očakávania .
Rozprávačom je učiteľ Toni,ktorý sa jedného dňa rozhodne,že o rok skoncuje zo životom. Vedie si denník, v ktorom bez akýchkoľvek škrupúľ opisuje svoj každodenný život,zároveň sa v spomienkach vracia do minulosti,spomína na svoje manželstvo,rodičov , či brata. Jediným stvorením,o ktorom nepíše hanlivo ,je jeho verná sučka Pepa. Všetkých ostatných zbavuje akýchkoľvek príkras a asi sa môže zdať,že sa nejedná o sympatického človeka, myslím,že opak je pravdou. Či už sa jedná o jeho bývalú manželku,syna,neter,či matku, v ich ťažkých chvíľach prejaví až obdivuhodne veľa empatie,i keď aj to so svojim typickým cynickým slovníkom.
Túto knižku som si veľmi užila ,veľmi sa mi páčil štýl a humor,s akým ju autor napísal. Či odporúčam ? Áno,áno ,áno !
Čítať viac

Vydavateľstvo Inaque

Čítať viac

„Vždy, keď niekto umrie, starostlivo vygravírujú do náhrobku jeho dátum narodenia a smrti. Ale vlastne to jediné, čo sa skutočne ráta, je tá malá pomlčka medzi rokmi.“

Kodanská pieseň piesní - Annette Bjergfeldt, 2021
Kodanská pieseň piesní
Annette Bjergfeldt