Etiópia je pravlasťou kávy s dlhou a bohatou tradíciou v jej pestovaní a spracovaní. Krajina leží vo východnej časti Afriky v oblasti zvanej Africký roh. Káva bola vypestovaná drobnými poľnohospodármi v okolí mesta Shakiso, ktorá sa spracováva v miestnej stanici. Shakiso je súčasťou malej oblasti Guji, ktorá je pomenovaná po jednom z miestnych kmeňov a je súčasťou regiónu Oromio. Oblasť síce nie je príliš veľká svojou rozlohou, ale je preslávená vysokou kvalitou produkovanej kávy.
Jedná sa o staré pôvodné odrody kávy, ktorá bola zozbieraná a triedená výhradne ručne a následne spracovaná.
Stupeň praženia: medium 59
Krajina pôvodu: Etiópia
Region: Guji, Oromia región
Výška: 1850-2100 m.n.m
Odroda: Arabica
Variety (kultivar): Heilroom
Processing method (spôsob spracovania zelenej kávy): Natural
Aróma/chuť: káva je charakteristická svojou jedinečnou vôňou a chuťou, príjemnou aciditou s prevládajúcimi ovocnými akcentmi čučoriedky, jahody, melónu , s výraznou dochuťou horkej čokolády
Acidita: stredná
Grade: Gr2
Káva vhodná na: espresso, koťogo (moca, bistro), zalievaná káva