Ak zastaneš, zamrzneš - Mária Macková, Daxe, 2019

10,56 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Čítaná
Ak zastaneš, zamrzneš - Mária Macková, Daxe, 2019
Čítaná
Ak zastaneš, zamrzneš - Mária Macková, Daxe, 2019

Ak zastaneš, zamrzneš
Čítaná

Osobnosť popredného slovenského profesora žurnalistiky Andreja Tušera

Kniha Ak zastaneš, zamrzneš je ucelenou biografiou významnej osobnosti slovenskej žurnalistiky Andreja Tušera, nositeľa najvyššieho ocenenia Slovenského syndikátu novinárov... Čítať viac

Vydavateľstvo
Daxe, 2019
252 strán
4-5 hodín čítania

Kniha Ak zastaneš, zamrzneš je ucelenou biografiou významnej osobnosti slovenskej žurnalistiky Andreja Tušera, nositeľa najvyššieho ocenenia Slovenského syndikátu novinárov Mercurius veridicus ex Slovakia, ktoré je obdobou prestížnej americkej... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Mierne opotrebovaná
  • Slovenčina

10,56 €

Cena novej knihy: 17,60 €
Na sklade
Posielame ihneď

Čítané knihy nám môžete poslať aj vy!

Pošlite nám svoje prečítané knihy a získajte poukážku na nákup.

Vyskúšať Knihovrátok

Naši škriatkovia odporúčajú

Prekonajte úzkosť - Kirren Schnack, N Press, 2024
Ak zastaneš, zamrzneš - Mária Macková, Daxe, 2019
10,56 €

Viac o knihe

Kniha Ak zastaneš, zamrzneš je ucelenou biografiou významnej osobnosti slovenskej žurnalistiky Andreja Tušera, nositeľa najvyššieho ocenenia Slovenského syndikátu novinárov Mercurius veridicus ex Slovakia, ktoré je obdobou prestížnej americkej Pulitzerovej ceny za publicistiku.

V knižnom rozhovore sa dlhoročný novinár a pedagóg vracia k prežitým rokom, spomína na prelomové životné zážitky i na menej známe udalosti, ktoré tvoria dejiny novodobej slovenskej žurnalistiky a vysokoškolského vzdelávania v oblasti médií. Výpovede profesora Tušera odkrývajú jeho profesionálny i ľudský rozmer, ktorým ovplyvnil viac ako dve generácie slovenských novinárov a ďalších pracovníkov médií. Pôsobil na Univerzite Komenského v Bratislave, na Trnavskej univerzite v Trnave, na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave, na Katolíckej univerzite v Ružomberku, na Paneurópskej vysokej škole v Bratislave. Prednášal redaktorom po celom Slovensku. Súčasťou knihy sú spomienky viacerých z nich. Na svojho prajného, láskavého učiteľa a kolegu spomínajú s vďakou a úctou, hlásia sa k nemu ako k priateľovi, ktorý poradí, pomôže alebo aspoň vypočuje. A to je v dnešnej dobe čím ďalej tým viac vzácnejšie.

Autorkou knihy je spisovateľka literatúry faktu a mediálna teoretička Mária Macková. Grafický dizajn vytvoril Ján Mikulčík, autorom fotografie na obálke je Ivan Čaniga.
Čítať viac
Počet strán
252
Väzba
pevná väzba
Rozmer
210×210 mm
Hmotnosť
1010 g
Rok vydania
2019
Naše katalógové číslo
845877
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Daxe
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Andrea
Neoverený nákup
30.8.2022
Pravdivá a inšpiratívna
Ak zastaneš, zamrzneš - to je motto hodné nasledovania! Taký je presne život láskavého, no svojim spôsobom i prísneho profesora žurnalistiky, Andreja Tušera. Neustále v pohybe, dobre naladený, usmievavý, obklopený inšpiratívnymi ľuďmi, medzi ktorých patrí aj on.
Kniha prezrádza veľa o jeho detstve, mladosti i zrelom veku. Vďaka autentickým fotografiám si všetko vieme živo predstaviť. Súkromie sa prelína s profesijným životom výnimočného človeka, ktorý sa pričinil o pevné základy žurnalistiky na Slovensku.
Kniha je písaná formou rozhovoru, aj preto sa číta veľmi príjemne, akoby ste boli s pánom profesorom na káve. Odporúčam!
Čítať viac

„Reťaz je vždy len taká pevná, ako je pevný jej najslabší­ článok. “

Slovenská mafia - Ján Petrovič, 2019
Slovenská mafia
Ján Petrovič