Kuchařská technologie
- Vydavateľstvo
- Merkur, 1990
- Počet strán
- 283
10000 výt. Čítať viac
10000 výt. Čítať viac
Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!
sa kuchárskej profesii venoval viac ako 50 rokov. Bol nositeľom vyznamenaní za gastronómiu - Majster kuchár i Rádu svätého Vavrinca. Pôsobil v hoteli Intercontinental v Prahe, československej reštaurácii v Ósake a tokijskej Ginze, varil v Dijone, vo Frankfurte a mnohých ďalších mestách. Bol autorom alebo spoluautorom mnohých kuchárskych kníh, napríklad: Veľká domáca kuchárka, Veľká domáca kuchárka 2, Recepty s pivem, Kapr na všední a sváteční stůl, Maso pokaždé jinak, Kucharská technologie, Jak vám chutná, Excelence? a iné.
„O čo väčšia múdrosť, o to väčší rozmar. Zamkni ženský dôvtip za dverami, vyskočí oknom. Zavri okno, vylezie kľúčovou dierkou. Upchaj ju, vyletí s dymom cez komín.“