Sága o svatém Óláfovi - Snorri Sturluson, Garamond, 2021

12,34 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Sága o svatém Óláfovi - Snorri Sturluson, Garamond, 2021
Sága o svatém Óláfovi - Snorri Sturluson, Garamond, 2021

Sága o svatém Óláfovi

Sága o svatém Óláfovi (Óláfs saga helga) z pera islandského autora 13. století Snorriho Sturlusona je nejznámější královskou ságou a nejslavnější z dochovaných staroseverských... Čítať viac

Vydavateľstvo
Garamond, 2021
280 strán
4 hodiny čítania

Sága o svatém Óláfovi (Óláfs saga helga) z pera islandského autora 13. století Snorriho Sturlusona je nejznámější královskou ságou a nejslavnější z dochovaných staroseverských biografií norského krále... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Čeština
14,99 €

12,34 €

-18 %
U dodávateľa
Posielame do 8 dní

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Päťhviezdičkový víkend - Elin Hilderbrand, Tatran, 2024
Sága o svatém Óláfovi - Snorri Sturluson, Garamond, 2021
12,34 €

Viac o knihe

Sága o svatém Óláfovi (Óláfs saga helga) z pera islandského autora 13. století Snorriho Sturlusona je nejznámější královskou ságou a nejslavnější z dochovaných staroseverských biografií norského krále Óláfa Haraldssona (ca 995 - 29. 7. 1030), ve své době známého také jako Óláf Tlustý. Po smrti získal přízvisko Óláf Svatý a stal se nejvýznamnějším norským světcem a patronem Norska. Snorri Sturluson na jeho životním příběhu mistrně ukazuje přerod mocichtivého dobyvačného vikinga v pokorného světce a zároveň detailně přibližuje historické události začátku 11. století. Sága tvoří nejdůležitější součást souboru královských ság Heimskringla ("Okrsek zemský") a vychází nyní v odborně zredigovaném překladu Ladislava Hegera.

Snorri Sturluson byl nejvýraznější postavou islandské politiky a literatury první poloviny třináctého století, posledního období samostatného islandského státu a zároveň doby vrcholného rozkvětu islandského písemnictví. V letech 1215-18 a 1222-31 zastával nejvyšší úřad v zemi, byl zákonopravcem altingu. Účastnil se bojů o vládu nad Islandem, vedoucích ke ztrátě nezávislosti na norském králi, a coby básník a učenec dovršil nejlepší tradice islandské literatury. Krom Heimskringly je mu připisováno autorství Ságy o Egilovi a tzv. prozaické či Snorriho Eddy.

Ze staroislandštiny přeložil Ladislav Heger.
Čítať viac
Originálny názov
Óláfs saga helga
Počet strán
280
Väzba
pevná väzba
Rozmer
32×23 mm
Hmotnosť
510 g
ISBN
9788074074899
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
879219
Štýl
historický
Jazyk
čeština
Preklad
Pôvod
Island
Vydavateľstvo
Garamond
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Pravda nie je vždy krásna, ale aj napriek tomu po nej túžime.“

Príbehy na dobrú noc pre rebelky 2 - Elena Favilli, Francesca Cavallo, 2018
Príbehy na dobrú noc pre rebelky 2
Elena Favilli, Francesca Cavallo