Kniha umenia - Cennino Cennini, Virvar, 2020

18,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Kniha umenia

Kniha o technikách maľby stredoveku

Cennino Cennini (1360 - 1427) bol renesančný taliansky maliar, do dnešných dní je známy hlavne ako autor literárneho diela "Kniha o umení" (Il libro dell'arte), ktorú napísal... Čítať viac

Vydavateľstvo
Virvar, 2020
Počet strán
95

Cennino Cennini (1360 - 1427) bol renesančný taliansky maliar, do dnešných dní je známy hlavne ako autor literárneho diela "Kniha o umení" (Il libro dell'arte), ktorú napísal niekedy koncom 14. storočia a je to kniha o dobovej tehnológii maľby... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

18,00 €

U dodávateľa 3 ks
Posielame do 2 – 3 dní

Dostupné v troch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Nauč sa čítať v ľuďoch ako v knihách - Patrick King, Grada, 2024
Kniha umenia - Cennino Cennini, Virvar, 2020
18,00 €

Viac o knihe

Cennino Cennini (1360 - 1427) bol renesančný taliansky maliar, do dnešných dní je známy hlavne ako autor literárneho diela "Kniha o umení" (Il libro dell'arte), ktorú napísal niekedy koncom 14. storočia a je to kniha o dobovej tehnológii maľby. Obsahuje informácie a výrobné postupy o pigmentoch, štetcoch, kresliacich potrebách, maľbe obrazov a umenia fresky.
Cennini vytvoril praktický manuál pre dobového adepta umenia, plný dobrých rád a praktických technologických návodov a odporúčaní. Cenniniho kniha je ojedinelým svedectvom o stredovekom umení, na pomedzí stredoveku a rodiacej sa renesancie. O technológii maľby, žiarlivo stráženej v každej maliarskej dielni, každého majstra, ktorá sa odovzdávala učňom po kvapkách, počas dlhých rokov učňovskej výuky. Kniha je výnimočná nielen morálnymi ponaučeniami, ale hlavne praktickými technologickými radami, popisom materiálov a miestami aj vtipnými postrehmi.
Táto kniha je prvým slovenským vydaním.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

„Na jeho očiach je niečo zvláštne - dokážete sa do nich zamotať ako do pavučiny.“

Road trip - Beth O'Leary, 2022
Road trip
Beth O'Leary