5x Mitana - Poviedky - Dušan Mitana, Koloman Kertész Bagala, 2019

40,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
5x Mitana - Poviedky - Dušan Mitana, Koloman Kertész Bagala, 2019
5x Mitana - Poviedky - Dušan Mitana, Koloman Kertész Bagala, 2019

5x Mitana - Poviedky

(Psie dni, Patagónia, Nočné správy, Slovenský poker, Krst ohňom)

Psie dni: Prvotina Psie dni, očarila najmä mladých čitateľov, pre ktorých tieto poviedky predstavovali slnečný svet slobody, vystihovali nejakým spôsobom citovo-intelektuálne... Čítať viac

Vydavateľstvo
Koloman Kertész Bagala, 2019
Počet strán
0

Psie dni: Prvotina Psie dni, očarila najmä mladých čitateľov, pre ktorých tieto poviedky predstavovali slnečný svet slobody, vystihovali nejakým spôsobom citovo-intelektuálne rozpoloženie mladých ľudí a ich náladu.... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Naši škriatkovia odporúčajú

Pollyanna - Eleanor H. Porter, Kumran, 2024

Viac o knihe

Psie dni:
Prvotina Psie dni, očarila najmä mladých čitateľov, pre ktorých tieto poviedky predstavovali slnečný svet slobody, vystihovali nejakým spôsobom citovo-intelektuálne rozpoloženie mladých ľudí a ich náladu.

Patagónia:
"Mladý hrdina novely Patagónia hocičo hrá - výtržníctvo, recesiu, ležérnosť - ale veľmi dobre vie, čo chce. A stavia všetko na jednu kartu, riskuje. Za cenu odchodu zo štúdií a roztržky s rodičmi skúša svoje literárne schopnosti na voľnej nohe. Za cenu spoločenských škandálov získava lásku vydatej ženy. Východisko z bludného kruhu "psích dní" nachádza v duchu autorského kréda: Odvážny vie o priepasti, a hoci sa jej bojí, ide k nej, túži ju preskúmať a preklenúť."

Nočné správy:
Tajomné príbehy v knihe Nočné správy sa nesú v atmosfére ťažko vysvetliteľné. Postavy akoby neverili v pevnú a jedinú pravdu, ktorá by mala všetko vysvetliť. Ak sa tak stane, je pravda až príliš krutá. Autor vytvára výnimočnú atmosféru okolo príbehov, ktorá drží čitateľa v neustálom napätí. Nejde o nijaké bezmyšlienkovité napätie. Čitateľ je neustále aktivizovaný, musí si klásť otázky skôr charakteru prečo je to tak? než, ako sa to skončí?.
Ladislav Čúzy

Slovenský poker:
Hravé i poetické príbehy s prvkami humoru, paradoxov a absurdity s výraznou pointou. Obľúbená zbierka Mitanových poviedok vychádza v treťom vydaní.

Krst ohňom:
Humorne o vážnych veciach. Zbierka poviedok jedného z najobľúbenejších súčasných slovenských spisovateľov vychádza v druhom vydaní.
Čítať viac
Väzba
pevná väzba
Rozmer
115×180 mm
Hmotnosť
930 g
ISBN
9888081080101
Rok vydania
2019
Naše katalógové číslo
625959
Štýl
filozofický, duchovný, humorný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Koloman Kertész Bagala
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„Raj som si vždy predstavoval ako knižnicu, nikdy ako záhradu.“

Vražedné pohádky - Andreas Gruber, 2022
Vražedné pohádky
Andreas Gruber