Pastorácia kultúry, Don Bosco, 1999

0,49 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Pastorácia kultúry, Don Bosco, 1999
Pastorácia kultúry, Don Bosco, 1999

Pastorácia kultúry

    Pozorné skúmanie rozličných kultúrnych oblastí ukazuje rozsiahlosť toho, čo predstavuje kultúru, čiže osobitný spôsob, v ktorom jednotlivci a národy pestujú svoj vzťah k prírode... Čítať viac

    Vydavateľstvo
    Don Bosco, 1999
    Počet strán
    76

    Pozorné skúmanie rozličných kultúrnych oblastí ukazuje rozsiahlosť toho, čo predstavuje kultúru, čiže osobitný spôsob, v ktorom jednotlivci a národy pestujú svoj vzťah k prírode a k svojim blížnym, k sebe samým a k Bohu, aby dospeli k plnšiemu... Čítať viac

    • Brožovaná väzba
    • Slovenčina
    Vypredané

    Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

    Dostupné v 6 knižniciach. Požičať v knižnici

    Naši škriatkovia odporúčajú

    David Walliams: Najhoršie príšery na svete. Slovart, 2024

    Viac o knihe

    Pozorné skúmanie rozličných kultúrnych oblastí ukazuje rozsiahlosť toho, čo predstavuje kultúru, čiže osobitný spôsob, v ktorom jednotlivci a národy pestujú svoj vzťah k prírode a k svojim blížnym, k sebe samým a k Bohu, aby dospeli k plnšiemu ľudskému životu (porov. Gaudium et spes, č. 53).

    Niet inej kultúry okrem kultúry človeka, prostredníctvom človeka a pre človeka. Kultúra zahŕňa všetku činnosť človeka, jeho inteligenciu, citovosť, hľadanie zmyslu, zvyklosti a etické súvislosti. Kultúra je taká vrodená v človeku, že jeho prirodzenosť je beztvárna, ak sa nerealizuje v jeho kultúre.

    Podstatnou úlohou pastorácie kultúry je obnoviť človeka v plnosti stvorenia „na obraz a podobu Boha“ (Gn 1, 26) a zbaviť ho antropocentrického pokušenia pokladať sa za nezávislého od Stvoriteľa. Preto „nemožno poprieť – a táto poznámka má vrcholný význam pre pastoráciu kultúry –, že človek je vždy súčasťou určitej kultúry, ale nemožno poprieť ani to, že by ostal len v nej.

    Naopak, samotný vývoj kultúr dokazuje, že v človeku je čosi, čo kultúry presahuje. Toto ,čosi‘ je práve prirodzenosť človeka. Táto jeho prirodzenosť je mierou kultúry a súčasne i podmienkou, aby sa človek nestal zajatcom nijakej zo svojich kultúr, ale aby upevňoval svoju osobnú dôstojnosť životom, ktorý zodpovedá hlbokej pravde jeho bytia“ (Veritatis splendor, č. 53).
    Čítať viac
    Originálny názov
    Per una pastorale della cultura
    Počet strán
    76
    Väzba
    brožovaná väzba
    Rozmer
    115×200 mm
    ISBN
    8088933374
    Rok vydania
    1999
    Naše katalógové číslo
    267589
    Jazyk
    slovenčina
    Preklad
    Vydavateľstvo
    Don Bosco
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčila kniha vám?

    Vydavateľstvo Don Bosco

    Čítať viac

    „Nie každý kto blúdi je stratený.“

    Společenstvo prstenu - J.R.R. Tolkien, 2012
    Společenstvo prstenu
    J.R.R. Tolkien