Obchodné právo - Alexander Škrinár, Zuzana Nevolná a kol., Aleš Čeněk, 2009

11,95 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Obchodné právo - Alexander Škrinár, Zuzana Nevolná a kol., Aleš Čeněk, 2009
Čítaná
Obchodné právo - Alexander Škrinár, Zuzana Nevolná a kol., Aleš Čeněk, 2009

Obchodné právo
Čítaná

Kniha Obchodné právo obsahuje výklad ustanovení Obchodného zákonníka. Výklad obchodných spoločností a družstva je doplnený o právnu úpravu nadnárodných spoločností a... Čítať viac

Vydavateľstvo
Aleš Čeněk, 2009
Počet strán
336

Kniha Obchodné právo obsahuje výklad ustanovení Obchodného zákonníka. Výklad obchodných spoločností a družstva je doplnený o právnu úpravu nadnárodných spoločností a premietnutie Smerníc do národného právneho poriadku... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Mierne opotrebovaná
  • Slovenčina

11,95 €

Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Mami, oci, som online - Petra Arslan Šinková, Fortuna Libri, 2023
Obchodné právo - Alexander Škrinár, Zuzana Nevolná a kol., Aleš Čeněk, 2009
11,95 €

Viac o knihe

Kniha Obchodné právo obsahuje výklad ustanovení Obchodného zákonníka. Výklad obchodných spoločností a družstva je doplnený o právnu úpravu nadnárodných spoločností a premietnutie Smerníc do národného právneho poriadku. Autori poukazujú aj na zmeny v legislatíve súvisiace so vstupom Slovenska do eurozóny a vplyvu eura na základné imanie spoločností a družstva a potrebu transformácie základného imania. Samostatnú časť tvorí úprava hospodárskej súťaže. Publikácia obsahuje aj výklad o konkurznom a reštrukturalizačnom konaní. V časti o cenných papieroch sa poukazuje na charakteristiku cenných papierov, možnosti ich prevoditeľnosti, najmä z hľadiska akcií a dočasných listov, ako aj uzavierania osobitne upravených zmluvných typov v zákone o cenných papieroch. V samostatnej časti sa charakterizujú náležitosti zmenky a podmienky uplatňovania nárokov zo zmeniek na súde. Knihu uzatvára samostatná časť o rozhodcovskom konaní. Jednotlivé časti sú doplnené judikátmi slovenských a českých súdov, ako aj Ústavného súdu SR. Odkaz na judikáty poskytuje obraz o dotváraní práva jeho výkladom súdmi.
Čítať viac
Počet strán
336
Väzba
pevná väzba
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
430 g
Rok vydania
2009
Edícia
Právnické učebnice
Naše katalógové číslo
1713519
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Aleš Čeněk
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,0 / 5

3 hodnotenia

1
0
0
2
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Janka
Neoverený nákup
26.7.2012
Názor čitateľa
Strach a hrôza kniha písaná nekoncepčne, množstvo gramatických chýb a preklepov. Vyzerá to tak, ako keby to autori po sebe vôbec nečítali, alebo to dali prepísať desaťročnému dieťaťu, preklep alebo gramatická chyba každých niekoľko strán. Časť týkajúca sa cenných papierov a zmeniek je nedostatočne spracovaná, na účely skúšky treba čerpať aj z iných publikácií. Najviac ma dorazila pasáž v konkurznom konaní: "Správcom konkurznej podstaty môže byť len ten, kto *absolvoval magisterské štúdium právnického smeru a odbornú prípravu.
*absolvoval magiasterské(nie nejde o preklep, tak je to v knihe) štúdium ekonomického smeru a odbornú prípravu, podrobil sa sa skúškam a je zapísaný v zozname správcov vedených Ministerstvom spravodlivosti."
A ,čo ak som absolvoval inžinierske štúdium ekonomického smeru?(neviem o tom ,že by sa na SR dali študovať ekonomické smery v magisterskom štúdiu). V tom prípade nemôžem byť správcom konkurznej podstaty ? Podľa autorov určite nie. Tento paškvil je vhodný akurát tak, pre študentov Trnavskej pauniverzity a ich slávnej, elitnej a prestížnej právnickej fakulty, na ktorej sa dajú urobiť všetky štátnice pomocou "priateľa na telefóne" a handsfree sady. Ak sa chcete naozaj seriózne venovať obchodnému právu odporúčam Ovečková, Žitňanská a kolektív- Základy obchodného práva ( Iura edition).
Čítať viac
Neoverený nákup
26.3.2015
Názor čitateľa
pozrime sa, utok studenta z elitnej paneuropskej, ci sladkovicova :) Čítať viac

„Upiecť jablkový koláč nie je ťažké, ak má človek jablká, napísala Nina v jednej zo svojich básní, no najťažšie je vymyslieť to jablko. “

Inventúra - Erlend Loe, 2013
Inventúra
Erlend Loe